Redmi-smartphone med Snapdragon 855 SoC pÄ gÄng, bekrÀftar Xiaomi VP

Xiaomi kan sÀkra 50 procent marknadsandel i Indien, hÀvdar Lu Weibing

“Flytten kommer att förse Redmi, under- och mellanklassmĂ€rket för Xiaomi med en flaggskeppsklassad smartphone som liknar POCO-serien”

Ett nyligen inlagt Weibo-inlÀgg av Lu Weibing, vicepresident och chef för Redmi-mÀrket, har till synes bekrÀftat att mellannivÄ undermÀrket för Xiaomi snart kommer att introducera en smartphone som drivs av Qualcomm Snapdragon 855 SoC. Flytten kommer före lanseringen av flaggskeppet Xiaomi Mi 9, som kommer att bli den första Xiaomi-telefonen som har Qualcomms flaggskepp SoC. Nu nÀr Redmi gÄr med i festen kan det finnas en hel del förvirring nÀr det gÀller placeringen av produkter i Xiaomis sortiment.

Det finns inte mycket att fortsÀtta med Weibings inlÀgg, eftersom det i huvudsak tar ledtrÄd frÄn en Snapdragon 855-kampanjprocessor och sÀger att Redmi ocksÄ kommer att lansera en smartphone med flaggskeppsprocessorn. Det har bokstavligen inte funnits nÄgra andra detaljer hittills, vilket tycks tyda pÄ att den hÀr pÄstÄdda smarttelefonen bara Àr i planeringsfasen just nu, och produktionsfasen Àr en stund borta i framtiden. Precis som undermÀrket POCO kommer Redmi möjligen att spela pÄ höga specifikationer medan du sparar pÄ uber-premium-funktioner för att hÄlla priset inom en liten marginal.

Redmi flaggskepp Weibo - i text

Det Ă€r osannolikt att den flaggskeppsklara Redmi-smarttelefonen kommer att ha 5G – X50-modemet som tillval förblir en dyr, svĂ„rfĂ„ngad funktion som bara anvĂ€nds i en handfull enheter i Ă„r. Med Redmi-enheten kommer Xiaomi nu att ha Mi 9, Mi 9 Explorer Edition, Mi MIX 4, nĂ€sta POCO-smartphone (POCO F2?), Och till och med nĂ€sta generations Black Shark-spel-smartphone, allt under Snapdragon 855: s paraply. Det Ă€r troligt att flaggskeppsenheterna Redmi och POCO inte lanseras pĂ„ samma marknader för att sĂ€kerstĂ€lla mĂ„ngfald i distributionen, utan vilken det kan vara lite förvirring nĂ€r det gĂ€ller produktplacering och identitet.

Det kan dock inte vara nÄgon tid snart för oss att fÄ ytterligare nyheter om den Snapdragon 855-drivna Redmi-telefonen. Uppskattningar tyder pÄ att det kommer att vara Ätminstone i slutet av 2019 tills smarttelefonen ses i aktion, innan vi sÀkert kommer att höra mer om enheten via lÀckor och teasers.