Realme 3 recension: en prisvÀrd men ÀndÄ övertygande utmanare som förtjÀnar en andra titt

Realme 3i-specifikationer avslöjade via Geekbench före lanseringen den 15 juli

Expertbetyg
3,5 / 5

Design ★★★★★

★★★★★

Visa ★★★★★

★★★★★

Programvara ★★★★★

★★★★★

Kamera ★★★★★

★★★★★

Prestanda ★★★★★

★★★★★

Batteri ★★★★★

★★★★★

Fördelar Mjuk prestanda Ren programvara Effektivt nattlÀge Bra batterilivslÀngd Nackdelar Utomhus skÀrmlÀsbarhet Àr problematisk Ljudkvaliteten Àr inte upp till mÀrket

“Realme 3 kommer med förbĂ€ttringar pĂ„ de flesta fronter”

Jag granskade bÄde Realme 1 (recension) och Realme 2 (recension) förra Äret och kÀnde att dessa telefoner var ganska imponerande och packade i en hel del för att sticka ut frÄn tÀvlingen. Och sedan, med Realme 2 Pro (recension) och C1 (recension), pressade varumÀrket pris-till-specifikationsekvationen till det yttersta genom att erbjuda aldrig sett tidigare funktioner i sina respektive prissegment. I början av 2019 har varumÀrket lanserat sitt vanliga erbjudande i form av Realme 3, som fortsÀtter med sin föregÄngares arv och verkar vara ett solidt VFM-alternativ i sub-Rs 10k-segmentet. Jag har anvÀnt telefonen före den officiella lanseringen för att ta reda pÄ om Realme 3 faktiskt Àr en vÀsentlig uppgradering över Realme 2 eller inte.

Design och display

Realme 3 kommer med en unibody-design som kÀnns helt annorlunda i handen Àn de tidigare modellerna i serien, pÄ grund av dess rundade sidor. Handenhetens kropp bestÄr frÀmst av plast och mÀrket har valt en blank yta pÄ baksidan. Telefonen finns i gradientfÀrgalternativ, Dynamic Black och Radiant Blue, och min granskningsenhet var den senare. De livfulla fÀrgerna ser ganska tilltalande ut, men pÄ baksidan ackumuleras fingeravtrycken över ryggen efter en tid, och jag föreslÄr att du anvÀnder enheten med det medföljande skyddsfodralet. Av nÄgon anledning har varumÀrket valt en ljusblÄ fÀrg för fingeravtryckssensorn, belÀgen i mitten pÄ baksidan, och Àven om jag inte gillar det personligen i termer av estetik, kommer du att upptÀcka att det verkligen stÄr ut.

realme_3_review_select1 Till skillnad frĂ„n Realme 2 som hade en horisontell kamerainstĂ€llning har varumĂ€rket implementerat en vertikal kamerainstĂ€llning pĂ„ Realme 3 (bestĂ„ende av tvĂ„ kamerasensorer och en assisterande LED-blixt). Den hĂ€r gĂ„ngen finns det en “irisring” runt den primĂ€ra kamerasensorn för att ge den ett distinkt utseende. Du hittar ocksĂ„ ett ganska stort, distinkt Realme-mĂ€rke lĂ€ngst ner till vĂ€nster. De rundade sidorna gör det definitivt lĂ€ttare att hĂ„lla i telefonen men det kĂ€nns fortfarande hal. Volymknapparna finns till vĂ€nster medan strömbrytaren Ă€r placerad till höger.

realme_3_review_select4

Kommer framÄt, Realme 3 har en 6,22-tums skÀrm med 19: 9-bildförhÄllande och Corning Glass-skydd pÄ toppen. Medan skÀrmen har en HD + -upplösning (1 520 x 720 pixlar) var bristen pÄ skÀrpa inte ett stort problem för mig. Som sagt, jag tyckte att skÀrmens ljusstyrka var problematisk, vilket pÄverkar solljusets lÀsbarhet. Tack vare vattendroppskÄran fÄr du en stor skÀrm i en hanterbar formfaktor och dina ögon kommer att vÀnja sig vid designen pÄ nolltid. HÀr Àr en nÀrmare titt pÄ telefonen frÄn alla vinklar.

Kameror

Som jag nÀmnde tidigare i recensionen har Realme 3 en dubbelkamerainstallation pÄ baksidan. Modulen erbjuder ett par 13MP och 2MP snappers. I standardkameraprogrammet behandlas du med alla vanliga alternativ, inklusive HDR och portrÀttlÀge, tillsammans med möjligheten att spela in videor i upp till 1080p upplösning.

realme_3_review_select2Realme 3, precis som Realme 2, besviker inte nĂ€r det gĂ€ller att fĂ„nga detaljer. Du kan klicka pĂ„ bokeh-bilder med bĂ„de frĂ€mre och bakre kamerainstĂ€llningar, men kantavkĂ€nning Ă€r fortfarande dĂ„lig. Det dynamiska intervallet i kameraproverna Ă€r anstĂ€ndigt för denna prisklass men inget att skriva hem om. Även den frĂ€mre kameran lyckas fĂ„nga detaljer bra, men en viss nivĂ„ av utjĂ€mning kan observeras Ă€ven nĂ€r AI-skönhetsfunktionen Ă€r instĂ€lld pĂ„ den lĂ€gsta punkten.

realme_3_camera_screenrealme_3_camera_screen2realme_3_camera_screen3

Om vi ​​pratar om de nya tillĂ€ggen till kameraprogramvaran har varumĂ€rket inkluderat Nightscape-lĂ€ge och Chroma boost till telefonen. Med hjĂ€lp av AI, multi-frame synergy och anti-shake-algoritmen hĂ€vdar varumĂ€rket att Nightscape-lĂ€get avsevĂ€rt förbĂ€ttrar kvaliteten pĂ„ bilderna som tas i svagt ljus. Allt du behöver göra Ă€r att vĂ€lja lĂ€ge frĂ„n sidomenyn pĂ„ appens startskĂ€rm och klicka pĂ„ bilden. Du mĂ„ste hĂ„lla telefonen stilla för att telefonen ska fĂ„nga mer information och resultaten Ă€r ganska anstĂ€ndiga. I galleriet med kameraprover som Ă€r inbĂ€ddade nedan kan du se skillnaden mellan det vanliga nattbildet och det med Nightscape pĂ„.

Kommer till Chroma boost-lÀget, försöker telefonen i huvudsak att upptÀcka förhÄllandena för en viss scen innan de allmÀnna kamerainstÀllningarna optimeras, inklusive exponering, för att sÀkerstÀlla att du fÄr en bra bild. Realme hÀvdar att detta lÀge erbjuder berikade detaljer markerade delar och skuggor. Vi tyckte inte att den hÀr funktionen var lika bra som Nightscape-lÀget eftersom förÀndringarna var ganska marginella jÀmfört med det vanliga lÀget. För de av er som gillar att justera exponerings- och vitbalansinstÀllningarna finns det ocksÄ ett expertlÀge i appen.

HĂ„rdvara och mjukvara

Internt drivs Realme 3 av en MediaTek Helio P70-chipset klockad vid 2,1 GHz. Telefonen erbjuds i tvĂ„ RAM- och lagringskombinationer – 3 GB + 32 GB och 4 GB + 64 GB. VĂ„r granskningsenhet var den senare av de tvĂ„. Det inbyggda lagringsutrymmet kan utökas upp till 256 GB via microSD-kort. Det finns ocksĂ„ en dedikerad microSD-kortplats sĂ„ att du inte behöver kompromissa med dual-SIM-funktionalitet om du vill lĂ€gga till mer lagringsutrymme.

realme_3_review_select6

Helio P70 kan beskrivas som en pÄlitlig chipset nÀr det gÀller prestanda och det var tydligt med Realme 3 ocksÄ. Medan jag spelade pÄ telefonen stod jag inte inför nÄgra större stammarproblem eller drastiska ramdroppar. Spelentusiaster borde dock veta att telefonen lyckas köra PUBG vid höga grafikinstÀllningar riktigt bra. I ljudavdelningen kan telefonen bli riktigt hög men ljudkvaliteten Àr inte sÄ bra och lÄter ibland skurrande.

NÀr vi flyttar till anvÀndargrÀnssnittet körs Android 9.0 Pie-baserad ColorOS 6.0 ur lÄdan. Den nya versionen av ColorOS kommer med ett minimalistiskt utseende och jag gillade faktiskt nÄgra av de visuella förÀndringar som har introducerats pÄ plattformen. Till exempel, nÀr du ökar eller sÀnker volymen, visas volymfÀltet till vÀnster pÄ skÀrmen och du kan ocksÄ justera volymen för alarm, musik och en ringsignal frÄn alternativet som dyker upp precis nedanför detta fÀlt. VÀxlarna ser rena ut ur ett rent visuellt perspektiv och du kan fortfarande hantera meddelanden genom att svepa Ät vÀnster frÄn anmÀlningscentret.

realme_3_software_screen1realme_3_software_screen2realme_3_software_screen3

VarumÀrket har försökt hÄlla Android-upplevelsen intakt och anvÀndare kan komma Ät applÄdan genom att helt enkelt svepa upp frÄn startskÀrmen. För att komma Ät de senaste apparna mÄste du trycka pÄ hemknappen och svepa uppÄt. Du kan ocksÄ vÀlja att helt enkelt svepa Ät höger och sedan Ät vÀnster för att snabbt hoppa mellan de senaste apparna. Vissa funktioner som Game Space ger en ÄtergÄng och du kan gÄ in i delat skÀrmlÀge för appar som stöds genom att helt enkelt svepa tre fingrar i en uppÄtgÄende riktning.

För sÀkerhet, förutom fingeravtryckssensorn, finns det ocksÄ ett alternativ för ansiktslÄs. Men jag tyckte inte att det var sÀrskilt sÀkert eftersom jag kunde lÄsa upp det Àven med halva ansiktet tÀckt, vilket innebÀr att det Àr ganska lÀtt att lura mekanismen. Du kan vÀlja alternativet dÀr telefonen inte lÄses upp om ögonen Àr stÀngda men det Àr vÀrt att fundera över varför detta inte Àr standardinstÀllningen. Jag föreslÄr att du hÄller fast med antingen fingeravtryckssensorn, som lÄser upp riktigt snabbt, eller vÀljer ett starkt lösenord.

Batteri

BatterilivslÀngden Àr en av de viktigaste aspekterna för smartphones och tack och lov, precis som tidigare Realme-telefoner, gör den tredje delen i serien inte heller besviken i denna avdelning.

realme_3_review_select7

Handenheten har ett 4,230 mAh batteri och kommer ocksĂ„ med ett batterioptimeringslĂ€ge. Även för tunga anvĂ€ndare kommer Realme 3 lĂ€tt att rĂ€cka lĂ€ngre Ă€n en dag och du kĂ€nner inget behov av att ha med dig en kraftbank.

Dom

Realme 3 markerar de flesta lÄdor för en smart smartphone, inklusive tillförlitlig prestanda, anstÀndiga kameror och ett lÄngvarigt batteri. LÀgg till det faktum att enheten börjar pÄ ett mycket rimligt Rs 8 990 för basmodellen med 3 GB RAM, och smarttelefonen kommer sÀkert som ett attraktivt alternativ. Enheten möter dock mycket konkurrens i detta segment. Xiaomis Redmi Note 7 (recension) har till exempel en FHD + -skÀrm, medan ASUS ZenFone Max Pro M1 (recension), Àven om den Àr gammal, erbjuder en skarpare panel och större batteri.

Allt taget i Ätanke, medan Realme 3 inte Àr det enda alternativet i sitt segment, bör smarttelefonen definitivt vara pÄ din kortlista om du letar efter en solid allround som Àr lÀtt pÄ fickan.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

Maskinvarans prestanda Ren programvara Effektivt nattlÀge Bra batteritid

Nackdelar

LÀsbarheten pÄ utomhusskÀrmen Àr problematisk Ljudkvaliteten Àr inte upp till mÀrket

Foton av Raj Rout