Röstsökning nu tillgÀnglig pÄ Google.com för Chrome-anvÀndare pÄ Android

Google Chrome 74 för Android med stöd för minskad rörelse, ny översÀttningsmeny och mer

“Den nya funktionen lĂ€gger till dussintals sĂ€tt att fĂ„ tillgĂ„ng till Googles röstsökning pĂ„ mobila enheter”

Mitt i Googles strÀvan att flytta fler anvÀndare till röstsökning har sökjÀtten lagt till funktionaliteten pÄ sin Google.com-webbplats för Android-anvÀndare av Chrome-webblÀsaren idag. Det finns redan mÄnga sÀtt att hyra Googles assistent via röst men den hÀr funktionen Àr tillÀgnad Google.com nÀr anvÀndare hamnar pÄ hemsidan. Webversionen har redan haft funktionen sedan lÀnge. Men med Google som gör sin sökmotor mer mobilvÀnlig Àr röstsökning en nyckelfunktion att ha. Företaget arbetar ocksÄ med ett mörkt lÀge för Android-anvÀndare som snart kan komma till Chrome inom en snar framtid.

röstsökning

Röstsökfunktionen började visas förra veckan och rullar ut för mÄnga Android-anvÀndare. Du kommer att se en mikrofonikon till höger i sökfÀltet dÀr du anger din sökfrÄga pÄ Google.com. Det Àr mer en traditionell grÄ ikon, till skillnad frÄn den mer fÀrgade som du brukar se i Googles sökruta. Det kommer att finnas pÄ hemsidan liksom pÄ andra sidor som du fÄr som sökresultat.

NĂ€r du först klickar pĂ„ den krĂ€vs tillstĂ„nd för att anvĂ€nda din mikrofon. NĂ€r det Ă€r tillĂ„tet fungerar det som din vanliga assistentsökning. AnvĂ€ndare fĂ„r en tom sida dĂ€r Google lyssnar pĂ„ frĂ„gan och skriver din sökfrĂ„ga pĂ„ skĂ€rmen. Det kommer att leverera liknande resultat baserat pĂ„ din frĂ„ga och kommer att be anvĂ€ndaren att “försöka igen” om det misslyckas för första gĂ„ngen.

Röstsökning blir snabbt en stor funktion eftersom Googles algoritm har blivit bÀttre och bÀttre pÄ att ge resultat till röstfrÄgor och anvÀndare tycker ocksÄ att det Àr snabbare och bekvÀmare Àn att skriva. Men den nya funktionen kommer inte att förÀndra liv eftersom det redan finns dussintals sÀtt att fÄ tillgÄng till Googles röstsökning. Uppdateringen Àr endast för Android, dÀrför kommer iOS-anvÀndare inte att se funktionen Ànnu pÄ sina Chrome-mobila enheter Àn.