Redmi VP förklarar varför Redmi Note 7 inte har fingeravtrycksvisning pÄ skÀrmen

Redmi VP förklarar varför Redmi Note 7 inte har fingeravtrycksvisning pÄ skÀrmen

“Optiska fingeravtrycksskannrar fungerar bara pĂ„ AMOLED-paneler, varför Redmi Note-serien inte har dem”

FingeravtryckslÀsare pÄ skÀrmen hÄller snabbt pÄ att bli normen med Vivo och OPPO som oftast skjuter kuvertet. OPPO K1 Àr en av de mest prisvÀrda telefonerna i Indien just nu som kommer med fingeravtrycksfunktionen pÄ skÀrmen. Emellertid kommer inte Xiaomis Redmi Note 7, som Àr kÀnd för att ge smÀll för pengarna, en sÄdan sensor. IstÀllet har Xiaomi anvÀnt en traditionell bakre fingeravtryckslÀsare i hela serien. Och Redmis Vp Liu Weibing, i en AMA-session pÄ Weibo, svarade pÄ frÄgan till de som frÄgade pÄ söndagen.

xiaomi-redmi-series-2

Enligt Weibings svar anvÀnder Redmi Note 7-serien en LCD-skÀrm medan fingeravtryckslÀsaren pÄ skÀrmen krÀver en AMOLED-panel för att fungera pÄ en smartphone. DÀrför var ett fingeravtryck pÄ skÀrmen inte ett alternativ för Redmi Note 7. TjÀnstemannen tillade ocksÄ att en sidmonterad fingeravtryckslÀsare inte kunde inkluderas eftersom Note 7 Àr en mycket tunn enhet som gör det svÄrt att hysa sensorn.

Detta scenario kan bara förÀndras nÀr det finns en biometrisk teknik som fungerar pÄ en LCD-skÀrm, som tyvÀrr inte Àr tillgÀnglig Àn. Ett annat scenario dÀr detta skulle vara möjligt Àr nÀr Redmi börjar anvÀnda AMOLED-paneler pÄ sina budgetenheter. Företaget har rapporterats arbeta pÄ en smartphone med en Snapdragon 855 SoC, som sannolikt kan se en AMOLED-panel och dÀrmed en fingeravtryckslÀsare pÄ skÀrmen. Men om den enheten kommer till Indien eller inte Àr en annan stor frÄga.

Under tiden fortsÀtter Redmi Note 7 Pro att vara en het sÀljare i Indien efter sin debut, med flashförsÀljning som rensas inom nÄgra minuter pÄ e-handelsportaler. Handenheten börjar vid 13999 Rs för bas 4GB + 64GB variant medan 6GB + 128GB variant kostar Rs 16999. BÄda telefonerna finns i Neptune Blue, Nebula Red och Space Black. Observera dock att 6GB-versionen Ànnu inte har sÀljts.