Realme X vs Motorola One Vision: pris, specifikationer jÀmfört

Realme X vs Motorola One Vision: pris, specifikationer jÀmfört

“Realme X Ă€r den första smarttelefonen frĂ„n mĂ€rket som har en pop-up selfie-kamera”

Realmes senaste mid-range smartphone, Realme X, har en Snapdragon 710-chipset, en popup-selfie-kamera och en 48-megapixel bakÄtvÀnd kamera. PÄ papper Àr Realme X en riktigt bra budgetsmartphone som erbjuder funktioner som normalt finns pÄ dyrare enheter. Och det har bekrÀftats att det snart kommer att lanseras i Indien. Det kan dock möta konkurrens frÄn den nyligen avtÀckta Motorola One Vision, som nyligen upptÀcktes pÄ BIS-webbplatsen och dÀrmed troligen kommer att lanseras i Indien snart ocksÄ. I det hÀr inlÀgget kommer vi att jÀmföra Realme X-specifikationerna och priset med de för Motorola One Vision-smarttelefonen för att hjÀlpa dig att bestÀmma vilken modell som Àr vÀrt att vÀnta pÄ.

Realme-X-första-intryck-91mobiles-014.jpgRealme X har en uppslukande skÀrm pÄ hela skÀrmen

Realme X vs Motorola One Vision-pris

Realme X och Motorola One Vision Ă€r för nĂ€rvarande inte tillgĂ€ngliga i Indien. Enheterna har lanserats i Kina, dĂ€rför kan vi uppskatta den indiska prissĂ€ttningen. I Kina börjar Realme X-priset pĂ„ 1 499 RMB (cirka 15 400 Rs) för basvarianten med 4 GB RAM och 64 GB lagring. Dess 6 GB + 64 GB och 8 GB + 128 GB varianter kostar 1599 RMB (ungefĂ€r 16 400 Rs) och 1799 RMB (cirka 19 400 Rs). Slutligen finns det en Realme X Onion och Garlic Edition som kostar RMB 1899 (cirka Rs 19 500) och har 8 GB RAM och 128 GB lagring. NĂ€r vi kommer till Motorola One Vision-priset kostar det 299 € i Europa. Det Ă€r ungefĂ€r 23 500 Rs, men kan prissĂ€ttas nĂ„got lĂ€gre i Indien.

Motorola One Vision 2Motorola One Vision Àr varumÀrkets första smartphone med en 48MP-kamera

Realme X vs Moto One Vision specifikationer

Nu ska vi prata design och specifikationer. Som nĂ€mnts tidigare Ă€r specifikationerna för bĂ„da dessa telefoner ganska lika. Detsamma kan inte sĂ€gas om designen. Realme X har en helskĂ€rmsdesign utan hack och smala ramar och erbjuder 91,2 procent skĂ€rm-till-kropp-förhĂ„llande. Den levereras ocksĂ„ med en fingeravtryckslĂ€sare pĂ„ skĂ€rmen. Realme har valt en pop-up selfie-kamera för att fĂ„ helskĂ€rmsdesignen pĂ„ framsidan. Å andra sidan har Motorola One Vision en hĂ„lskĂ€rm med kamerahĂ„let i det övre vĂ€nstra hörnet. Det finns en fingeravtrycksskanner placerad pĂ„ enhetens baksida.

Motorola One Vision 3Motorola One Vision har en hÄlskÀrm

Realme X levereras med en 6,5-tums AMOLED-skÀrm med full HD + -upplösning och Gorilla Glass 5-skydd. JÀmfört med detta har Motorola One Vision en 6,3-tums FHD + LCD-skÀrm. Motorola-enheten har en nÄgot tjockare haka jÀmfört med sin konkurrent.

NÀr det gÀller hÄrdvara börjar vi med Motorola One Vision, som drivs av ett Exynos 9609-chipset och fÄr upp till 4 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme. JÀmfört med det fÄr Realme X Snapdragon 710-processor och upp till 8 GB RAM och 128 GB lagring. Realme X erbjuder mer för mindre pengar. BÄda telefonerna har en microSD-kortplats, vilket möjliggör lagringsutvidgning.

Realme-X-första-intryck-91mobiles-017_thumb.jpgPopup-modulen Realme X innehÄller en 16MP selfie-kamera

I kameravdelningen har Realme X en 16-megapixel pop-up-kamera framför. PÄ baksidan finns en primÀr 48-megapixel Sony IMX586-sensor, som Àr ihopkopplad med en 5-megapixeldjupssensor. Kamerorna erbjuder funktioner som 960 fps slow motion videoinspelning och HDR med AI-detektering. Motorolas One Vision fÄr ocksÄ en liknande kamerainstÀllning pÄ baksidan, med en 48-megapixelkamera som Àr kopplad till en 5-megapixeldjupssensor. För selfies fÄr Motorola-telefonen en 25-megapixelkamera med högre upplösning.

Kommer till programvaran och batteriet, Realme X har en 3,765mAh-cell som stöder VOOC 3.0 snabb laddning. Den kör ColorOS 6.0, som Àr baserad pÄ Android 9.0 Pie. Telefonen har ocksÄ förbÀttringar av programvaran Dolby Atmos för att förbÀttra ljudupplevelsen pÄ högtalarna. Motorola-handenheten Àr en Android One-enhet och kör Android 9.0 Pie-programvara. Den har ett 3 500 mAh batteri, vilket fÄr Motorolas TurboCharge-stöd för snabb laddning.

Realme-X-första-intryck-91mobiles-015.jpgRealme X-batterikapaciteten Àr 3765 mAh

De som letar efter en telefon utan ett slag av nÄgot slag, som inte heller kostar mycket, bör definitivt titta pÄ Realme X. Den erbjuder en bÀttre processor, mer RAM, nÄgot större batteri och en popup-selfie-kamera. Men om du föredrar Motorola-mÀrket framför Realme, erbjuder One Vision ungefÀr samma hÄrdvara. NÀr det gÀller prissÀttning Àr den förra den tydliga vinnaren eftersom den erbjuder mer för mindre. Vi mÄste dock vÀnta pÄ en lansering i Indien för att se hur mycket de faktiskt slutar kosta köparen.