Richard Bransons 5 tips för balans mellan arbete och privatliv

Richard Bransons 5 tips för balans mellan arbete och privatliv

När han inte är upptagen med att vara miljardärs grundare av Virgin Group och dess 400 företag är Sir Richard Branson känd för att ha lite kul. Du kanske hittar honom att festa med sin familj på en privat ö, klä sig ut som Che Guevara eller rädda hotade sköldpaddor.

”Att uppnå balans mellan arbete och privatliv är som att gå i en lina. Luta dig för långt ett sätt och du kommer att förlora din stabilitet och välta, “skriver han i” Mina fem tips för balans mellan arbete och privatliv. ”

Här är Bransons rekommendationer för en mer balanserad existens:

1. Sakta ner

Branson säger att vi ofta är för fokuserade på vad vi måste ”göra”: svara på e-postmeddelanden, ha möten och möten, avsluta vår att göra-lista. Vi måste ta oss tid att bara ”vara” när vi pausar vårt arbete och njuter av ögonblicket. Vi kan se något inspirerande eller vackert eller spendera tid med nära och kära – allt som får våra bekymmer om framtiden att tappa bort.

2. Arbeta hårt, spela hårt

“Det är ingen hemlighet att jag gillar att spela lika hårt som jag jobbar”, skriver Branson. “Fortsätt, släpp ner håret.”

3. Gör vad du älskar

Att hitta ett jobb du brinner för innebär att arbete och liv inte kommer att vara så separata, säger Branson. Arbetet behöver inte vara ett jobb.

4. Hitta en arbetsgivare som stöder balans mellan arbete och privatliv

Som Virgin, förstås! De erbjuder flexibel arbetstid, obegränsad ledighet och delad föräldraledighet. Det är inte lätt att uppnå balans mellan arbete och privatliv när din arbetsgivare subtilt eller inte så subtilt avskräcker det.

5. Förvänta dig att misslyckas ibland

”Vi faller alla av åkbandet och gör misstag ibland. Det viktiga är att lära av det, komma igång och få det rätt nästa gång, ”skriver Branson.