Realme ser upp till 15 procent marknadsandel i Indien vid Ärets slut, syftar till att sÀlja 15 miljoner smartphones

Realme ser upp till 15 procent marknadsandel i Indien vid Ärets slut, syftar till att sÀlja 15 miljoner smartphones

”I slutet av första kvartalet 2019 hade Realme cirka 7,25 procent av aktierna pĂ„ smarttelefonmarknaden i Indien”

Realme Àr ett ganska nytt smarttelefonföretag i Indien, men Ànda sedan dess första smartphone-lansering i maj förra Äret har företaget gjort det ganska bra. Efter flera framgÄngsrika slÀpp har OPPO-undervarumÀrket för nÀrvarande cirka 7,25 procent av den indiska smarttelefonmarknaden. Nu har företaget uppgett att man strÀvar efter att nÀstan fördubbla den marknadsandelen till cirka 15 procent i slutet av detta Är.

realme-logotyp

VD för Realme India, Madhav Sheth, sade ovan i en intervju med PTI. För att nÄ denna marknadsandelsprocent mÄste Realme sÀlja cirka 15 miljoner smartphones i slutet av detta Är. Förutom att nÄ detta mÄl kommer företaget ocksÄ att lansera nya mobiltillbehör.

NÀr Realme först lanserades i Indien följde den den enda affÀrsmodellen online. Dess smartphones var endast tillgÀngliga för köp via Amazon eller Flipkart, och efterfrÄgan var hög. Det hölls ocksÄ flashförsÀljning, som brukade ta slut i lager pÄ nÄgra minuter. Företaget började sÀlja sina telefoner offline sent förra Äret. Sedan lanserade den sin allra första popup-butik i april.

Dess smartphones sÀljs mer i nivÄ II och lÀgre stÀder pÄ grund av prissÀttningen. Detta Àr dock bra för företaget och det planerar att rikta in sig pÄ fler regioner genom att inleda fler partnerskap med lokala ÄterförsÀljare. Sheth fortsatte med att sÀga att företagets huvudfokus fortfarande skulle vara onlineförsÀljning, men det kommer ocksÄ att förbÀttra sina offline-kanaler.

realme exklusivt servicecenter

Han sĂ€ger, ”Vi kommer att fortsĂ€tta vara ett mobilfokusmĂ€rke online men vill ha offline-kanal eftersom detta segment stĂ„r för 65-70 procent av de totala sĂ„lda smarta telefonerna i landet. Men vi kommer att begrĂ€nsa vĂ„r nĂ€rvaro för offlinehandelskanaler begrĂ€nsad till bara 20 000 butiker över hela landet under 2019. ”

Det kommer att lanseras upp till sex nya Realme-upplevelseszoner i Är. Enligt Realme borde detta förbÀttra sin nÀrvaro pÄ offline-marknaden med minst 30 procent.