Royole Flexpai första intryck: banbrytande tidpunkten för hopfÀllbara smartphones

Royole Flexpai första intryck: banbrytande tidpunkten för hopfÀllbara smartphones

“FrĂ„n och med nu Ă€r Royole Flexpai den enda hopfĂ€llbara enheten som finns tillgĂ€nglig kommersiellt”

Under de senaste veckorna har tvĂ„ smartphones som fĂ„tt mest uppmĂ€rksamhet Samsung Galaxy Fold och Huawei Mate X (pĂ„ bilder). För bĂ„da inleder sig nĂ€sta vĂ„g av innovation i smartphone-rymden – vikbar formfaktor. Men tĂ€nk om jag sĂ€ger att det finns ett annat varumĂ€rke som banade vĂ€g för det före dessa ledande telefonmakare? Du kanske inte ens har hört talas om det hĂ€r mĂ€rket förut – men det Ă€r Royole. Det Ă€r ett Kalifornienbaserat företag som har förnyat sig pĂ„ de vikbara skĂ€rmarna under ganska lĂ„ng tid och lanserat sin första kommersiella vikbara smartphone i form av Flexpai. Enheten tillkĂ€nnagavs redan i november, och jag lyckades fĂ„ tag pĂ„ Royole Flexpai vid MWC-monter. Med tanke pĂ„ att det Ă€r den enda hopfĂ€llbara enheten som man kan kĂ€nna och röra vid, bestĂ€mde jag mig för att ge mina första intryck.

Royole Flexpai första intryck - 91mobiler 01

Royole Flexpai – precis som Huawei Mate X – har dubbla skĂ€rmar pĂ„ bĂ„da sidor nĂ€r den Ă€r hopfĂ€lld. NĂ€r det viks ut sammanfogas skĂ€rmarna för att skapa en tablettliknande storlek. En viktig skillnad Ă€r dock det faktum att medan bĂ„da skĂ€rmarna möts i vikad form, nĂ€r det gĂ€ller Flexpai, finns det ett mellanrum mellan dem, som ser lite udda ut och inte sĂ„ raffinerade. Men det bra Ă€r i det hĂ€r fallet att det inte finns nĂ„gon spĂ€rr att lĂ„sa upp för att anvĂ€nda enheten i surfplattans avatar.

Royole Flexpai första intryck - 91mobiler 08

Jag tillbringade en hel del tid med enheten och tyckte att upplevelsen av att anvĂ€nda enheten i bĂ„da formerna var ganska bra. Med detta sagt ser modulen i mitten som Ă€r ansvarig för vikning och utveckling ganska klibbig – för bristen pĂ„ ett bĂ€ttre ord. Det gör ocksĂ„ att det verkar som om skĂ€rmen inte Ă€r exakt jĂ€mn (eftersom det finns nĂ„gra stötar) nĂ€r du anvĂ€nder enheten som en surfplatta. Det Ă€r ocksĂ„ vĂ€rt att notera att eftersom Ă€ven i den vikta avataren verkar skĂ€rmen böjd betyder det att en del av innehĂ„llet kan spridas över pĂ„ sidorna, men du kan ocksĂ„ anvĂ€nda kanten för att visa meddelanden (kantskĂ€rmen har en upplösning pĂ„ 290 x 1 440 pixlar), bland annat.

Royole Flexpai första intryck - 91 bilar 19

I likhet med Huawei Mate X hittar du att Royole Flexpai bara erbjuder en uppsĂ€ttning kameror – som kan ta vanliga foton sĂ„vĂ€l som selfies. Modulen dĂ€r kamerorna Ă€r placerade gör det ocksĂ„ enkelt att hantera enheten i surfplattans formfaktor utan att tĂ€cka innehĂ„llet med handen. För portar och knappar hittar du bĂ„de volymvippan och strömbrytaren till höger tillsammans med en fingeravtryckssensor. TyvĂ€rr finns det inget 3,5 mm-grĂ€nssnitt, medan en Type-C-port Ă€r tillgĂ€nglig för laddning. Enheten tippar skalan vid 320g.

Royole Flexpai designgalleri

Huvud- och bakskÀrmarna mÀter 4 tum diagonalt. Att öppna den har en stor 7,8-tums skÀrm som levereras med full HD + -upplösning i bildförhÄllandet 4: 3. Under min anvÀndning erbjöd panelen lysande fÀrger med gott om ljusstyrka. Synvinklarna var ocksÄ imponerande.

Royole Flexpai första intryck - 91mobiler 32

Det Àr inte bara den vikbara formfaktorn som vÀckte Royole Flexpai under allas uppmÀrksamhet. Det var ocksÄ den första smartphone som tillkÀnnagavs som var utrustad med Qualcomms Snapdragon 855-chipset (redan innan SoC sjÀlv blev officiellt). Processorn kan konfigureras med upp till 8 GB RAM, och beroende pÄ variant kan du fÄ upp till 256 GB lagringsutrymme.

Royole Flexpai första intryck - 91 bilar 35

NÀr det gÀller kameror erbjuder Royole Flexpai en 16MP f / 1.8 huvudskytt, parat med en 20MP teleobjektiv. Samma instÀllning kan anvÀndas för selfies dÀr du antingen kan vÀxla till den andra skÀrmen eller fÀlla ut enheten.

Royole Flexpai första intryck - 91mobiler 23

Fyllning av Flexpai Àr ett 3 970 mAh batteri som levereras med snabb laddningsstöd, vilket mÀrket dubbar som Ro-Charge-teknik. Enheten startar Android 9.0 Pie med en anpassad hud som kallas Water OS. TyvÀrr Àr anvÀndargrÀnssnittet inte helt smidigt och det finns mÀrkbara fördröjningar som vÀxlar frÄn ett lÀge till ett annat eller medan du roterar skÀrmen. Till och med att vÀxla mellan apparna Àr inte den snabbaste upplevelsen, och med tanke pÄ att hÄrdvaran Àr mer Àn kapabel, Àr min gissning att operativsystemet mÄste arbetas lite.

Royole Flexpai första intryck - 91mobiler 39

Royole Flexpai Ă€r redan till salu i Kina med en prislapp pĂ„ 1300 dollar (cirka 92 000 Rs) för 128 GB-varianten, vilket Ă€r betydligt lĂ€gre Ă€n priset för Samsung och Huaweis erbjudanden. Dessutom kommer de Ă€nnu inte att sĂ€ljas. Även om det Ă„terstĂ„r att se om Flexpai skulle komma till Indien eller inte, hĂ„ller jag verkligen koll pĂ„ Royole vad det kan ge nĂ€sta.