Revolutionerande nya lasersystem kan upptÀcka bomber pÄ flygplatser i mikrosekunder

Revolutionerande nya lasersystem kan upptÀcka bomber pÄ flygplatser i mikrosekunder

Det finns inga bevis för att TSA nÄgonsin faktiskt har förhindrat en terroristattack. I sjÀlva verket tvingades chefen för TSA bara avgÄ pÄ tisdag efter att en utredning som gjordes av Homeland Security avslöjade att 95% av vapen och sprÀngÀmnen inte upptÀcktes nÀr de passerade genom flygplatsens sÀkerhetskontroller. Ineffektivt, Àven om det kan vara, kan alla fortfarande inse vikten av flygplatsens sÀkerhet. Naturligtvis gör det det inte mindre smÀrtsamt att uthÀrda, speciellt nÀr du kommer sent för din flygning och nÄr en sÀkerhetslinje som strÀcker sig sÄ lÄngt ögat kan se.

Den goda nyheten Àr att framsteg görs som kan pÄskynda sÀkerhetsundersökningen i framtiden, samtidigt som flygresorna blir mycket sÀkrare.

ENORM LÄCKA: Detta Ă€r förmodligen vĂ„r första titt pĂ„ en riktig iPhone 7

Forskare frÄn MIT: s forskningslaboratorium för elektronik och Princeton University har utvecklat en ny kvantkaskadlaser i storlek pÄ ett datachip. Lasern Àr en del av ett innovativt terahertz-spektroskopisystem som tar bara 100 mikrosekunder för att identifiera ett objekts spektroskopiska signatur, vilket gör att systemet kan identifiera farliga enheter sÄsom sprÀngÀmnen pÄ en brÄkdel av en sekund.

Medan terahertz-spektroskopi Àr mycket effektiv, krÀver befintliga lösningar en tung strÄlningskÀlla och kan ta var som helst mellan 15 och 30 minuter att analysera ett objekt och identifiera dess spektroskopiska signatur.

Terahertz-spektroskopi anvĂ€nder elektromagnetiska strĂ„lningsband som finns mellan mikrovĂ„gor och infrarött ljus och kan “fingeravtrycka” ett brett spektrum av material sĂ„som kemikalier som anvĂ€nds i sprĂ€ngĂ€mnen. Teknikens noggrannhet skulle göra den idealisk för flygplatsens sĂ€kerhet och flera andra applikationer, men nuvarande tekniska begrĂ€nsningar utgör ett stort hinder för antagande. MIT: s framsteg kan helt eliminera dessa spĂ€rrar.

”Med det hĂ€r arbetet svarar vi pĂ„ frĂ„gan” Vad Ă€r den verkliga tillĂ€mpningen av kvantkaskad-laserfrekvenskammar? ”, Sa forskaren Yang Yang. MIT News. ”Terahertz Ă€r en sĂ„ unik region att spektroskopi förmodligen Ă€r den bĂ€sta applikationen. Och QCL-baserade frekvenskammar Ă€r en utmĂ€rkt kandidat för spektroskopi. ”

Gruppens uppsats publicerades nyligen i tidskriften Optica.