Redmi Y3 vs Redmi Y2: Vad Àr nytt och annorlunda?

Redmi Y3 vs Redmi Y2: Vad Àr nytt och annorlunda?

“Xiaomis Redmi Y-serie riktar sig till ungdomar som Ă€lskar att ta selfies, och den senaste Y3 fortsĂ€tter traditionen”

Xiaomi har presenterat eftertrÀdaren till sin Redmi Y2 (recension) prisvÀrd selfie-orienterad smartphone. Den nya Redmi Y3 (recension) har tillkÀnnagivits till ett startpris pÄ 9999 Rs, som kommer med 3 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme. Telefonen riktar sig Àn en gÄng till nationens selfie-entusiaster och har en 32-megapixelsensor pÄ framsidan. I det hÀr inlÀgget ska vi titta pÄ alla nya funktioner i Redmi Y3. Vi kommer att jÀmföra det med den Àldre Redmi Y2 för att se skillnaderna i design, hÄrdvara och mer.

Design

Redmi Y3 recension007

Först och frÀmst mÄste vi prata om förÀndringarna i designen. JÀmfört med den Àldre Redmi Y2, som har en metallkroppsdesign och tjocka ramar runt, har nya Redmi Y3 införlivat mÄnga förÀndringar. Telefonen anvÀnder inte lÀngre metall och fÄr istÀllet en plastbaksida med en lutningsfinish, som ser mycket bÀttre ut Àn den Àldre enheten. Redmi Y3 har ocksÄ tunnare ramar och ett tÄrfall. Telefonens framsida Àr skyddad av Gorilla Glass 5.

Visa

Redmi Y3 recension012

Redmi Y3 har en nĂ„got större 6,26-tums HD + -skĂ€rm, vilket ger en upplösning pĂ„ 720 x 1 520 pixlar. Å andra sidan har Redmi Y2 en 5,99-tums skĂ€rm med HD-upplösning pĂ„ 720 x 1440 pixlar. Även om skillnaden i upplösning inte Ă€r sĂ„ mycket, har Redmi Y3 högre kontrastförhĂ„llande och 84 procent NTSC-fĂ€rgskala. SkĂ€rmen Ă€r ocksĂ„ mer uppslukande tack vare de smala ramarna runt omkring, vilket ger ett förhĂ„llande mellan skĂ€rm och kropp pĂ„ 86,83 procent. BĂ„da telefonerna har funktioner som justering av fĂ€rgtemperatur, lĂ€slĂ€ge, solljuslĂ€ge och standardskĂ€rm.

HĂ„rdvara

NÀr det gÀller hÄrdvaran har Redmi Y3 en nyare processor, men det Àr egentligen inte en enorm uppgradering frÄn den Àldre telefonen. Den har en Snapdragon 632-chipset, som Àr ihopkopplad med Adreno 506 GPU. Redmi Y2 innehöll en Snapdragon 625-processor, som ocksÄ hade Adreno 506 GPU. NÀr det gÀller spelprestanda kommer du förmodligen inte att se stor skillnad mellan de tvÄ. Detta Àr det enda omrÄdet som Xiaomi försummat. BÄda telefonerna har antingen 3 GB RAM + 32 GB ROM eller 4 GB RAM + 64 GB ROM. Lagring kan utökas via microSD-kortplatsen. BÄda enheterna har ocksÄ en bakmonterad fingeravtryckslÀsare, 3,5 mm hörlursuttag, dubbelt SIM-stöd, Bluetooth 4.2, Wi-Fi och andra standardanslutningsfunktioner.

Kameror

Redmi Y3 recension005

I kameravdelningen finns det mÄnga förÀndringar, med lite ny hÄrdvara. Som nÀmnts i början Àr Redmi Y-serien dedikerad för selfiesmartphones. DÀrför kommer den nya telefonen med en 32-megapixelsensor pÄ framsidan. Det Àr dubbelt sÄ hög upplösning av selfie-kameran pÄ den Àldre telefonen, som hade en 16-megapixel enhet. Den nya telefonen missar dock selfie-blixt som fanns pÄ Redmi Y2. Du fÄr dock mÄnga nya programvarufunktioner, inklusive elektronisk bildstabilisering. PÄ baksidan förblir den primÀra kameran pÄ bÄda telefonerna densamma vid 12 megapixlar. Den sekundÀra djupgivaren pÄ Redmi Y2 har en högre upplösning pÄ 5 megapixel, jÀmfört med 2-megapixel-enheten pÄ den nya telefonen.

Programvara och batteri

Redmi Y3 recension001

Redmi Y3 ser en stor förbĂ€ttring av batteriets storlek. Den har ett 4000 mAh batteri jĂ€mfört med den mindre 3 080 mAh enheten pĂ„ Redmi Y2. Men Xiaomi har fortfarande inte inkluderat en snabbladdningsteknik och telefonen stöder endast högst 10W laddning. ÄndĂ„ bör batteritiden pĂ„ den nya telefonen vara bĂ€ttre Ă€n sin föregĂ„ngare. NĂ€r de kommer till programvaran kommer de nya telefonerna med MIUI 10 baserat pĂ„ Android 9.0 Pie, medan Redmi Y2 fortfarande kör Android 8.1 Oreo-baserad MIUI-hud.

Det hÀr Àr alla nya förÀndringar och förbÀttringar som ingÄr i Redmi Y3. Det Àr verkligen en uppgradering över Redmi Y2, speciellt om du letar efter en prisvÀrd selfiestjÀrna.