Redmi Note 7 första intryck: budgetstörningen att se upp för

Redmi Note 7S med 48 megapixelkamera och Snapdragon 660 SoC lanserades i Indien: pris, specifikationer

“VĂ„ra första intryck av Redmis första smartphone som ett oberoende varumĂ€rke – Not 7”

I ett försök att erbjuda anvÀndarna smartaste smarttelefonerna meddelade Xiaomos VD Lei Jun nyligen att företagets prisvÀrda enheter nu kommer att lanseras under det nya Redmi-undermÀrket. För att fira tillfÀllet tog företaget omslaget frÄn den kraftfulla Redmi Note 7-smarttelefonen vid ett evenemang i Kina den 10 januari. Debuterbjudandet frÄn det nya varumÀrket har en fantastisk design och en 48MP kamera med rubrik. Liksom de flesta av er tittade jag tillsammans med flera av mina kollegor pÄ handenheten ocksÄ. SÄ mycket sÄ, istÀllet för att vÀnta pÄ att enheten ska lanseras i Indien, bestÀmde vi oss för att importera en enhet frÄn Kina för att se om smarttelefonen levererar pÄ hype. Medan juryn fortfarande Àr ute efter det Àr mina första intryck av smarttelefonen extremt lovande. LÀs vidare för att veta varför.

Xiaomi Redmi Note 7 första intryck15

Jag vet att du dör för att veta om smarttelefons 48MP-kamera, och jag kommer att ta itu med det senare, men först vill jag prata om Redmi Note 7s design. Du förstÄr, min största kritik för de flesta, om inte alla, Redmi-smartphones som lanserades förra Äret har varit det faktum att de hade trÄkiga, oinspirerande mönster. TvÀrtom markerar Not 7 ett spÀnnande nytt kapitel för varumÀrket eftersom det har en fantastisk lutningsfÀrg ovanpÄ en glassmörgÄsdesign. Att sÀga att smarttelefonen ser ut och kÀnns premium skulle Àrligt talat vara en underdrift. I sjÀlva verket kan jag med sÀkerhet sÀga att Redmi Note 7 Àr den vackraste Redmi-enheten hittills, och dess design kan till och med ge betydligt dyrare smartphones en löpning.

Xiaomi Redmi Note 7 första intryck13

Ytan ser utsökt ut och smarttelefonens kurviga trim ger ocksĂ„ en lyxig kĂ€nsla i handen. Ärligt talat kunde jag prata i timmar om hur bra enheten ser ut, men för att klippa en lĂ„ng historia kort har Redmi Note 7 en fascinerande design. Medan enheten vi har Ă€r i den blĂ„ nyansen kan du ocksĂ„ vĂ€lja att vĂ€lja alternativet guld och svart.

Xiaomi Redmi Note 7 första intryck14

Nu, medan jag Àr mycket beröm för telefonens design, Àr det inte felfritt. Till att börja med Àr Redmi Note 7 extremt hal och det Àr klokt att slÄ ett fodral pÄ smarttelefonen sÄ fort du tar ut det ur lÄdan. Dessutom var jag inte ett fan av den utskjutande kamerabumpen, vilket gör det omöjligt att anvÀnda smarttelefonen nÀr den ligger platt pÄ en yta. Och för att jag inte ska glömma, Àr det tillrÄdligt att anvÀnda den med bÄda hÀnderna, eftersom enheten kÀndes tungt under min första tid.

Xiaomi Redmi Note 7 första intryck06

Mindre olÀgenheter Ät sidan, Redmi har trÀffat spiken pÄ huvudet med Note 7-designen, och detsamma gÀller dess skÀrm ocksÄ. Handenheten förpackas i en 6,3-tums IPS LCD-panel med en FHD + -upplösning och ett vattendroppskÄr, vilket FYI, Àr betydligt mindre pÄtrÀngande Àn ett traditionellt hack. Panelen uppvisar livfulla fÀrger, blir tillrÀckligt ljus och har stora betraktningsvinklar ocksÄ. Det finns lite mindre bakgrundsbelyst blödning mot skÀrmens nedre kanter, men det kan förvÀntas frÄn en LCD-panel, sÄ inga större klagomÄl hÀr.

Knapparna och I / O har placerats pÄ sina vanliga stÀllen och du hittar volymvippan och strömbrytaren pÄ Not 7s högra ryggrad. PÄ vÀnster sida av enheten finns det dubbla SIM-facket, medan enhetens överdel Àr hemmet till ett 3,5 mm hörlursuttag och en IR-blaster. Mot botten har smarttelefonen en USB Type-C-port för laddning som ligger mellan tvÄ högtalargaller. Jag Àr glad att Redmi har valt att förse Note 7 med en Type-C-port och skulle vilja se andra kommande enheter i kategorin att följa i dess fotspÄr. Det Àr anmÀrkningsvÀrt att portarna och I / O enligt Redmi har ett proaktivt tÀtningsmedel som ska avvÀrja smÄ vattendroppar och dammpartiklar frÄn att sippra in. Handenheten Àr dock inte vattentÀt av nÄgon fantasi, sÄ du kanske vill att tÀnka tvÄ gÄnger innan du tar med dig pÄ toaletten.

Xiaomi Redmi Note 7 första intryck11

Slutligen har handenheten en fingeravtryckssensor mot baksidan, som fungerade felfritt under min korta session. Företaget erbjuder ocksÄ stöd för ansiktsigenkÀnning med enheten, vilket fungerar lika bra. Det tillÄter till och med att smarttelefonen lÄses upp om anvÀndarens ögon Àr stÀngda, vilket Àr bra.

Xiaomi Redmi Note 7 första intryck09

NÀr det gÀller prestanda stöds Redmi Note 7 av Qualcomms Snapdragon 660-processor som fungerar tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt, anvÀndarutökbart lagringsutrymme i basmodellen. De avancerade varianterna av handenheten levereras med 4 GB och 6 GB RAM, med 64 GB utbyggbart minne. Det ÄterstÄr att se om varumÀrket skulle lansera alla tre modellerna i Indien eller inte. Oavsett, jag stötte inte pÄ nÄgra större hicka under min korta tid med enheten. Förinstallerade appar öppnade snabbt och anvÀndargrÀnssnittets animationer kÀndes ocksÄ smidiga och flytande.

Xiaomi Redmi Note 7 första intryck10Om du Àr intresserad av att fÄ en mÀtning om smarttelefonens spelprestanda, föreslÄr jag att du vÀntar pÄ vÄr fullstÀndiga recension av enheten, som snart ska vara klar. Annars kan du ocksÄ kolla in vÄr recension av Xiaomi Mi A2 eller Realme 2 Pro (recension) för att fÄ en uppfattning om Not 7: s funktioner eftersom enheten har mer eller mindre samma specifikationer.

Xiaomi Redmi Note 7 första intryck05

För programvara kör Note 7 Android Pie med en skin av MIUI v10 pÄ toppen. Nu kommer jag att ta itu med smarttelefonens mjukvarufunktioner nÀr vi fÄr tag pÄ en indisk butiksenhet. Fram till dess, lÄt oss hoppa till telefonens USP, som Àr dess 48MP-kamera.

Xiaomi Redmi Note 7 första intryck12

Redmi Note 7 har en dubbla kamerainstĂ€llning bakĂ„t, bestĂ„ende av ett par 48MP, f / 1.8 blĂ€ndare primĂ€r shooter och en 5MP, f / 2.4 blĂ€ndardjupssensor. För de nyfikna anvĂ€nder företaget inte Sony IMX 586-sensorn som finns pĂ„ Honor’s View 20 (recension) och anvĂ€nder istĂ€llet en Samsung ISOCELL GM1-sensor.

Xiaomi Redmi Note 7 första intryck07

Nu, för det mesta, fungerar enhetens primĂ€ra bakre kamera som en 12MP-enhet med 1,6ÎŒm pixlar. Faktum Ă€r att du mĂ„ste gĂ„ över till “Pro” -lĂ€get i kameraappen för att till och med klicka pĂ„ bilder med 48MP-upplösning. Precis som Honor View 20s Sony-sensor anvĂ€nder Samsung ISOCELL GM1 ocksĂ„ ett quad-Bayer-filter för att klĂ€mma ihop fyra pixlar för att producera en 12MP-bild med mer detaljer eftersom det teoretiskt ökar ytan för att ljus ska pĂ„verka. Men förutsatt att du har tillrĂ€ckligt med ljus kan du faktiskt klicka pĂ„ bilder i 48MP-upplösning. För selfies levereras Redmi Note 7 med en 13MP frontkamera som liknar de bakĂ„tvĂ€nda sensorerna ocksĂ„ stöds av AI-smart.

NÀr det gÀller kvaliteten pÄ bilderna mÄste du sitta tÀtt och vÀnta pÄ vÄr recension eftersom vi fortfarande testar telefonens bildförmÄga. Som sagt kan du blÀddra bland nÄgra bilder som vi tog med enheten. Under tiden lÄt oss veta vad du tycker om smarttelefonens kamerakvalitet i kommentarerna nedan.

Xiaomi Redmi Note 7 första intryck01

Redmi Note 7 drivs av ett 4000 mAh batteri som stöder Qualcomms Quick Charge 4.0-standard. DÀrför, Àven om du lyckas tömma smarttelefonen pÄ en dag, bör du kunna fÄ den igÄng pÄ nolltid.

Xiaomi Redmi Note 7 första intryck16

NÀr det gÀller prissÀttningen börjar Redmi Note 7 pÄ 999 Yuan, vilket översÀtter ungefÀr till Rs 11K. Medan företaget Ànnu inte slÀpper telefonens officiella prissÀttning i Indien, borde det ha konkurrenterna oroliga om det till och med ligger nÀra smartphoneens MRP i Kina. Vi kommer att ha mer tÀckning runt enheten pÄ vÄr blogg inom kort, sÄ hÄll ett öga.