Realme X-specifikationer, pris, lanseringsdatum och mer: allt vi vet hittills

Realme X-specifikationer, pris, lanseringsdatum och mer: allt vi vet hittills

“Realme X förvĂ€ntas vara mĂ€rkets mellanklassmartphone med en popup-selfie-kamera”

Det har gĂ„tt mer Ă€n ett Ă„r sedan Realme – OPPO: s spin-off-mĂ€rke som riktar sig till det prisvĂ€rda segmentet – slog in pĂ„ smarttelefonmarknaden. Företaget startade sin verksamhet hĂ€r i Indien och har fĂ„tt en betydande anvĂ€ndarbas pĂ„ kort tid. Nu planerar den att uppnĂ„ liknande framgĂ„ng i sin hemma Kina, dĂ€r man förvĂ€ntas debutera med en smĂ€ll. Realme har ett evenemang planerat till 15 maj i Kina dĂ€r det sannolikt kommer att lansera Realme X-smarttelefonen. Handenheten, som förvĂ€ntas vara ett mellanklassutbud, har varit in och ut ur ryktfabriken under ganska lĂ„ng tid. HĂ€r Ă€r en sammanfattning av vad som har lĂ€ckt ut och vad kan vi förvĂ€nta oss av Realme X-smarttelefonen:

Pop-up selfie-kamera

realme XRealme X teaser-bild (pÄstÄdd)

För att börja med kommer Realme X enligt uppgift att ha en popup-selfie-kameradesign. Handenheten kommer att bli den första frÄn mÀrket med en dold frontkamera. Som framgÄr av bilderna (ovan) kommer popup-selfie-kameran pÄ Realme X att placeras i mitten av överkanten, precis som OPPO F11 Pro. Dessutom kan baksidan av handenheten ha ett glaslager, lutning och de dubbla kamerorna vertikalt inriktade i mitten av telefonen, med LED-blixt strax nedanför. Eftersom det inte finns nÄgon fingeravtrycksscanner pÄ baksidan kan vi anta att den Àr pÄ framsidan under skÀrmen.

SkÀrmfri och skÀrmfri skÀrm (ja nÀstan!)

Realme XMystisk Realme-enhet upptÀckt pÄ TENAA

Fördelen med pop-up-designen Àr att du fÄr mer skÀrm fastighetsförhÄllande utan hinder för ramar eller hack alls. Nu, om rykten Àr nÄgot att gÄ med, kan Realme X komma med en all-display fascia utan nÄgon cut-out. Det kan finnas en haka och smala ramar runt skÀrmen, men det borde inte pÄverka den uppslukande tittarupplevelsen pÄ telefonen. Realme X förvÀntas ha en 6,5-tums AMOLED-panel som kommer att ha full HD + -upplösning och en fingeravtryckssensor pÄ displayen för biometrisk upplÄsning.

Senaste chipset

Realme X-smarttelefonen rapporteras ocksÄ vara ett prestandakraftverk. Handenheten kan ha Qualcomms senaste mellanklass Snapdragon 730 SoC i sin kÀrna. Octa-core-processorn som lanserades förra mÄnaden sÀgs erbjuda framsteg inom spel, fotografering och artificiell intelligens (AI). Realme förvÀntas para mobilplattformen pÄ sitt kommande erbjudande med tre konfigurationer: 6 GB + 64 GB, 6 GB + 128 GB och 8 GB + 128 GB.

VOOC snabbladdningsteknik

VOOC 3.0

Det ryktas att Realme X ska packa ett 3,680 mAh-batteri med stöd för nĂ€sta generations VOOC 3.0-snabbladdningsteknik. Laddningstekniken Ă€r OPPO: s egenutvecklade och sĂ€gs förbĂ€ttra laddningshastigheten med 23,8 procent. VOOC 3.0 slingrar pĂ„stĂ„dda 20 W ström, liknande OnePlus Dash-laddning, och lĂ„ter dig ladda din telefon frĂ„n 0 till 75 procent pĂ„ 30 minuter. “VOOC 3.0 anvĂ€nder en helt ny teknik som ger den totala laddningstiden 23,8% snabbare Ă€n den nuvarande VOOC 2.0, ” enligt företagets VP Shen Yiren Brian.

Realme X-pris, slÀppdatum (förvÀntat)

Som nĂ€mnts ovan har Realme ett evenemang planerat till 15 maj i Kina. Även om sĂ€ljaren inte uttryckligen har angett att enheten ska lanseras vid evenemanget, sĂ€ger rykten att Realme X kan bryta omslag. Handenheten kan komma med ett startpris pĂ„ 1599 RMB (~ 16 476 Rs) som kommer att gĂ„ upp till 1 999 RMB (~ 20 000 Rs) för avancerad variant.

Även om det Ă€r allt vi vet om Realme X Ă€r det enligt uppgift inte den enda handenheten som varumĂ€rket avslöjar nĂ€r det kommer in i Kina. Vid sidan av det kan Realme ocksĂ„ lansera Realme X Youth eller Lite-smarttelefonen som inte kommer att bli nĂ„got annat Ă€n en ny version av Realme 3 Pro. Det finns rapporter om en Realme X Pro-smartphone som drivs av Snapdragon 855 SoC ocksĂ„, men det sĂ€gs vara pĂ„ gĂ„ng för senare. Det blir intressant att se nĂ€r företaget lanserar Snapdragon 730-drivna Realme X i Indien och till vilken prispunkt.