SÄ hÀr fungerar Xiaomis selfie-kamerateknik pÄ skÀrmen

SÄ hÀr fungerar Xiaomis selfie-kamerateknik pÄ skÀrmen

“Vid sidan av OPPO har Xiaomi ocksĂ„ presenterat en demo och en kort förklaring av hur kameran under displayen kompletteras med ett speciellt glas ovanpĂ„ den”

Xiaomi har kommit med sin egen, egenutvecklade lösning pÄ skÀrmen för smarttelefonens skÀrm genom att placera den framÄtvÀnda kameran under skÀrmglaset. Lösningen, som företaget hÀvdar Àr en intern teknisk anstrÀngning, installerar den framÄtvÀnda kameran under bildskÀrmspanelen och anvÀnder istÀllet för den vanliga skÀrmpanelen en mer avancerad installation med laddade elektroder pÄ vardera sidan av OLED-skÀrmen. som hjÀlper till att göra den transparent. Den anvÀnder sedan skÀrmens glas som den optiska linsen för den frÀmre kameran för att skapa en frÀmre kamera som alltid förblir osynlig för det mÀnskliga ögat.

Xiaomi selfie-kamera 2 pÄ skÀrmen

Med skĂ€rmpaneler för smarttelefoner som försöker nĂ„ en punkt utan ramar, utskĂ€rningar, skĂ„ror eller popup-mekanismer, Ă€r strĂ€van att hitta den ultimata lösningen för att rymma en frontkamera och en frontbild pĂ„ hela skĂ€rmen samtidigt. De nuvarande mekanismerna pĂ„ plats Ă€r funktionella – bĂ„de hack och utskĂ€rningar gör att en smartphone ser relativt avancerad ut, medan pop-out-formeln gör att enheterna ser ut som futuristiska. Men skĂ„ror och utskĂ€rningar utgör fortfarande ett hinder för att lĂ„ta en anvĂ€ndare anvĂ€nda hela skĂ€rmen, medan pop-out-mekanismer Ă€ventyrar enhetens livslĂ€ngd. En kamera pĂ„ skĂ€rmen tillĂ„ter anvĂ€ndare att anvĂ€nda hela skĂ€rmen nĂ€r de tittar pĂ„ innehĂ„ll eller spelar spel. NĂ€r det Ă€r dags, skulle den frĂ€mre kameran slĂ„ pĂ„ en specifik laddning till den transparenta katoden och anoden pĂ„ vardera sidan av skĂ€rmen, vilket i sin tur gör OLED-skĂ€rmkristallerna lika transparenta.

Mi under display frÀmre kamera 2

Det Àr Ànnu inte klart hur effektiv idén kan vara. För det första Àr tekniken till att börja med vara en dyr teknik, med tanke pÄ den laddningsinducerade transparensmekanismen. Dessutom kommer sensorn och linsen att placeras ganska lÄngt (i relativa termer), och mellan de tvÄ skulle det finnas tre lager med laddningsinducerad transparens. Beroende pÄ materialets egenskaper kan detta leda till förlust av tydlighet och detaljer, tillsammans med dÄlig ljusprestanda pÄ grund av minskat infallande ljus pÄ sensorns yta.

Xiaomi-grundare Lin Bin visade tidigare idag en fungerande prototyp av tekniken, som visar en Mi 9-prototyp med en fungerande version av under-display-kameran. Även om det verkar fungera sĂ€kert finns det inget sĂ€tt att bedöma kvaliteten pĂ„ bilder som tagits av den. Även idag delade kinesiska OEM-OPPO ocksĂ„ en teaser av en fungerande variant av sin under-display-kamera, och det Ă€r troligt att bĂ„da enheterna i frĂ„ga anvĂ€nder liknande teknik trots proprietĂ€r applikation.

Det Àr osannolikt att telefoner med under-display-kameror kommer att starta mycket snart, sÄ om du Àr intresserad av att fÄ tag pÄ en, var beredd att vÀnta ganska lÀnge.