Redmi Go vs Redmi 6A: pris i Indien, specifikationer jämfört

redmi go vs redmi 6a featured

“Den helt nya Redmi Go-budgetsmartphonen är placerad under Redmi 6A”

Xiaomi har nu officiellt tillkännagett sin budgetsmartphone, Redmi Go, i Indien. Telefonen tillkännagavs ursprungligen i januari 2019 som varumärkets första Android Go-telefon. Detta är en nedskärd version av Android Oreo, som är utvecklad för budget smartphones och kommer att köras utan fördröjning på sådana enheter. Liksom andra Android Go-telefoner har Redmi Go-telefonen grundläggande hårdvara och är ganska prisvärd.

redmi go vs redmi 6a presenterade

Redmi Go riktar sig huvudsakligen till dem som just har examen från en funktionstelefon till en smartphone. Det är den perfekta telefonen för att göra det, men Xiaomi har redan en liknande telefon att erbjuda. Xiaomi Redmi 6A är en budgetsmartphone som kostar lite mer än Redmi Go. Därför ska vi i det här inlägget jämföra Redmi Go med Redmi 6A för att se vilken som är ett bättre alternativ för första gången smartphone-användare.

Redmi Go vs Redmi 6A-pris i Indien

Eftersom båda dessa är budgetsmartphones behöver du inte spendera mycket pengar för att få tag på en. Redmi Go-priset i Indien är uppenbarligen prissatt lägre än för Redmi 6A. Du kan köpa Redmi Go för 4499 Rs och den levereras med 1 GB RAM och 8 GB ombordlagring; den kommer bara i en konfiguration. Du kan ha den i antingen svart eller blå färg. Officiell försäljning börjar den 22 mars via Mi.com. Mi Hembutiker och Flipkart.

Jämfört med Redmi Go börjar Redmi 6A på 5999 Rs, en skillnad på 1 500 Rs. Men du får mycket mer för de extra pengarna, så det är definitivt något du bör titta på. Basvarianten levereras med 2 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme. Varianten med 3 GB RAM och 32 GB lagring finns för 6.499 Rs. Telefonen finns i färgalternativen Svart, Blå, Guld och Rosenguld.

Redmi Go vs Redmi 6A specifikationer

Som vi sa erbjuder Redmi 6A mycket mer för de extra Rs 1500 som du betalar. Naturligtvis ger Redmi Go dig en lager Android-upplevelse, men kom ihåg att det är en nedskuren version av Android Oreo och du kan bara installera Lite-versioner av Google-appar, till exempel YouTube Go, Gmail Go, Maps Go, etc. Låt oss jämför specifikationerna och se skillnaden mellan de två telefonerna.

Redmi GoXiaomi Redmi Go

Xiaomi har fått klippa många hörn för att göra Redmi Go så billig. Telefonen levereras med en 5-tums HD-skärm som har tjocka ramar på toppen och botten. Även Redmi 6A har relativt tjocka ramar, men den är inte lika tjock som Redmi Go. Du får också en större 5,45-tums HD + -skärm på 6A. Båda telefonerna har ingen fingeravtrycksläsare, men det är inte riktigt en affärsbrytare för dem som kommer från funktionstelefoner.

Redmi Go drivs av Snapdragon 425-chipset, som är ihopkopplat med 1 GB RAM och 8 GB lagringsutrymme ombord. Eftersom telefonen kör Android Oreo (GO Edition), kommer du inte att märka någon fördröjning. Go Edition utvecklades för att köras på telefoner med 1 GB RAM och en budgetchipset. Å andra sidan använder Redmi 6A en MediaTek Helio A22-process i kombination med upp till 3 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme ombord. Båda telefonerna stöder tillägg av extra lagring via ett microSD-kort.

Xiaomi Redmi 6A recension 12Xiaomi Redmi 6A

För kameror får Redmi Go en 8-megapixelsensor på baksidan och en 5-megapixel selfie-kamera. På Redmi 6A finns en högre 13-megapixelsensor på baksidan och en 5-megapixelsensor fram. Båda enheterna får ett 3000 mAh batteri.

Sammanfattningsvis, om du inte har något emot att betala Rs 1500 mer, rekommenderar vi att du köper Redmi 6A istället för Redmi Go. Den har en större skärm, lite bättre kamera, mer RAM och intern lagring. Men naturligtvis är skillnaden på Rs 1500 ganska betydande i det här prissegmentet, så om du planerar att byta från en funktionstelefon till en smartphone, verkar Redmi Go vara ett bra val.