Realme 3 vs Redmi Note 7: pris i Indien, jÀmförda specifikationer

Realme 3 vs Redmi Note 7: pris i Indien, jÀmförda specifikationer

“BĂ„de Realme 3 och Redmi Note 7 har lanserats inom en vecka frĂ„n varandra, och sĂ„ hĂ€r jĂ€mför de sig mot varandra”

Realme 3 (recension) har Àntligen lanserats pÄ den indiska marknaden, vilket markerar intrÀdet av Ànnu en budgetkrigare i landet. Nya Realme 3 kommer vid en tidpunkt dÄ vi har sett Samsung och Xiaomi lansera kapabla budgetsmartphones, med den nya Redmi Note 7 (recension) verkar vara en stark modell i segmentet. BÄde Redmi Note 7 och Realme 3 Àr pÄ papper kraftfulla mellanklassare som inte brÀnner ett hÄl i din plÄnbok. LÄt oss ta en titt pÄ skillnaderna i prissÀttning och specifikationer för de tvÄ smartphones.

realme_3_review_design6Realme 3

Realme 3 vs Redmi Note 7 pris i Indien

Realme 3-priset i Indien börjar vid 8 999 Rs för 3 GB + 32 GB-varianten, medan dess 4 GB + 64 GB-alternativ kostar 10 999 Rs. Handenheten kan köpas i Gradient Blue och Dynamic Black gradient finish. En standardvariant Black kommer ocksÄ att sÀljas som en begrÀnsad upplaga.

I jÀmförelse Àr Redmi Note 7-priset i Indien 9999 Rs för basmodellen, som levereras med 3 GB RAM och 32 GB lagring. Den högre varianten levereras med 4 GB RAM + 64 GB lagringsutrymme och kostar 11999 Rs. Telefonen finns i tre fÀrgalternativ, Onyx Black, Sapphire Blue och Ruby Red.

Specifikationer för Realme 3 vs Redmi Note 7

Redmi Note 7Redmi Note 7

Innan vi pratar om specifikationerna för bÄda telefonerna, lÄt oss börja med designen. Realme 3 anvÀnder en formsprutad unibody-plastkonstruktion, som enligt varumÀrket Àr starkare Àn en design som anvÀnder en mittram, skÀrm och bakpanel. Telefonen har dock en liten gradientfinish. JÀmfört med Realme 2 har den nya telefonen vissa designÀndringar, inklusive en ny vertikal logotyp pÄ baksidan av telefonen.

Å andra sidan anvĂ€nder Redmi Note 7 en glas-sandwich-design och har 2,5D-glas pĂ„ baksidan och Corning Gorilla Glass 5 pĂ„ framsidan. Det kommer ocksĂ„ med en gradientfinish, men att vĂ€lja den snyggare enheten mellan de tvĂ„ kommer ner till den personliga preferensen.

Realme 3 har en 6,2-tums HD + -skÀrm med ett vattendroppskÄr pÄ toppen och Àr ocksÄ skyddad av Gorilla Glass. Redmi Note 7 har dock en högre full HD +, 6,3-tums skÀrm, vilket borde resultera i en bÀttre tittarupplevelse. SkÄran Àr lika pÄ bÄda telefonerna och rymmer selfie-kameran.

Internt anvÀnder Realme-telefonen MediaTek Helio P70-processorn, medan Xiaomi-enheten har valt Snapdragon 660-chipset. Enligt riktmÀrken Àr bÄda processorerna i nivÄ med varandra i de flesta avdelningar, Àven om Qualcomm erbjuder kanter framÄt nÀr det gÀller grafikprestanda. BÄda telefonerna har högst 4 GB RAM och 64 GB lagring ombord.

realme_3_review_design2Realme 3

För optik har Realme 3 en 13-megapixel f / 1.8-sensor och en 2-megapixel djupenhet pÄ baksidan. Du fÄr flera funktioner som portrÀttlÀge, hybrid HDR, Chroma Boost och till och med ett Nightscape-lÀge med svagt ljus i kameraappen. För selfies finns en 13MP-shooter tillgÀnglig med AI-portrÀttlÀge och AI Beautification. Redmi Note 7 har ocksÄ en dubbelkamerainstallation pÄ baksidan, som bestÄr av en 12-megapixel huvudenhet och en 2-megapixel djupsensor. En 13MP-kamera tar hand om selfies. Redmi-telefonen levereras ocksÄ med nattlÀge och andra funktioner som AI-portrÀttlÀge, AI-scendetektering och HDR.

BÄda telefonerna har imponerande batterikapacitet, med Realme 3 som packar en nÄgot större 4,230 mAh-cell jÀmfört med 4 000 mAh-enheten pÄ Redmi Note 7. Telefonerna stöder ocksÄ snabb laddning, men den förra anvÀnder fortfarande en mikro-USB-port medan den senare levereras med den nya generationens USB Type-C-uttag. Den senare har ocksÄ Bluetooth 5.0, medan den förra fÄr Bluetooth 4.2. NÀr det gÀller programvara kommer bÄda telefonerna med Android 9.0 Pie med ett anpassat anvÀndargrÀnssnitt ovanpÄ.

Redmi Note 7Redmi Note 7

Slutsats

TÀvlingen mellan Realme och Redmi (tidigare Xiaomis Redmi) fortsÀtter oförminskat. Medan Realme 3 Àr prissatt nÄgot mindre, Àr det uppenbart att Redmi Note 7 Àr en fantastisk smartphone i sig. Att vÀlja mellan de tvÄ Àr inte lÀtt, men beror till stor del pÄ din budget och om du vill spara pengar eller fÄ en smartphone med en högre upplösningsskÀrm och nÄgot mindre batteri.