SÄ hÀr ser Apples batteriladdning ut

SÄ hÀr ser Apples batteriladdning ut

Som en del av sin snÀlla-inte-stÀmma-oss-ursÀktsturné efter avslöjandena för iPhone-batteridÀmpning lovade Apple att introducera nya batterihÀlsofunktioner till iOS 11.3, samt en vÀxling som lÄter anvÀndare inaktivera prestandastörning pÄ enheter med svag batteri.

Apple har slÀppt de utlovade batterihÀlsofunktionerna i iOS 11.3 beta 2, som sÄddes till utvecklare idag. SÄ hÀr ser dessa batterihÀlsofunktioner ut och hur du inaktiverar strömhantering om du anvÀnder en Àldre iPhone.

Funktionen finns i en ny “Battery Health” -meny, som finns under fliken “Battery” pĂ„ iOS 11.3. Sidan har bara tvĂ„ fĂ€lt: Maximal kapacitet, som visar vilken procentandel av originalladdningen ditt batteri fortfarande kan hĂ„lla; och Peak Performance Capacity, som berĂ€ttar om telefonens prestanda stryks pĂ„ grund av batteriet.

Just nu finns det inga alternativ för att Àndra nÄgonting i menyn. Maximal kapacitet bör vara 100% för nyare telefoner och den ska sjunka ner till cirka 80% under cirka tvÄ Ärs normal anvÀndning. En Redditor pÄ iOSBeta-forumet laddade upp ett foto av sin iPhone 7, som har 87% kapacitet. Enheten visar fortfarande topprestanda.

PĂ„ Ă€ldre enheter med ett sĂ€mre batteri visar telefonen att den reducerade maximala kapaciteten, samt detaljer om prestandaförseningar pĂ„ grund av den minskade batterikapaciteten. PĂ„ enheter som har svagare batterier kommer Peak Performance Capability att Ă€ndras till att lĂ€sa ”Denna iPhone har upplevt en ovĂ€ntad avstĂ€ngning eftersom batteriet inte kunde leverera den nödvĂ€ndiga toppeffekten. Prestationshantering har tillĂ€mpats för att förhindra att detta hĂ€nder igen. ” En liten blĂ„ hyperlĂ€nk sĂ€ger sedan “Inaktivera”, som lĂ„ter dig manuellt stĂ€nga av din iPhones prestationshantering.

Apple förklarade sin “avmattningsfunktion” i ett supportdokument i slutet av förra Ă„ret:

”Ett batteri med hög impedans kan inte ge ström tillrĂ€ckligt snabbt till systemet som behöver det. Ett batteris impedans kan öka om ett batteri har en högre kemisk Ă„lder. Batteriets impedans ökar tillfĂ€lligt vid lĂ„g laddning och i en kall temperaturmiljö. I kombination med en högre kemisk Ă„lder kommer impedansökningen att bli mer betydande. ”

”NĂ€r operationer inte lĂ€ngre kan stödjas med full kapacitet i energihanteringssystemet kommer systemet att stĂ€ngas av för att bevara dessa elektroniska komponenter. Även om denna avstĂ€ngning Ă€r avsiktlig ur enhetens perspektiv, kan det vara ovĂ€ntat av anvĂ€ndaren. ”

”Den hĂ€r energihanteringen fungerar genom att titta pĂ„ en kombination av enhetens temperatur, batteriets laddningstillstĂ„nd och batteriets impedans. Endast om dessa variabler krĂ€ver det, hanterar iOS dynamiskt maximal prestanda för vissa systemkomponenter, till exempel CPU och GPU för att förhindra ovĂ€ntade avstĂ€ngningar. Som ett resultat balanserar enhetens arbetsbelastning sig sjĂ€lv, vilket möjliggör en smidigare fördelning av systemuppgifter snarare Ă€n större, snabba toppar av prestanda pĂ„ en gĂ„ng. I vissa fall kanske en anvĂ€ndare inte mĂ€rker nĂ„gra skillnader i den dagliga enhetens prestanda. NivĂ„n pĂ„ upplevd förĂ€ndring beror pĂ„ hur mycket energihantering som krĂ€vs för en viss enhet. ”

Medan Apple har utformat hela debaklet som en kommunikationsfrÄga har regeringar och kunder över hela vÀrlden inte varit sÄ förlÄtande. Dussintals gruppstÀmningar har inlÀmnats mot Apple endast i USA, regeringarna i Italien, Frankrike och Sydkorea har börjat undersöka eventuella beteenden mot konsumenter och SEC har begÀrt information frÄn Apple om potentiella övertrÀdelser av vÀrdepappersinformation.