Realme C2 recension: sÄ VFM som det blir

Realme C2 recension: sÄ VFM som det blir

Expertbetyg
4/5

Design ★★★★★

★★★★★

Visa ★★★★★

★★★★★

Programvara ★★★★★

★★★★★

Kamera ★★★★★

★★★★★

Prestanda ★★★★★

★★★★★

Batteri ★★★★★

★★★★★

Fördelar Underbar, robust design LÄngvarigt batteri Kan bakre kameror AnstÀndigt utförande Nackdelar Kameror lyser inte i svagt ljus 3 GB RAM-variant möter hÄrd konkurrens SkÀrmen blir inte för ljus

“VĂ„rt tag pĂ„ Realmes senaste telefon – Realme C2”

Tillbaka pĂ„ dagen var det en tvĂ„-hĂ€stkapplöpning att köpa en smartphone i premiumsegmentet. Du kan antingen gĂ„ Android-rutten och vĂ€lja Samsungs senaste Galaxy eller köpa en iPhone frĂ„n Apples stall. Snabbt fram till idag och lĂ€get för smarttelefonindustrin har vĂ€nt. Även om det finns gott om alternativ i premiumsegmentet domineras nu budgetkategorin av de kinesiska rivalerna Xiaomi och Realme.

BÄda företagen har pÄgÄtt under ganska lÄng tid nu och underskrider varandra varje chans de fÄr. Exempel pÄ detta, Realme C2 (första intryck), som lanserades för ett tag tillbaka och gÄr upp mot en handfull budgetcentrerade Redmi-smartphones i Indien. Jag lyckades fÄ tag pÄ en enhet och hÀr gör jag det efter att ha tillbringat en vecka med enheten.

Specifikationer en överblick

Visa
Storlek 6,1 tum
Upplösning 720 x 1560 pixlar
Prestanda
CPU Octa-kÀrna, 2 GHz, MediaTek
Bagge 2 GB
Lagring
Internt minne 16 GB
Externt minne Upp till 256 GB
Batteri
Kapacitet 4000 mAH, Li-ion, ej avtagbar
Kamera
PrimÀr kamera 13 MP
SekundÀr kamera 5 MP
Anslutning
NÀtverksstöd Dual SIM 4G
Andra alternativ Wi-Fi, Bluetooth 4.2, GPS
Andra
Batterikapacitet 4000
Operativ system Android 9.0 Pie

Design och display

Det Àr sÀllsynt att en budgetsmartphone skickas med en förbluffande design, men uppenbarligen Àr folk pÄ Realme inte undan för en utmaning. Realme C2 Àr helt enkelt uttryckt, en av de snyggaste budgetsmartphonerna jag har sett hela Äret och designen av smarttelefonen Àr precis dÀr uppe som Redmi 7 (recension). I sjÀlva verket föredrar jag personligen designen av Realme C2 mer, delvis för att den inte försöker passa in i glasögon-smartphones genom att erbjuda en blank, pseudoglasfinish och snarare omfamnar sin unibody-plastbyggnad.

Realme C2 recension001

Jag Àr ocksÄ mer partiell mot handenhetens övergripande passform och finish eftersom enheten har en matt bakpanel som sÀkerstÀllde att C2 inte smutsade ut varje gÄng jag tog upp den. Panelen erbjuder ocksÄ ett vÀsentligt bÀttre grepp i handen i motsats till andra enheter i detta segment, som kan ackrediteras till sin diamantslipade yta, som tillfÀlligt ser riktigt fascinerande ut. Allt sagt och gjort kommer du att vara svÄrt att hitta en snyggare smartphone i denna prisklass Àn Realme C2.

Realme C2 recension011

Realme C2 levereras inte med en fingeravtryckssensor, vilket inte Àr sÄ förvÄnande med tanke pÄ telefonens prispunkt. Företaget har dock medföljer snabb programvara för ansiktslÄsning med enheten som fungerar riktigt bra. Programvaran Àr ganska exakt och tillförlitlig, och det gjorde att jag kunde lÄsa upp telefonen i ett ögonblick nÀr det var gott om ljus. Det tar en minut att lÄsa upp telefonen nÀr det Àr mörkt, men det Àr nÄgot som de flesta, om inte alla budget smartphones kÀmpar med.

Realme C2 recension016

Du fÄr ocksÄ ett hörlursuttag med enheten, som har placerats i botten av telefonen. Jag skulle ha velat se ett par hörlurar med smarttelefonens butiksenhet, eftersom det skulle ha varit pricken över i. Men hej, du kan alltid para ihop telefonen med företagets Realme-knoppar (recension) lÀngs linjen, som ocksÄ Àr ganska överkomliga och lÄter ganska bra.

Realme C2 recension new001

Kommer till skÀrmen levereras Realme C2 med en 6,1-tums HD + -panel med en daggdroppskÄra pÄ toppen. PÄ motsvarande sÀtt domineras telefonens framsida av dess display som dukar 89,35 procent av telefonens ram. Tillsammans med panelens livfulla fÀrgÄtergivning banar skÀrmen vÀgen för en uppslukande mediekonsumtionsupplevelse. PÄ nackdelen Àr skÀrmen inte den ljusaste dÀr ute, och dÀrför kÀmpade jag för att anvÀnda enheten nÀr det var soligt utomhus.

Realme C2 recension021

Realme C2 Àr en VoLTE-enhet med dubbla SIM-kort och under min tid med telefonen stötte jag inte pÄ nÄgra anslutningsproblem. Telefonen lyckades erbjuda mig jÀmna internethastigheter, och samtalskvaliteten var enligt mina förvÀntningar. Du fÄr ocksÄ en minneskortsplats med enheten, som kan anvÀndas för att utöka handenhetens minne till 256 GB.

Kameror

KamerainstÀllningen pÄ Realme C2 Àr oförÀndrad frÄn sin föregÄngare, C1 och bakÄt levereras handenheten med 13MP- och 2MP-sensorer med blÀndare f / 2.2 respektive f / 2.4. För selfies har smarttelefonen en 5MP-skjutspel framför.

Realme C2 recension012

SÄ mycket som C2: s kameraspecifikationer Àr, klickar handenheten förvÄnansvÀrt pÄ fantastiska foton. I dagsljus hade de bilder jag tog med telefonen gott om detaljer och levande fÀrger. Vad mer, att slÄ pÄ HDR för bilderna resulterade faktiskt i bÀttre kontrastnivÄer och förbÀttrat dynamiskt omfÄng ocksÄ. Jag anvÀnde telefonen ganska mycket för att klicka pÄ liggande bilder och jag blev förvÄnad över telefonens funktioner.

Realme C2 recension005

De selfies jag tog med telefonen under dagen följde samma trend. Medan upplösningen pÄ bilderna var lÄg var bilderna mer Àn vÀrdefulla pÄ sociala medieplattformar som Instagram. Smarttelefonens kameraprogram mjukar upp hudtonerna, men för C2: s begÀrande pris kunde jag Àrligt talat inte ha bett om mer.

Prestandan i svagt ljus bÄde pÄ framsidan och bakkameran Àr inget att skriva hem om. Bilder jag klickade pÄ med telefonen efter att solen hade gÄtt ned var mÀrkbart korniga och smarttelefonen kÀmpade till och med för att fokusera pÄ nÀrliggande objekt ordentligt pÄ natten.

PÄ baksidan ser portrÀttbilder fantastiska ut och suddighetseffekten Àr extremt konsekvent och övertygande, Àven över motivets grova kanter. Enkelt uttryckt, om du Àlskar att sticka ut pÄ ett foto (ingen ordlek Àr avsedd), kommer du att Àlska Realme C2s portrÀttlÀge.

Prestanda, programvara och batteritid

Realme C2 stöds av MediaTeks Helio P22-processor, som vi redan har sett pÄ enheter som Redmi 6A (recension). P22 Àr ett startnivÄ-oktakÀrnchip som har tillverkats med 12nm FinFET-process. Processorn fungerar tillsammans med antingen 2 GB eller 3 GB RAM och pÄ motsvarande sÀtt fÄr enheten antingen 16 GB eller 32 GB inbyggt, anvÀndarutökbart lagringsutrymme. TÀnk pÄ att jag fick 3 GB RAM-varianten av smarttelefonen för granskning, och dÀrför kan din upplevelse variera om du vÀljer den lÀgre specifikationsmodellen.

Realme C2 recension new005

Det Ă€r givet att Realme C2 bara kan göra sĂ„ mycket innan det upplever problem med flaskhalsning. Hur det Ă€n kan, kan telefonen bekvĂ€mt köra avslappnade spel som Altos Odyssey och Clash Royale, och det lyckades till och med springa PUBG om Ă€n vid den lĂ€gsta förinstĂ€llda grafiken. ÄndĂ„ var spelet mer Ă€n spelbart vilket Ă€r inget annat Ă€n en prestation. Dessutom höll smarttelefonen med i min dagliga anvĂ€ndning och imponerade mig oerhört nĂ€r jag multitaskade mellan resurs hungriga applikationer som Google Chrome. Det betyder inte att du inte kommer att stöta pĂ„ nĂ„gra prestandaproblem – appar tvingades ibland att stĂ€ngas och anvĂ€ndargrĂ€nssnittsanimationer blir mĂ€rkbart nervösa nĂ€r det finns mĂ„nga processer som körs i bakgrunden. Oavsett, för sitt begĂ€rt pris, Ă€r Realme C2 en solid artist och jag kunde inte ha bett om mer.

Realme C2 recension new002

Realme C2 drivs av ett 4000 mAh batteri som tillsammans med smarttelefonens relativt lÀgre bildskÀrm varar en evighet. Faktum Àr att pÄ mÄnga dagar slog jag sÀngen pÄ natten med nÀstan 40 procent juice fortfarande i tanken. För att ge dig en bÀttre bild varade handenheten i 14 timmar i PCMarks batteritömningstest, vilket ocksÄ stÀmmer överens med min erfarenhet.

Realme C2 recension new004

Kommer till smarttelefonens programvara, kör enheten en anpassad hud av ColorOS v6.0 (Lite-upplagan) ovanpÄ Android Pie, som omedelbart placerar den i mina goda böcker. Jag Àr fortfarande inte det största fanet av alla uppblÄsningsvaror som levereras med den anpassade huden men Ätminstone ger Realme köpare möjlighet att avinstallera mest, om inte allt. Huden kommer ocksÄ med en applÄda, tillsammans med nÄgra andra smidiga verktyg som stöd för gestbaserad navigering, delade skÀrmlÀgen och mycket mer.

Dom

Realme C2 börjar pÄ 5999 Rs för 2 GB RAM-varianten, men du mÄste spendera 7 999 Rs om du vill ha mer RAM och lagring. Nu, för Rs 6K, Àr Realme C2 en fantastisk affÀr eftersom den erbjuder pÄlitliga kameror, utmÀrkt batteritid, solid prestanda och en underbar, robust design. Följaktligen, om du bara har Rs 6K att spendera och inte ett öre mer, bör du bara lÀgga till handenheten i din kundvagn just nu. Men om du funderar pÄ att plocka upp handenhetens 3 GB RAM-variant, borde du veta att du kan fÄ mer kapabla enheter till samma pris.

Realme C2 recension004

För det första kan du istÀllet vÀlja Redmi 7, som erbjuder en bÀttre CPU, en högre skÀrm och en bÀttre framÄtvÀnd kamera. Dessutom kan du ocksÄ titta pÄ smartphones som Realme 3 (recension), som levereras med en nötare cell, en kraftfullare processor, mer lagring och bÀttre kameror att starta.

Realme C2 recension010

I slutÀndan handlar allt om din budget men tack och lov Àr vi i en era dÀr det inte finns nÄgra dÄliga smartphones i det prisvÀrda segmentet lÀngre. Det finns bara bra telefoner och bÀttre telefoner och Realme C2 Àr en bra telefon.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar:

Underbar, robust design Kapabla bakre kameror LÄngvarigt batteri AnstÀndigt utförande

Nackdelar:

Kameror lyser inte i svagt ljus 3 GB RAM-variant möter hÄrd konkurrens. SkÀrmen blir inte för ljus Zaid