Så ser självkörande bilar världen

Så ser självkörande bilar världen

För flera år sedan gjorde vi en djärv förutsägelse. Vi sa att i flera utvecklade regioner runt om i världen skulle barn födda under de kommande åren aldrig köra bil i sina liv. Tänk på hur otroligt det är. Tänk på vilken roll personliga bilar har spelat i våra liv under det senaste århundradet. Bilar kommer att fortsätta att vara det primära transportsättet för de flesta människor i utvecklade länder som USA, men människor kommer inte att köra dem. De har förmodligen inte ens ratt. Istället sci-fi-visioner från framtiden från filmer som Minoritetsrapport kommer faktiskt att förverkligas, och vi kommer att kunna koncentrera oss på andra uppgifter medan våra bilar kör oss själv från punkt till punkt.

Av uppenbara sk√§l √§r autonoma bilar ett stort tema p√• CES 2017. Det h√§r √§r inte en trendig trend som de flesta av de “n√§sta stora saker” -kategorierna vi ser kommer och g√•r varje √•r p√• Consumer Electronics Show. Det h√§r √§r framtiden och vi ser den utvecklas inf√∂r v√•ra √∂gon.

Vi har sett ett antal företag visa upp olika bitar av det självkörande bilpusslet. Vi såg till och med en revolutionerande ny bil med autonoma funktioner presenterade när Faraday Future äntligen drog gardinen tillbaka på sin FF 91-produktionsbil. Vi har visat gång på gång hur denna framväxande kategori av bilteknik kommer att påverka våra liv, och nu har vi behandlats med en fascinerande ny video som tar sakerna ett steg längre.

Nvidia är ett av dussintals teknikföretag som hoppas kunna placera sig i spetsen för denna heta kategori, och företaget presenterade på onsdag flera självkörande bilinitiativ. Vid sidan av Audi meddelade Nvidia att man planerar att ha avancerade AI-fordon på vägarna till 2020, bara tre år från och med nu. Under tiden fick vi också vår första titt på företagets nya DRIVE PX 2 AI självkörande dator.

Kärleksfullt kallad BB8 Рdu vet, som BB-8 РNvidias självkörande dator består av en kärnenhet som arbetar tillsammans med ett nätverk av kameror och sensorer för att styra och styra en bil. Den drivs av egen programvara som heter DriveWorks, som Nvidia säger fungerar med ett djupt neurala nätverk som heter PilotNet för att säkerligen styra en bil autonomt i verkliga förhållanden.

Demovideon Nvidia som släpptes tillsammans med sitt tillkännagivande är imponerande, men den är också intressant av en annan anledning. Blandat med bilder av bilen som navigerar på gator och motorvägar i Kalifornien är bilder som illustrerar de komplexa sätten dessa autonoma körsystem ser världen runt. Det är en väldigt cool demo, om än kort, och du hittar den inbäddad nedan.