Realme C2 vs Redmi 7: jÀmfört med pris, specifikationer

Realme C2 vs Redmi 7: jÀmfört med pris, specifikationer

“Med Redmi 7 som förvĂ€ntas lanseras i Indien snart, skulle det vara intressant att se hur det stack upp mot Realme C2”

För dem som vill köpa sub-Rs 8k-telefoner som kan prestera tillrÀckligt bra för att inte slÀpa i viktiga ögonblick och erbjuda en bra blandning av hÄrdvara, finns det nÄgra alternativ tillgÀngliga dÀr ute. De frÀmsta bland dem Àr Realme C1 (recension) och Redmi 6 (recension). BÄda har fÄtt sina eftertrÀdare i form av Realme C2 och Redmi 7, med den förstnÀmnda som lanserades just idag och den senare förvÀntas anlÀnda till landet snart. Med tanke pÄ att bÄda Àr vÀrda alternativ i det hÀr segmentet Àr vi sÀkra pÄ att du mÄste undra vilken av dem som du ska gÄ till. Oroa dig inte som i det hÀr inlÀgget, vi tar en detaljerad titt pÄ allt som Realme C2 och Redmi 7 har att erbjuda.

Realme C2 vs Redmi 7: pris

Realme C2_1Realme C2 har lanserats i Indien med en prislapp pÄ 5999 Rs. Detta lÀge erbjuder 2 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme, medan versionen med 3 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme kostar 7 999 Rs. Smarttelefonen kommer att sÀljas kl 15.00 den 15 maj via Flipkart och Realme-webbplatsen.

Som jÀmförelse, som tidigare nÀmnts, har Redmi 7 inte kommit till Indien Ànnu, men vi kan verkligen förvÀnta oss att den kommer att lanseras den 24 april. I Kina gÄr dess 2 GB + 16 GB-variant till RMB 699 (~ Rs 7 000), medan dess 3 GB + 32 GB-version Àr prissatt till RMB 799 (~ Rs 8 000). NÀr det gÀller det högsta alternativet 4 GB + 64 GB sÀljs det till RMB 999 (~ 10 000).

Realme C2 vs Redmi 7: specifikationer

C2 har Realmes diamantslipade mönster pÄ sin bakre yta för att ge det lite premiumutseende. Denna bakre yta Àr befolkad av en dubbelkamerainstallation, men det finns ingen fingeravtrycksskanner hÀr. Redmi 7 levereras verkligen med en fingeravtryckslÀsare pÄ bakpanelen och bÀr ocksÄ en dubbelkamera-modul pÄ baksidan. PÄ sina frÀmre ytor har dessa telefoner skÀrmar med vattendroppskÄr. Den pÄ Realme-handenheten Àr en 6,1-tums panel med en upplösning pÄ 720 x 1 560 pixlar, medan den pÄ Redmi-enheten Àr en 6,26-tums skÀrm med en upplösning pÄ 720 x 1520 pixlar. Hörlursuttag finns naturligtvis pÄ bÄda telefonerna, förutom dedikerade microSD-kortplatser.

Redmi 7

Realme C2 körs pÄ 12nm Helio P22-plattformen, som erbjuder fördelarna med en 2 GHz-oktakÀrnprocessor och en PowerVR GE8320 GPU. DÀremot hanteras Redmi 7: s funktioner av en 14nm Snapdragon 632-chipset, som har en 1,8 GHz oktakÀrnig CPU och en Adreno 506 GPU. Xiaomis erbjudande verkar sÀkert ha en fördel i denna avdelning.

För programvara kör Realme C2 Android Pie-baserade ColorOS 6. Dess höjdpunkter inkluderar en nyligen introducerad applÄda, ett moderniserat anvÀndargrÀnssnitt och uppdaterade spelutrymme och motorcykellÀgen. Redmi 7 antar ocksÄ Android Pie-basprogramvaran för sin MIUI 9-gaffel. Som alla senaste Xiaomi-enheter kommer den hÀr ocksÄ att ha annonser inbÀddade i anvÀndargrÀnssnittet, tyvÀrr.

NÀr det gÀller avbildning innehÄller Realme C2s kamerainstÀllning en 13MP f / 2.2 huvudskytt och en 2MP djupsensor. Dess frÀmre kamera har 5MP upplösning och kan HDR-fotografering. Redmi 7 har pÄ baksidan en 12MP f / 2.2 huvud snapper och en 2MP djupavkÀnningsenhet. Den frÀmre kameran pÄ den hÀr enheten Àr en 8MP-enhet med HDR-stöd. BÄda telefonerna har gÄtt stora i batteriavdelningen. De erbjuder bÄda 4000 mAh-celler som garanterar juice i tvÄ dagar.

Realme C2_1

Slutsats

Det visar sig att dessa tvÄ telefoner skiljer sig mycket frÄn varandra, och medan Realme C2 verkar som en laddad smartphone, verkar Redmi 7 vara framför nÀr det gÀller prestanda. Innan vi fattar nÄgon dom, ÄterstÄr dock att se om Redmi 7 prissÀtts pÄ samma sÀtt som Realme-handenheten eller högre.