Ridley Scott, chef för Apples 1984-annons, ger sin Äsikt om Epics version

Apples kritiker Spotify, Epic och andra bildar koalition för att kÀmpa för App Store-förÀndringar
I ett nötskal: Epic Games krig med Apple har varit ett av de mest offentliga, och ibland onda, spott som den tekniska industrin nÄgonsin har sett, med bÄda sidor som stÀndigt grÀver pÄ varandra. Epic kastade till och med skugga mot Apple genom att Äterskapa sin berömda reklam frÄn 1984 och casta Cupertino som Big Brother-karaktÀren. Nu har personen bakom den ursprungliga annonsen, Alien-regissören Ridley Scott, gett sitt yttrande om Epics remake.

Som en sammanfattning började sagan med tillÀgget av ett betalningsalternativ i iOS- och Android-versionerna av Fortnite som betalade Epic direkt, hoppade över Apple / Googles 30% -nedskÀrning och gav spelare en rabatt pÄ varor. Spelet sparkades omedelbart frÄn bÄda företags butiker, vilket ledde till att Epic inledde antitrust-stÀmningar mot tekniska giganter.

I den första av flera jabs mot Apple, gjorde Epic en animerad remake av företagets Apple Macintosh-reklam 1984 i Fortnite. Men istÀllet för den ursprungliga Big Brother-antagonisten innehöll den en Apple-ledad skurk som placerade iPhone-tillverkaren i rollen som IBM, som dominerade marknaden för persondatorer i början av Ättiotalet.

Den ursprungliga annonsen var regisserad av Hollywood-legenden Ridley Scott, mannen bakom kameran för Alien, Blade Runner, Gladiator, Black Hawk Down och mÄnga fler. I en intervju med IGN frÄgades han om han hade sett Epics ta.

”Det har jag verkligen gjort och jag skrev till dem, för Ă„ ena sidan kan jag bli komplimangerad av det faktum att de kopierade [my commercial] skott för skott, ”sa Scott. “Men synd att budskapet Ă€r sĂ„ vanligt nĂ€r de kunde ha pratat om demokrati eller mer kraftfulla saker … Och de anvĂ€nde det inte.”

SĂ„ det verkar som regissören / producenten har blandade kĂ€nslor om det. “Jag tycker att animationen var fantastisk, idĂ©n var fantastisk, meddelandet var” ehh “.”

Sedan rĂ€ttegĂ„ngen har Epic drivit en Fortnite Cup som erbjöd en massa priser som inte tillhör Apple. Apple lovade under tiden att ”avsluta” alla Epics utvecklarkonton och avskĂ€rma företaget frĂ„n iOS- och Mac-utvecklarverktyg, vilket ledde till en ny rĂ€ttegĂ„ng, men en domare blockerade flytten med en tillfĂ€llig besöksförbud. Apples svar? Att göra Fortnite-rival PUBG till dagens spel.