Röstassistentstriden vÀrms upp nÀr Microsoft gÄr in med Cortana

NÀr Amazons Alexa-enhet slÀppte marknaden var konsumenterna mer Àn glada. Drömmen om ett smart hem blev Àntligen verklighet, vilket gav tekniska junkies möjlighet att styra sin kalender, deras musik och till och med deras lampor med ett enkelt röstkommando. Medan nÄgra buggar fanns, som det faktum att vissa reklamfilmer och Netflix-specialer skulle sÀtta igÄng det, var det övergripande samförstÄndet att denna typ av teknik helt kunde revolutionera hur konsumenter interagerar med teknik varje dag.

Strax efter det etablerade sig Google Home helt pÄ marknaden med en produkt som kan integreras med alla dina Google-konton och en sÀrskilt bestÀndig marknadsföringskampanj. Med tanke pÄ att mÄnga teknikentusiaster redan har ett Gmail-konto, en Google-kalender och kanske till och med ett Google Play Musik-konto, hindrade deras andraplatsstatus inte deras förmÄga att göra rörelser i röstassistenten till toppen.

Nu kastar en annan teknisk jÀtte sitt namn i ringen, eftersom Microsofts röstassistent Cortana har hittat ett hem i Harman Kardons Invoke-högtalare.

“Vi Ă€r glada att samarbeta med Harman Kardon för att skapa en högtalare som kombinerar premiumljud och snygg design med Cortanas intelligens.” sa Jordi Ribas, CVP, AI-produkter pĂ„ Microsoft. “Detta Ă€r vĂ„rt nĂ€sta steg för att föra Cortana till Ă€nnu fler enheter för att hjĂ€lpa anvĂ€ndarna att vara mer produktiva var de Ă€n Ă€r.”

Microsoft insÄg tydligt potentialen för röstassistenter i teknikvÀrlden. Med Amazon och Google som gör tillrÀckligt bra för att motivera mycket uppmÀrksamhet vet teknikjÀtten att det kommer att bli normen i konsumentteknikens vÀrld att anvÀnda din röst för att styra teknik.

”Röstaktiverad teknik Ă€r framtiden; genom att samarbeta med Microsoft levererar vi vĂ„rt löfte om att höja ett anslutet liv genom smart teknik, överlĂ€gset ljud och den fantastiska designen som Ă€r Harman Kardons kĂ€nnetecken, sĂ€ger Mauser i samma inlĂ€gg. sa Michael Mauser, President, Lifestyle Audio Division pĂ„ HARMAN i samma inlĂ€gg.

NĂ€r det gĂ€ller detaljer om den helt nya röstassistenten spelar Microsoft och Harman Kardon saker ganska nĂ€ra bröstet. Förutom de avsevĂ€rt förbĂ€ttrade ljudfunktionerna (tre subwoofers och tre tweets för att skapa “360-graders ljud” för enkla kommandon) har inte mycket slĂ€ppts om de potentiellt nya funktionerna som finns tillgĂ€ngliga. Kom tillbaka pĂ„ Tech.Co för mer uppdateringar om röstassistentstriden som fortsĂ€tter att rasa.

LÀs mer om teknologitrender hÀr pÄ Tech.Co