Registrera din egen LLC Àr entreprenör 101

Registrera din egen LLC Àr entreprenör 101

HÀr Àr ett bra snifftest för om du verkligen skulle tycka om att slÄ ut pÄ egen hand: Skulle du vara villig att lÀra dig att registrera din egen LLC snarare Àn att betala en onlinetjÀnst ett för dyrt belopp för att göra det Ät dig?

LLC, för aktiebolag, hÀnvisar till en företagsstruktur som lÄter medlemmarna i företaget undvika att hÄllas personligt ansvariga för företagets skulder eller skulder. Det Àr enkelt att stÀlla in, Àven om processen varierar beroende pÄ stat, och att registrera din egen LLC Àr ett enkelt sÀtt att skapa ett företag frÄn din blogg, webbutik eller app.

Undvik bara tjÀnsterna

I en hÄrt slÄende kritik har en reddit-anvÀndare uttalat sig mot de tjÀnster som kommer att skicka din LLC Ät dig. Skriva pÄ r / entreprenör, Sim_Strategy sÀger:

”Jag hör mĂ„nga företagare / oberoende arbetare föreslĂ„ webbplatser som Legal Zoom eller NOLO för saker som LLC-bildande. Jag kan inte tala för dem alla … men enligt min erfarenhet Ă€r det hĂ€r fullstĂ€ndiga ripoffs för grundlĂ€ggande affĂ€rsbildning i de flesta fall, sĂ„vida du inte gör nĂ„got sĂ€rskilt komplicerat. Du kommer att sluta betala $ 300- $ 700 + dollar för nĂ„got du kunde ha gjort ganska enkelt gratis + din statliga arkiveringsavgift. [
]

Till exempel: pĂ„ toppen av bastjĂ€nsten, försöker LZ att debitera dig $ 80 för “EIN-nummeruppnĂ„else” … vilket Ă€r nĂ„got som tar ~ 2 minuter att fĂ„ gratis via IRS-webbplatsen. De försöker debitera dig $ 150 per Ă„r för att fungera som en registrerad agent. Du kan dock sĂ€tta vem som helst i ditt register som registrerad agent … inklusive dig sjĂ€lv. ”

IstÀllet kan du arkivera dina egna genom att googla din stats gratis online-registreringsportal, som sannolikt kan leda dig genom processen pÄ nÄgra minuter.

Visst, det Àr inte sÄ mycket pengar pÄ nÄgot sÀtt, men att vana att utforska ett problem tills den bÀsta lösningen Àr tydlig Àr en viktig del av att driva ditt eget företag och kommer att komma upp om och om igen. Att registrera din egen LLC Àr ett lakmustest för den typ av person som skulle tycka om den grova affÀren att slÄ ut pÄ egen hand.