SÄ hÀr planerar Samsung att ta Galaxy-mÀrket till nÀsta nivÄ

Samsung Galaxy A80

“Galaxy-varumĂ€rkesvisionen för det kommande decenniet planerar att ta en upplevelsestyrd och samhĂ€llsfokuserad strategi”

Samsung vi har sett under 2019 skiljer sig frÄn det företag vi har sett fram till 2018, sÀrskilt nÀr det gÀller smartphone-strategi. I Är har den koreanska jÀtten varit extremt aggressiv, introducerat Galaxy M-serien och lanserat den ena telefonen efter den andra i A-serien. Till och med dess flaggskepp S-telefoner verkar ha prissat bra och kommer med en massa innovationer. PÄ tal om innovation ser varumÀrket seriöst ut om att ta med ny teknik till mellanklassen, om telefoner som Galaxy M40 (recension), Galaxy A70 (recension) och Galaxy A80 (första intryck) Àr nÄgra indikationer. Galaxy A80 ser faktiskt ganska speciell ut med en trippel-kameramodul som dyker upp och vrider sig mot framsidan. Den övergripande anstrÀngningen Àr en del av en plan som tÀcker nÀsta decennium och Àr utformad för att ta Galaxy-mÀrket till nÀsta nivÄ, nÀmligen. frÄn Galaxy 1.0 till Galaxy 2.0. PÄ tal med indiska medier vid Samsung Digital City i Suwon, Sydkorea, kastade Sonia Chang frÄn företagets Global Brand Marketing Group lite ljus över strategin.

Samsung Galaxy A80

Enligt Chang, medan Galaxy-mÀrket hittills har fokuserat pÄ enskilda produkter, Àr företagets plan att ta en portföljbaserad strategi framöver. Medan grunderna som kamera, programvara, batteritid etc skulle tÀckas, kÀnner företaget att den yngre generationen letar efter innovation och eftertraktar ocksÄ ett bredare utbud av tillbehör och ekosystemprodukter.

DÀrefter, istÀllet för att ta den massinriktning som den hittills har gjort, vill Samsung rikta in sig pÄ specifika samhÀllen. De fyra samhÀllen som den har identifierat för detta ÀndamÄl Àr fotografientusiaster, spelare, hÀlso- och fitnessentusiaster och entreprenörer eller produktivitetsinriktade individer. Galaxy-varumÀrkeskampanjerna kommer dÀrför att utformas för att rikta dessa anvÀndare pÄ olika sÀtt, med specifika produkter avsedda för dem.

Samsung-logotyp_1

För kampanjer vill Samsung gĂ„ frĂ„n lanseringsmarknadsföring till en upplevelsestyrd strategi, eftersom det kĂ€nns att istĂ€llet för att köpa en smartphone strax efter lanseringen, föredrar mĂ„nga potentiella köpare att vĂ€nta lite och fĂ„ feedback pĂ„ enheter innan de spenderar sina pengar. Återigen kommer detta att pĂ„verka hur och nĂ€r företaget marknadsför nya lanseringar och effektivt konverterar företaget ”frĂ„n en elektronikjĂ€tt till en erfarenhetsinnovatör.“

Och slutligen vill Samsung ta ett syfte-driven metod som hjĂ€lper det att rikta potentiella kunder bĂ€ttre. I masssegmentet, adresserat av Galaxy A-serien, kommer Samsungs kĂ€rnmĂ„lgrupp att vara mĂ€nniskor i Ă„ldersgruppen 12-23 … individer som företaget kallar “Live generationen”. Dessa företag, enligt företaget, lĂ€gger stor vikt vid videoupplevelsen och dĂ€rför kommer tonvikten att lĂ€ggas pĂ„ aspekter som kamerakvalitet och display. I premiumkategorin kommer Samsung att anvĂ€nda sin S-serie av smartphones för att adressera personer i Ă„ldersgruppen 18-34, ett gĂ€ng mĂ€rkt “NĂ€sta generation”. Det hĂ€r Ă€r individer som lĂ€ngtar efter livsstilsupplevelsen och letar efter en snygg och laddad daglig förare. Slutligen syftar Note-sortimentet (Ă€ven i premium-ligan) till att tillgodose vad företaget kallar “New Work Tribe”. Det hĂ€r Ă€r mĂ€nniskor i Ă„ldersgruppen 24-34 som önskar en produktivitetsbaserad upplevelse (NoteringsomrĂ„det Ă€r Ă€ndĂ„ inriktat pĂ„ produktivitet).

Samsung Galaxy A80 - Utvalda

Med det Àr det nu uppenbart att Samsungs drag av att lansera en spÀrr av nya telefoner under de första sex mÄnaderna i Är Àr mycket mer Àn bara en knepig reaktion pÄ konkurrens frÄn rivaler som Xiaomi. Samsung verkar ha en tydlig strategi pÄ plats för sina smartphones inte bara för nÀsta Är eller tvÄ, utan de kommande tio Ären. Det ÄterstÄr att se om denna strategi kommer att bÀra frukt, sÀrskilt pÄ lÄng sikt. För nÀrvarande verkar dock metoden fungera. Och om enheter som den kommande Galaxy A80 (pÄ grund av lanseringen i Indien den hÀr mÄnaden) Àr nÄgra indikationer, borde vi ha en hel del andra spÀnnande och innovativa smartphones att se fram emot.

UtlÀmnande: denna författare var i Sydkorea pÄ Samsung Indias inbjudan