Redmi Note 7 och Redmi 7 Pro för att få Android Q-uppdatering under Q1 2020

Android Q ger 65 nya emojis inklusive en lättja, falafels, en Diya-lampa och mer

“Nio Xiaomi-smarttelefoner i Mi- och Redmi-serien kommer att få Android Q-uppdatering i år själv”

Google introducerade den första betaversionen av den senaste iterationen av sitt mobila operativsystem, kallat Android Q, redan i mars 2019. Medan betauppdateringarna ursprungligen begränsades till Pixel-telefoner, blev leverantörer som Xiaomi en del av Android Q beta-programmet efter Google I / O 2019, ger handenheter som Mi Mix 3 5G och Mi 9 en smak av den senaste versionen av Android. Idag har Xiaomi tillkännagett namnet på ytterligare 11 telefoner som kommer att få Android Q-uppdateringen. Listan och lanseringens tidslinje publicerades på varumärkets MIUI Forum i Kina.

Android Q beta

Noterbart att användare av Redmi Note 7 och Redmi Note 7 Pro måste vänta till Q1 2020 för att få smaken av Android Q; Det bör påpekas att den förra säljs som Redmi Note 7S i Indien. Dessa telefoner kommer att få den nya firmwaretestningen under första kvartalet 2020. Intressant är att Redmi K20 och Redmi 20 Pro, som kommer att lanseras i Indien i juli, kommer att få Android Q-uppdateringen under fjärde kvartalet i år själv. . Så köparna av dessa telefoner behöver inte vänta mycket längre på att smaka på de nya funktionerna i den nya programvaran.

Xiaomi-telefoner uppdaterar Android Q

När det gäller de andra telefonerna som kommer att få den nya uppdateringen kommer Mi 9, Mi 9 SE, MI 8, Mi 8 Explorer Edition och Mi 8 In-Screen Fingerprint Edition att få den nya firmware under Q4 2019. Mi Mix 2S och Mi Mix 3 kommer att få Android Q-uppdateringen i slutet av året.

Denna uppdateringsplan är för de kinesiska enheterna för dessa enheter, så vi kan förvänta oss att firmware släpps globalt något senare. Företaget har också nämnt att detta bara är en grov uppskattning för Android Q-uppdatering just nu, och schemat kan ändras vid eventuella problem. För kontext bör den offentliga utgåvan av Android Q vara i Q4 2019, med lanseringen av Google Pixel 4-serien.