RHA TrueConnect-recension: True to sound, men inte mycket annat

RHA TrueConnect-recension: True to sound, men inte mycket annat

“VĂ„rt intag av RHAs första riktigt trĂ„dlösa öronproppar, TrueConnect”

För en dryg mĂ„nad sedan fick mina kolleger-granskare i branschen allt över Apple’s nya AirPods, och det med rĂ€tta. Cupertino-jĂ€tten slog bollen ut ur parken med sina första generationens riktigt trĂ„dlösa öronsnĂ€ckor och naturligtvis fanns det pĂ„taglig spĂ€nning i luften för företagets senaste modell ocksĂ„. Jag Ă„ andra sidan vĂ€ntade ivrigt pĂ„ ett paket frĂ„n folket vid Hörlurszon, som hade skickat ett par RHA: s TrueConnect till mig. För oinitierade Ă€r TrueConnect den skotska jĂ€ttens första kniv pĂ„ riktigt trĂ„dlösa öronproppar och efter att ha testat dem noggrant har jag nĂ„gra tankar att dela. LĂ€s vidare för att veta om öronsnĂ€ckorna passar dig.

Design och komfort

Jag Àr ganska sÀker pÄ att folk pÄ RHA Àr en del audiofiler, delvis fashionistas, för varje produkt frÄn företagets stall lÄter inte bara bra, men det ser ocksÄ bra ut. Detsamma gÀller Àven företagets senaste TrueConnect-öronsnÀckor, som kanske Àr de mest premium verkligen trÄdlösa hörlurarna jag har testat, förutom Sennheiser Momentum True Wireless (recension). LÄt oss börja med Àrendet, eller hur?

RHA TrueConnect-recension - 91 mobiler 06

Eftersom riktigt trÄdlösa öronproppar inte Àr förenade med en kabel levereras de ofta med ett dockningsfodral som ocksÄ fungerar som en batteribank. Inte överraskande, RHA: s TrueConnect-öronproppar levereras ocksÄ med ett fodral, men pojke oh pojke ser det ut annorlunda. För det första har enheten konstruerats i sin helhet med metall och den har en tvÄfÀrgad matt finish som minst sagt ser spektakulÀr ut. För det andra, i stÀllet för att öppna som en förpackning med Tic Tacs, har RHA Trueconnect-fodralet en halvroterande mekanism som skjuter den mörkare delen av fodralet uppÄt och avslöjar dÀrmed öronsnÀckorna.

Nu, efter att ha testat nĂ€ra ett dussin riktigt trĂ„dlösa öronproppar Ă€nda sedan kategorin sprĂ€ngde, mĂ„ste jag erkĂ€nna – laddningsfodralet för RHA TrueConnect Ă€r helt enkelt, det bĂ€sta i biz. Det Ă€r det perfekta Ă€ktenskapet mellan stil och funktion. Fodralet Ă€r tillrĂ€ckligt stort för att ge en solid batteribackup, levereras med magnetiska kontakter för att sĂ€kert lĂ„sa öronsnĂ€ckorna pĂ„ plats och snĂ€pps fast ocksĂ„. Dessutom har den en USB Type-C-port för laddning, har LED-indikatorer som meddelar dig nĂ€r den behöver fyllas pĂ„ och, nĂ€mnde jag hur tillfredsstĂ€llande klickmekanismen för enheten Ă€r?

RHA TrueConnect-recension - 91 mobiler 07

Sammanfattningsvis ser fallet bra ut, men hur Ă€r det med öronsnĂ€ckorna? De Ă€r lika snygga och praktiska ocksĂ„. Öronstyckena tar sina designkoder frĂ„n Apples AirPods (recension) om Ă€n fartyg med en mindre stam och Ă€r av in-ear-sorten. Dessutom har paret konstruerats med plast, kommer med en helt svart matt yta och Ă€r klassade IPX5, vilket gör dem ogenomtrĂ€ngliga för skador frĂ„n svett eller vattenstĂ€nk. Du fĂ„r ocksĂ„ tvĂ„ cirkulĂ€ra knappar under RHA-mĂ€rket pĂ„ varje öronsnĂ€ckor, som hjĂ€lper dig att styra din musik, Ă„beropa den sökassistent du vĂ€ljer och svara eller avsluta samtal. Kontrollschemat har en liten inlĂ€rningskurva, men du kan fĂ„ tag pĂ„ det efter att du har tillbringat nĂ„gra dagar med öronsnĂ€ckorna.

RHA TrueConnect-recension - 91mobiler 01

Om du slutligen köper hörlurarna och inte vill kamma igenom bruksanvisningens lilla typsnitt för att lÀra dig vilken knapp som gör vad, hÀr Àr en snabbguide för dig:

1) Ett tryck pÄ nÄgon av öronsnÀckorna spelar / pausar spÄret

2) En dubbel eller en tredubbel tryckning pÄ de högra öronsnÀckorna minskar eller ökar volymen

3) En dubbel eller en trippel knackning pÄ vÀnster öronsnÀckan tar dig framÄt eller bakÄt i din spellista

4) Om du trycker lÀnge pÄ knapparna pÄ antingen vÀnster eller höger öronsnÀckor anropas sökassistenten du vÀljer

Det Àr sjÀlvklart att knacka pÄ knapparna med öronsnÀckorna inbÀddade i öronen inte Àr den mest bekvÀma upplevelsen. Tack och lov trycker knapparna lÀtt och hörlurarna registrerade ocksÄ mina kommandon felfritt.

NÀr det gÀller bekvÀmligheten med att bÀra öronsnÀckorna Àr jag mycket nöjd med hur RHA TrueConnect passar mina öron. Hörlurarna levereras med ett brett sortiment av öronproppar av olika storlek som utan tvekan hjÀlper dig att begrÀnsa den bÀsta passformen för dina öron. Dessutom fÄr du Àven överensstÀmmande öronspetsar med enheten, som inte bara erbjuder överlÀgsen komfort jÀmfört med kiselöratoppar utan ocksÄ isolerar bakgrundsljud bÀttre. Allt sagt och gjort, jag hade inga problem att fastna i mina favoritspellistor i timmar i rad med RHA TrueConnect i mina öron.

Ljudkvalitet och anslutning

Ljudpurister över hela vÀrlden hÄller RHA mycket högt eftersom företaget erbjuder öronsnÀckor med klassledande ljudutgÄng och en neutral sonisk signatur. Men den hÀr gÄngen söker företaget en mer massmarknadsinriktning eftersom TrueConnect-öronsnÀckorna har en fÀrgad ljudsignatur som gynnar low-end.

RHA TrueConnect-recension - 91mobiler 02

Som sagt, som förvĂ€ntat frĂ„n en tillverkare med RHAs stamtavla, tar basutgĂ„ngen inte strĂ„lkastaren frĂ„n resten av frekvenserna. I sjĂ€lva verket, medan low-end har en aggressiv attack, erbjuder den ocksĂ„ minimalt förfall och dĂ€rför slĂ„r beatsna inte lĂ€nge och maskerar resten av instrumenten i ett spĂ„r. I Skorra av Parris kommer du att kunna höra sĂ„ngens stadiga baslinje och resten av de elektroniska instrumenten tydligt. Detsamma gĂ€ller James Blakes Luft och brist dĂ€rav, dĂ€r beats, Ă€ven om de Ă€r slagkraftiga, inte överskuggar nĂ€r sĂ„ngaren mumlar “född i Betlehem”.

Mellanljuden lĂ„ter vĂ€ltaliga och frodiga, och om du lyssnar pĂ„ mycket akustisk blues kommer RHA TrueConnect att vara en njutning för dina öron. Fall i punkt, pianoversionen av Sia’s Elastiskt hjĂ€rta dĂ€r TrueConnect fĂ„ngar varje kĂ€nsla i sĂ„ngarens röst felfritt. NĂ€r det gĂ€ller höjdpunkterna Ă€r de inte den bĂ€st lĂ€mpade IEM för den hĂ€r genren, men de lyckas lĂ„ta nĂ„got anstĂ€ndigt genom att lösa riffs frĂ„n en elektrisk gitarr sammanhĂ€ngande. Men i kaotiska rockballader hittar du det utmanande att urskilja mellan de olika musikinstrumenten.

RHA TrueConnect-recension - 91mobiler 09NÀr det gÀller batteriets livslÀngd har det ocksÄ varit fantastiskt. Hörlurarna varade i lite över fyra timmar av en enda laddning, men fallet gav enheten ytterligare 20 timmars batteritid. Det rÀcker med att sÀga att du kommer att kunna gÄ dagar i rad utan att ansluta din RHA TrueConnect till en vÀggladdare.

TyvÀrr mÄste alla bra saker ta slut och medan RHA TrueConnect lÄter fantastiskt Àr paret förskrÀckt med anslutningsproblem som helt enkelt uttrycker, gör dem oanvÀndbara. Under min tid med paret slÀppte vÀnster och höger öronsnÀckor slumpmÀssigt anslutningen, vilket var minst sagt irriterande. I sjÀlva verket kunde jag inte gÄ fem meter frÄn min telefon utan att höra en skurrande spÄrhoppning. Det Àr oacceptabelt frÄn en IEM som kostar mer Àn 10 000 Rs.

RHA TrueConnect-recension - 91mobiler 05

Jag vill ocksÄ pÄpeka att till skillnad frÄn vissa andra riktigt trÄdlösa headset pÄ marknaden saknar RHA TrueConnect stöd för Qualcomms aptX-codec och stöder istÀllet bara SBC-codec. DÀrför kommer du inte heller att dra nytta av att strömma ljud i högre upplösning genom RHA TrueConnect heller.

Dom

Har du nÄgonsin haft en dröm dÀr allt gÄr rÀtt till slutet? För mig Àr RHA TrueConnect exakt det. Medan öronsnÀckorna har en fantastisk design, lÄngvarig batteritid och en fantastisk ljudutgÄng, Àr enheten plÄgad av anslutningsproblem som tar bort den övergripande lyssningsupplevelsen.

RHA TrueConnect-recension - 91 mobiler 04

Följaktligen, om du Àr okej med att lyssna pÄ musik limmad pÄ din plats utan att vika en muskel, kan du plocka upp en enhet pÄ RHA TrueConnect frÄn HeadphoneZones webbplats. Om inte, kanske du vill ha Samsungs Galaxy Buds (recension) eller Jabra Elite 65t Active (recension), som lÄter bra men Ànnu viktigare, erbjuder en pÄlitlig Bluetooth-anslutning.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

Solid, elegant design Unikt laddningsfodral Bra ljudkvalitet LĂ„ng batteritid

Nackdelar

Otillförlitlig Bluetooth-anslutning Inget aptX-stöd

Foton av Raj Rout