SÄ hÀr lyckas du som enstartsstart

SÄ hÀr lyckas du som enstartsstart

NÀr det gÀller startvÀrlden finns det alltid ett nytt företag att veta i horisonten. Oavsett om det Àr den senaste tekniska uppstarten eller en kommande nisch, Àr det viktigt att hÄlla ett öga pÄ branschens stigande stjÀrnor. Men oavsett om du driver ditt företag med ett stort team eller med en anstÀlld (du), Àr det fortfarande viktigt att förstÄ vilka sÀtt du kan driva ditt företag till framgÄng.

Förblir anpassningsbar

Pieter Levels, VD för NomadList kunde vÀxa sin start frÄn en sidohust hobby till ett företag som genererade nÀstan 400 000 dollar i intÀkter. Tillsammans med inlÀrningskod och andra tekniska fÀrdigheter rÄder han att alltid lÀra sig nya fÀrdigheter för att hÄlla sig anpassningsbar. Han skriver:

“Den svĂ„raste delen? Jag tĂ€nker tidigt pĂ„ att fĂ„nga en ny marknad snabbt och behĂ„lla den medan mĂ„nga konkurrenter (inklusive finansierade) fortsĂ€tter att komma in om och om igen och försöka kopiera allt du gjorde men göra det bĂ€ttre. Och sedan förhoppningsvis inte fĂ„ dragkraft, haha. Att ocksĂ„ hantera det hat du fĂ„r nĂ€r du tar betalt för en onlinetjĂ€nst krĂ€ver att du fĂ„r en tjock hud. ”

UthÄllighet

Medan Levels strÀvar efter anpassningsförmÄga och kompetensinlÀrning, rekommenderar andra att de hÄller sig ihÄllande inför förÀndrade marknadsföringstrender. En programutvecklare för Windows skriver:

”Kodning Ă€r lĂ€tt, marknadsföring Ă€r svĂ„rt. UthĂ„llighet, uthĂ„llighet, uthĂ„llighet. I en mycket trĂ„ng nisch. Desktop-programvaran Ă€r definitivt inte död – du kan ta ut mycket mer för det och löpande kostnader (andra Ă€n mĂ€nniskor) Ă€r jĂ€mförbara med trendiga webbappar. ”

UndergÄngen av att vara enstaka grundare

Att vara en enda grundare kan ocksÄ fÄ sina nedgÄngar och utmaningar. Speciellt om du gÄr över frÄn heltid eller tidigare företag kan det vara en enda grundare att ha en inverkan pÄ ditt företag. En anonym grundare skriver:

”Den svĂ„raste delen av att vara en enda grundare, Ă„tminstone i min verksamhet, Ă€r behovet av att behĂ„lla ditt nuvarande företag för att hĂ„lla intĂ€kterna flödande och kunderna medan du bygger den produkt som verksamheten behöver för att hoppa framĂ„t. Vid den tiden driver du i princip tvĂ„ företag, det gamla och det nya. Och du kan inte bara kasta pengar pĂ„ det eftersom du Ă€r bootstrapped och bara har intĂ€kter + kredit att spela med (förutsatt att du inte har tagit finansiering). ”

Att ha en framgÄngsrik start behöver inte bero pÄ din roll som en enda grundare. Oavsett om du lÀgger tonvikten pÄ de fÀrdigheter du har lÀrt dig, vill förbli anpassningsbar eller trycker pÄ för att erövra eventuella utmaningar som kommer din vÀg, kan du vara framgÄng för att starta en enda person.

H / TY Combinator