Redmi 7A Indien-lansering: Xiaomi möter en uppförsbacke i ingÄngssegmentet

Redmi 7A-priset i Indien börjar pÄ 5999 Rs, första försÀljningen frÄn 11 juli

“Redmi 7A Ă€r bara en stegvis uppgradering till Redmi 6A-smarttelefonen förra Ă„ret, med en uppgradering pĂ„ chipset och batteriavdelningen”

Xiaomi som ett smarttelefonmÀrke har gjort sig ett rykte för att erbjuda de senaste specifikationerna till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Företagets Redmi-serie Àr en stor ambassadör för det. UppstÀllningen, som bestÄr av mellannivÄ till prisvÀrda mellanklasserbjudanden, Àr kÀnd för att göra underskridande av smartphones som erbjuds av de flesta andra mÀrken. Detsamma kan dock inte sÀgas för Xiaomis kommande Redmi 7A-smartphone, som Àr planerad att lanseras i Indien den 4 juli.

Redmi 7A

Redmi 7A-handenheten kommer att möta en uppförsbackeuppgift frÄn varumÀrkets snabbvÀxande rival Realme i budgetsegmentet. Den senare Realme C2 (recension) som lanserades för nÄgra mÄnader sedan Àr en nÄgot bÀttre affÀr jÀmfört med Redmi 7A (Ätminstone pÄ papper).

Redmi 7A har redan presenterats i Kina och verkar vara en stegvis uppgradering till förra Ă„rets Redmi 6A, Ă„tminstone pĂ„ papper. Det ger uppgraderingar i chipset och batteriavdelningar, medan de flesta andra funktioner förblir desamma som förra Ă„rets modell. Handenheten förvĂ€ntas komma med liknande specifikationer i Indien, förutom den “massiva funktionsuppgraderingen.” Även om vi inte Ă€r sĂ€kra pĂ„ vad den massiva uppgraderingen kan vara, spekulerar det att det kan vara laddningsport av typ C. I sĂ„ fall kan det hĂ€r vara den mest prisvĂ€rda smarttelefonen med porten i landet.

Realme C2 recension new004

Med detta sagt saknar det fortfarande den eldkraft som serien Ă€r kĂ€nd för. Redmi 7A levereras med en 5,45-tums HD + -skĂ€rm som skryter med det nĂ„got daterade 18: 9-bildförhĂ„llandet. Realme C2 erbjuder Ă„ andra sidan mer skĂ€rm fastighetsförhĂ„llande med sin senaste daggdroppskĂ€rm. SkĂ€rmen Ă€r ocksĂ„ nĂ„got större – 6,1 tum för att vara exakt – med HD + -upplösning och bildförhĂ„llande 19,5: 9. Utöver detta har Realme C2 dubbla kameror med 13-megapixel + 5-megapixel-instĂ€llningar pĂ„ baksidan medan Redmi 7A har en enda 13-megapixel primĂ€r kamera. För selfies finns det en 5-megapixelspelare pĂ„ framsidan pĂ„ bĂ„da smartphonesna.

Redmi 7A drivs av Qualcomms Snapdragon 439 SoC, upp till 3 GB RAM, 16 GB / 32 GB inbyggt lagringsutrymme och MIUI 10 med Android 9 Pie. Realme C2 Àr under tiden utrustad med en MediaTek Helio P22-mobilplattform, upp till 3 GB RAM, 16 GB / 32 GB inbyggt lagringsutrymme och Android 9 Pie-baserad ColorOS 6. Ett kraftigt 4000 mAh-batteri avrundar specifikationsbladet för bÄda enheter.

Medan Realme C2 börjar pÄ 5999 Rs har Redmi 7A-priset i Indien inte avslöjats Àn. Men ÀndÄ kan vi förvÀnta oss att den senare kommer att prissÀttas pÄ samma sÀtt, kanske med ett introduktionserbjudande som rakar bort nÄgra hundra rupier under en begrÀnsad period. Priset kan dock inte vara för lÄgt annars kommer Redmi 7A att börja kannibalisera pÄ Redmi Go.