Realme C2 första intryck: ger en pistol till en knivkamp

Realme C2 första intryck: ger en pistol till en knivkamp

“Realme C2 √§r den mest prisv√§rda smarttelefonen som har vattendroppsk√§rning och MediaTeks Helio P22-processor”

Efter mycket hype och förväntningar har Realme gått vidare och lanserade Realme 3 Pro i Indien idag. Den senaste smarttelefonen kommer in som en direkt konkurrent till Redmi Note 7 Pro (recension) och packar i tillräckligt för att ge en solid kamp mot Xiaomi-telefonen. Vid samma evenemang introducerade Realme också Realme C2 på grundnivå, vilket ger flera premiumfunktioner till nybörjarsegmentet. Vi lyckades spendera lite tid med det senaste Realme-erbjudandet och här är vad vi gör av Realme C2.

Låt oss prata om designen först. Realme C2 kommer i en blank plastdräkt med ett unikt diamantslipat mönster på baksidan, vilket har blivit märkesdesignen. Bakpanelen är hem för den horisontellt inriktade dubbla kameran och Realme-märkning som nämns vertikalt mot den nedre vänstra sidan. På den högra ryggraden hittar du strömbrytaren, medan vänster sida är hem för volymknapparna tillsammans med SIM-facket. Längst ner finns en mikro-USB-port, högtalargaller och ett 3,5 mm ljudgränssnitt. De subtila kurvorna på bakpanelen gör Realme C2 ganska ergonomisk och lätt att hålla.

Realme C2 UFI 06

Höjdpunkten i Realme C2 är att det är det billigaste erbjudandet just nu att erbjuda en daggdroppskärm. På tal om skärmen kommer Realme C2 med en 6,1-tums skärm med en HD + -upplösning och ett bildförhållande på 19,5: 9. Under den lilla tid som vi tillbringade med telefonen verkade skärmen vara tillräckligt ljus och levande. Det ljusa och flerfärgade gränssnittet för Android 9 Pie-baserade Color OS 6.0 ser också skarpt ut på skärmen, vilket är ett plus.

Realme C2 UFI 14

På prestandafronten kommer smarttelefonen med MediaTek Helio P22-chipset som kryssar i kärnan, vilket åtföljs av 2 GB / 3 GB RAM och 16 GB / 32 GB intern lagring. Smarttelefonen fungerade smidigt under vår tid med det, men upplevelsen var något förskräckt av det faktum att användargränssnittet är fullt av uppblåsthet. Realme C2 går 13 megapixel f / 2.2 + 5-megapixel kameror på baksidan och en 5MP-shooter med ansiktsigenkänning på framsidan. De första bilderna från telefonen var ganska bra och kameran kunde också upptäcka kanter exakt i stående läge.

Att driva Realme C2 är ett kraftfullt 4000 mAh batteri, som lätt ska hålla en hel dags användning på en enda laddning. Ta en titt på Realme C2 från alla vinklar i galleriet nedan.

Realme C2 är utan tvekan en av de bästa smartphones som pengar kan köpa under 7 000 Rs. Handenheten har en 19,5: 9 HD + -skärm, en attraktiv design, en anständig processor och bra kameror till bara 5999 Rs. Det kan möta lätt värme från smartphones som ASUS Zenfone Max M2 (recension), Samsung Galaxy M10 (recension) och Samsung Galaxy A10. och den kommande Redmi 7.

Foton av Kamal Kant