SÄ hÀr planerar Sprint att förbÀttra sin celltjÀnst nÀsta Är

Sprint network vs Verizon

Det Àr ingen hemlighet att Sprints nÀtverk Àr det vÀrsta av de fyra stora operatörerna just nu. Trots senaste förbÀttringar av servicen, sÀrskilt hastigheter i stadsomrÄden, ligger Sprints service och hastighet fortfarande efter konkurrensen nationellt i varje studie.

Men Sprint Ă€r ocksĂ„ unikt positionerat för att göra saker bĂ€ttre. Företaget har ett avundsvĂ€rt stash av oanvĂ€nt spektrum, vilket gör att bygga ut sitt nĂ€tverk helt enkelt en frĂ„ga om kontanter – kontanter som företaget alltmer har tillgĂ„ng till tack vare investeringar frĂ„n det japanska moderbolaget Softbank.

Vid ett Wall Street investerarevenemang rapporterat av Fierce WirelessSprint CTO John Saw skisserade nĂ„gra av de steg som företaget tar inom en snar framtid för att förbĂ€ttra kapacitet och tĂ€ckning. Saw sa att företaget “planerar att lĂ€gga till 2,5 GHz- och 800 MHz-antenner till praktiskt taget alla sina befintliga cellplatser och kommer ocksĂ„ att lĂ€gga till nya cellplatser i sitt nĂ€tverk för att öka sitt tĂ€ckningsavtryck.” 2,5 GHz-spektrumet, som för nĂ€rvarande bĂ€r huvuddelen av Sprints trafik, Ă€r mellanbandsspektrum som har bra kapacitet, men Ă€r inte bĂ€st för att resa lĂ„nga strĂ€ckor eller genomtrĂ€ngande byggnader. Det 800MHz-lĂ„gbandsspektrumet Ă€r mycket bĂ€ttre nĂ€r det gĂ€ller tĂ€ckning, och borde hjĂ€lpa till att fixa upp nĂ„gra av de svarta flĂ€ckarna i Sprints tĂ€ckning.

Sprint har ocksĂ„ varit ledande inom Massive MIMO-teknik, som anvĂ€nder matriser med dussintals antenner för att fĂ„ ut det mesta av begrĂ€nsade spektruminnehav. Massiv MIMO kommer att vara en stor del av 5G nĂ€r den startar, men Sprint siktar pĂ„ att anvĂ€nda den för att förbĂ€ttra LTE innan en bredare 5G-lansering. ”Eftersom vi har sĂ„ mycket spektrum vid 2,5 kan jag fördela hĂ€lften av mitt spektrum till LTE Advanced och andra hĂ€lften för 5G. … Och jag kan köra 5G NR och LTE samtidigt pĂ„ samma massiva MIMO-webbplats utan att klĂ€ttra i tornet igen 2019. SĂ„ jag kan samtidigt stödja bĂ„da via denna massiva MIMO-radio. SĂ„ nĂ€r vi bygger massiva MIMO i Ă„r börjar vi verkligen bygga ett 5G-nĂ€tverk som ocksĂ„ stöder LTE Advanced. SĂ„ det dödar tvĂ„ fĂ„glar i en sten, sa Saw till konferensen.

Han skisserade ocksĂ„ hur Sprint planerar att anvĂ€nda icke-konventionella metoder för att förbĂ€ttra tĂ€ckningen, mestadels genom kundinstallerade relĂ€stationer och smĂ„ celler. Sprints “Magic Box” Ă€r ett litet celltorn som anvĂ€nder ett tomt Sprint-spektrum för att ansluta till ett nĂ€rliggande torn och sedan sĂ€nda till mobiltelefoner över vanliga cellfrekvenser. Sprint började ge dem till kunder att installera i sina hem förra Ă„ret, men Saw bekrĂ€ftade att företaget planerar att ha “hundratusentals” enheter i slutĂ€ndan.

SmĂ„ celler – smĂ„ Ă„tkomstpunkter som Ă€r uppförda pĂ„ platser som köpcentra och tĂ„gstationer, snarare Ă€n pĂ„ jĂ€tte celltorn – Ă€r ocksĂ„ ett fokus för Sprint framĂ„t. Tack vare ett partnerskap med Altice, ett kabelföretag, har Sprint förbĂ€ttrat det bakre nĂ€tverket som det kan anvĂ€nda för att ansluta smĂ„ celler till sitt nĂ€tverk, vilket skulle hjĂ€lpa det att rulla ut smĂ„ celler i samma hastighet som giganter som Verizon och AT&T.