Redmi K20 och K20 Pro India lanseras i mitten av juli

Redmi K20 Pro: HÀr Àr de bÀsta funktionerna i den nya OnePlus 7-rivalen

“Lanseringsevenemanget Redmi K20 och Redmi K20 Pro India kommer att hĂ„llas inom 6 veckor, sĂ€ger Xiaomi India-chef Manu Kumar Jain i en tweet”

I slutet av förra mÄnaden lanserade Xiaomi sin flaggskeppsmördare, Redmi K20 Pro i Kina. Företaget lanserade ocksÄ standard Redmi K20 tillsammans med telefonerna, men avslöjade inte nÀr dessa enheter skulle komma till Indien trots teasers runt det vid lanseringen av OnePlus 7. Lyckligtvis Àr spÀnningen nu över, eftersom Xiaomi officiellt har meddelat att telefonerna kommer till Indien de nÀrmaste sex veckorna. Redmi K20 Pro kommer att ta pÄ sig den nyligen lanserade OnePlus 7 Pro nÀr det gÀller priser och funktioner.

Manu Kumar Jain, Xiaomi Global Vice President och India MD, publicerade en tweet som meddelade lanseringstidpunkten för de nya Redmi-telefonerna. Medan han inte avslöjade det exakta lanseringsdatumet nÀmnde han att telefonerna skulle lanseras i Indien om sex veckor. Det betyder att vi kan förvÀnta oss en lansering under den andra veckan i juli, och försÀljningen kommer sannolikt att börja inom en vecka efter avslöjandet. Redmi K20 och Redmi K20 Pro prissÀtts mycket aggressivt i Kina, och om priserna fortsÀtter till Indien kan vi faktiskt se att ett flaggskepp dödas.

Redmi K20 Pro specifikationer

Om du inte kommer ihÄg det Àr Redmi K20 Pro en kraftfull flaggskeppsenhet. Den drivs av Snapdragon 855-processorn och fÄr en 6,39-tums AMOLED-skÀrm. En 7: e generationens fingeravtryckslÀsare under displayen finns ocksÄ. Snapdragon 855-chipset Àr ihopkopplat med upp till 8 GB RAM och 256 GB ombordlagring. En ny lÀcka avslöjade dock att det ocksÄ kan finnas en 12 GB RAM-variant av telefonen som kan meddelas snart. Pro-versionen levereras ocksÄ med en trebaks kamerainstÀllning med en primÀr 48-megapixelsensor och en 20-megapixels selfie-kamera. Den frÀmre kameran Àr monterad pÄ en popup-mekanism, vilket innebÀr att hela fronten pÄ telefonen Àr ganska mycket skÀrmen.

Å andra sidan Ă€r Redmi K20 en mellanklass-smartphone som drivs av Snapdragon 730-chipset. KamerainstĂ€llningen liknar den som finns i Pro-versionen, men med olika sensorer. BĂ„da telefonerna har ocksĂ„ ett stort 4000 mAh batteri, men Pro-versionen har snabbare 27W laddningsstöd.