Redmi planerar en Snapdragon 855-driven telefon för att komma in pÄ premiummarknaden

Redmi flaggskepp tippade för att starta den 13 maj

“Redmi-varumĂ€rket arbetar ocksĂ„ pĂ„ en Redmi Note 7 Pro som ska presenteras under de kommande veckorna.”

Redmi delade sig nyligen frĂ„n moderbolaget Xiaomi och det Ă€r redan igĂ„ng med sin första produkt – Redmi Note 7 (första intryck) – 2019. Nu verkar det som om det nya dotterbolaget kanske arbetar med en flaggskeppsprodukt med Snapdragon 855 SoC ocksĂ„. Informationen kommer frĂ„n ett Weibo-inlĂ€gg av Lu Weibing, som nyligen utsĂ„gs till chef för det nya varumĂ€rket Redmi.

Enligt inlÀgget publicerade tjÀnstemannen nÄgra bilder av sitt möte med anstÀllda vid Xiaomis Shenzhen FoU-institut och skrev att han fick nÄgra bra förslag för Redmis framtida varumÀrkespositionering. Han tillade att han har höga förvÀntningar frÄn Redmi Note 7 Pro och ett Snapdragon 855-driven flaggskepp, som bÄda Ànnu inte har meddelats.

redmi

TyvÀrr finns det ingen mer information om mystery-enheten just nu men vi kan sÀga att produkten för nÀrvarande Àr under utvecklingsfas. DÀrför kan det ta en stund innan vi faktiskt ser en fÀrdig Snapdragon 855-smartphone frÄn Redmi 2019.

Det Àr ocksÄ lite förvÄnande att se Redmi komma in i premiumsegmentet för smarttelefoner med tanke pÄ att det var positionerat som Xiaomis undermÀrke för mellanklassmarknaden. Det skulle ocksÄ sÀtta dotterbolaget i direkt konkurrens med Xiaomis egen Mi-serie flaggskepp inom en snar framtid nÀr bÄda företagen tillkÀnnager sina produkter de nÀrmaste mÄnaderna. Xiaomi har redan ett dotterbolag med namnet POCO, vilket gör ett liknande kostnadseffektivt flaggskepp varje Är och varumÀrket Redmi kommer att lÀgga till det. Det ÄterstÄr att se hur dessa tvÄ Xiaomi-armar kommer att placeras pÄ marknaden inom överskÄdlig framtid. För nÀrvarande kommer företaget snart att tillkÀnnage Redmi Note 7 i Indien, den första produkten som en separat enhet utanför Kina.