Realme X första intryck: flytta upp vÀrdekedjan

Realme X första intryck: flytta upp vÀrdekedjan

“Realme X förvĂ€ntas lanseras i Indien snart, men vi lyckades fĂ„ tag pĂ„ smarttelefonen vid dess globala lanseringsevenemang i Kina”

Det som verkade som en engĂ„ngsimplementering för att uppnĂ„ den heliga gralen av en all-display fascia verkar plötsligt vara “in” i dessa dagar. Du kanske har gissat det rĂ€tt. Vi pratar om trenden med popup-selfie-kameror. Och det senaste varumĂ€rket som gĂ„r ombord pĂ„ denna vagn Ă€r Realme. VarumĂ€rket vĂ„gade in pĂ„ den kinesiska marknaden med introduktionen av Realme X och X Lite. Medan den senare bara Ă€r en ombyggd Realme 3 Pro (recension), ger den tidigare nĂ„gra intressanta funktioner till bordet. Vi lyckades fĂ„ tag pĂ„ Realme X och hĂ€r sammanfattar vi vĂ„ra första intryck.

SÄ fort du tittar pÄ Realme X, det som fÄngar din uppmÀrksamhet Àr telefonens imponerande förhÄllande mellan skÀrm och kropp. AnvÀndningen av en upphöjande selfie-kameramodul innebÀr ocksÄ att handenheten kan erbjuda en skÀrmstorlek som Àr större Àn vanligt pÄ 6,53 tum. Med full HD + -upplösning erbjuder panelen skarpa bilder med bra fÀrgÄtergivning. Gorilla Glass 5-skyddade skÀrm levereras ocksÄ med en sjÀtte generationens fingeravtrycksscanner under displayen som fungerar som annonserad.

Realme X första intryck - 91mobile 014

NÀr vi kommer till popup-selfieskytten Àr det inte sÄ snabbt som vi hade velat. VarumÀrket har emellertid nÀmnt att enheterna vi testade inte Àr slutgiltiga och att saker skulle förÀndras nÀr Realme X blir kommersiellt tillgÀngligt. Pop-up-modulen har en 16 meg f / 2.0 snapper för att fÄnga selfies. De andra designelementen Àr ganska standard, och det Àr bra att se varumÀrket som erbjuder Type-C-port för laddning och dataöverföring.

Realme X första intryck - 91mobile 017

En annan stor förÀndring jÀmfört med Realme 3 Pro Àr att Realme X pryder en högupplöst 48-megapixel IMX586 f / 1.7-skjut pÄ baksidan, som Àr ihopkopplad med en 5MP djupavkÀnningsenhet. Som vanligt fÄr du funktioner som AI-scenigenkÀnning och super slow-mo videoinspelning pÄ telefonen. I vÄr korta anvÀndning verkade kamerorna erbjuda en bra detaljnivÄ i testbilder, men vi skulle vilja avstÄ frÄn att fatta nÄgon bedömning vid denna tidpunkt.

Realme X första intryck - 91mobile 015

NÀr det gÀller internerna skiljer sig Realme X inte mycket frÄn Realme 3 Pro. Smarttelefonen drivs av Snapdragon 710 oktakÀrnprocessor, som Àr ihopkopplad med 4 GB / 6 GB / 8 GB RAM. Beroende pÄ vilken variant du vÀljer, levereras handenheten med 64 GB eller 128 GB anvÀndarutökbart lagringsutrymme.

PÄ mjukvarusidan av saker startar Realme X Color OS 6.0 som körs ovanpÄ Android 9.0 Pie. Driva showen Àr ett 3.765 mAh batteri som kommer med Super VOOC 3.0-stöd.

Realme X första intryck - 91mobiles 002

Handenheten finns i vita och blÄ nyanser, men du kan ocksÄ vÀlja speciella lök- och vitlökutgÄvor. Realme X-priset i Indien har inte meddelats Ànnu, men vi vet att det kommer till landet förr Àn senare. Och om dess kinesiska prissÀttning pÄ 1 499 RMB (~ 15 500 Rs, för basvarianten) Àr nÄgon indikation, sÄ har mellansegmentet potential att skakas upp av Realme, Ànnu en gÄng.

Foton av Keshav Khera