Röd ger bort sina $ 1300-telefoner gratis

Avatar for Fazeel Ashraf

Det professionella kameraföretaget Red har skjutit upp lanseringen av titanvarianten av sin Hydrogen One-smartphone. Företaget kunde inte uppfylla förbestÀllningar i tid. För att kompensera för det kommer Red att ge bort den billigare aluminiumvarianten pÄ sin telefon gratis.

Ack, det finns en fÄngst. Red kommer endast att erbjuda gratis telefoner till alla som har förbestÀllt Titanium-versionen av telefonen. Telefonerna skulle komma ut strax efter 9 oktober.

FrÄn och med nu tar företaget inga fler förbestÀllningar av telefonerna.

Förseningen kom pĂ„ grund av produktionsfrĂ„gor. VD för Red Jim Jannard skrev i företagets forum och sa att Hydrogen One’s Titanium-modell inte hade uppfyllt slĂ€ppdatumet, eftersom det Ă€r sĂ„ svĂ„rt att producera.

SÀljare var övertygade om att de skulle kunna möta förbestÀllningar men tyvÀrr tillverkades inte tillrÀckligt mÄnga telefoner.

Jannard skrev i ett blogginlĂ€gg, ”Jag kan inte gĂ„ dit och göra [the phones] sjĂ€lv, eller sĂ„ skulle jag göra det. Allt jag kan göra Ă€r att göra vad jag tycker Ă€r rĂ€ttvist … som om jag var kund (sic). ”

”Vi skickar alla Ti förbestĂ€llningar av aluminiumvĂ€tgas 1: a nĂ€r vi börjar leverera dem. Dessutom, nĂ€r vi Ă€ntligen gör Ti-modeller korrekt skickar vi det till dig utan kostnad. Du fĂ„r ocksĂ„ behĂ„lla aluminiumet, ”skrev Jannard vidare.

Titanversionen av Hydrogen One kostar $ 1595, medan aluminiummodellen kostar $ 1295. Det Àr inte för mycket av en kostnadsskillnad nÀr man tittar pÄ det i procent.

Bortsett frÄn priset, skiljer sig telefonerna bara i sitt material.

Vi kan sÀkert anta att aluminiummodellerna ska komma ut i oktober som planerat sÄvida de inte blir försenade som i titanversionen.

Red har inte gett nÄgra nya datum för lanseringen av Titanium-versionen av Hydrogen One. All hype kring Hydrogen One beror pÄ dess topp pÄ kameran och den holografiska 3D-skÀrmen.

Och alla som Àr bekanta med företaget kan intyga den oövertrÀffade kalibern hos Reds kameror.

Andra specifikationer inkluderar tidigare generation Snapdragon 835-chipsetprocessor, ett massivt 4500mAh-batteri, microSD-stöd

LĂ€s ocksĂ„: Xiaomi Redmi Note 6 Pro – Dual Selfie Cam och ett hack

Kunderna hade börjat göra bestÀllningar 14 mÄnader nÀr Red antog lanseringen av sin första smartphone. Vad som Àr Ànnu mer förvÄnande Àr att detta Àr ett publikt finansierat projekt. För ett crowdfunded-projekt att dela ut gratis hÄrdvara Àr oerhört.

Hydrogen One Àr ett crowdfunded-projekt som Àr extremt orovÀckande. SÄdana projekt hamnar ofta antingen i lÄngvariga förseningar eller slÀpper ut en oavslutad produkt till allmÀnheten.

PÄ papper ser det fortfarande ut som en ganska söt affÀr. Du kommer att fÄ tvÄ telefoner till priset av en (kinda), Äh ja och du mÄste vara tÄlamod (bara lite).

För att vara Àrlig kan det hÀr bara vara lysande direkt frÄn marknadsföringen av de onda genierna pÄ Red. Detta underskott kan vara sjÀlvgenererat bara för att skapa mediefrÄgor för att störa Apples och Samsungs fÀste över smartphone-marknaden.