Redd samlar in nÀstan 1 miljon dollar i nyinvesteringsrundan

Brunswick-baserad Redd, energibarföretaget, har tagit upp majoriteten av en investeringsrunda pÄ 1,5 miljoner dollar.

Företaget lÀmnade in pappersarbete till US Securities and Exchange Commission pÄ onsdagen och avslöjade att det hade samlat in 867 861 dollar av ett erbjudande pÄ 1,5 miljoner dollar. Det hÀvdade att 13 investerare hittills var inblandade i rundan. NÄdde pÄ torsdagen, Peter Van Alstine, Redds VD, sa att han inte kunde kommentera förrÀn omgÄngen stÀngdes.

Detta Àr företagets andra betydande finansieringsrunda. Förra Äret samlade den in 1 miljon dollar frÄn en grupp investerare som leds av Dan Nordstrom, VD för Seattle-baserade Outdoor Research, och Greg Hanson, grundare av Skyline Capital, ett riskkapitalföretag i Seattle. Finansieringen hjÀlpte företaget att vÀxa sin produktlinje och driva en landsomfattande expansion. Nordstrom och Hanson gick med i Redds styrelse vid den tiden och gick med i Van Austin; Alden Blease, företagets grundare; och Keith Canning, president för Pine State Trading.

Redd – som stĂ„r för Research Enhanced Design & Development – grundades 2014 av Alden Blease. Företaget Ă€r stolt över sina organiska, energirika proteinstĂ€nger. Det erbjuder nu tre smaker – choklad, jordnötssmör och havregryn. Det har vĂ€ckt uppmĂ€rksamhet hos nĂ„gra kĂ€ndisförstĂ€rkare, inklusive Sir Richard Branson.

Redd har ett nytt fan i Sir Richard Branson, entreprenör och grundare av Virgin Group.

LÀs mer om Maine start-ekosystem hÀr pÄ Tech.Co

InlÀgget Redd höjer nÀstan 1 miljon dollar i ny investeringsrunda dök upp först pÄ Maine Startups Insider.

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Whit Richardson Àr en före detta dagstidningsjournalist i Portland, Maine, som har tÀckt affÀrer och entreprenörskap under det senaste decenniet. Han Àr grundare av Maine Startups Insider och för nÀrvarande chefredaktör för 4Front Publishing, en nyhetsstart online som tÀcker den framvÀxande legala cannabisindustrin.