Sakernas internet Àr perfekt för företagets sÀkerhet

Fördelar och nackdelar med BYOD

NĂ€r du tĂ€nker pĂ„ Internet of Things, eller IoT, förmodar du troligen allt frĂ„n smarta hem till omfattande underhĂ„llningssystem – teknik anpassad för konsumenter, inte för företag. Ingenting kan dock vara lĂ€ngre ifrĂ„n sanningen. Företag kan dra nytta av denna teknik ocksĂ„.

Faktum Àr att Internet of Things har lika mycket att erbjuda företag som det gör för husÀgare. Och medan sÀkerhet för bostÀder Àr en fördel, Àr att hÄlla företagshemligheter sÀkra en nödvÀndighet för de flesta företag. Det Àr dÀrför sÀkerhet har blivit en viktig frÄga för företag som vill integrera IoT-teknik i sin start.

PÄverkan pÄ affÀrer

För det första erbjuder Internet of Things-enheter chansen att bygga lönsamhet och gĂ„ in i ett av de snabbast vĂ€xande segmenten pĂ„ marknaden. Titta bara pĂ„ spridningen av smarta klockor och annan bĂ€rbar teknik som ett exempel – allt frĂ„n Fitbits personliga fitnessspĂ„rare till Apple Watch.

Det handlar dock inte bara om konsumentinriktad produktutveckling. Företag kan ocksĂ„ dra nytta av IoT-enheter internt. Exempelvis citerar tidningen Fortune företag som anvĂ€nder IoT-enheter för att minska elrĂ€kningen med upp till 70%, eller deras HVAC-kostnader med 30% genom att anvĂ€nda smarta enheter. Till exempel kan ett nĂ€tverk av smarta sensorer inom företagets huvudkontor övervaka varje rum eller kontor och tĂ€nda eller slĂ€cka lamporna beroende pĂ„ om rörelse upptĂ€cktes. Samma koncept gĂ€ller uppvĂ€rmning och kylning – smarta sensorer gör att rum endast kan vĂ€rmas upp eller kylas om mĂ€nniskor faktiskt anvĂ€nder dem.

Forbes lyfter fram Rolls Royce och företagets anvĂ€ndning av smarta sensorer i sina flygmotorer som skickar ”realtidsdata om motorns funktion tillbaka till övervakningsstationer pĂ„ marken. Denna information kan anvĂ€ndas för att upptĂ€cka fel innan de blir katastrofala, och eventuellt för att undersöka – och förhoppningsvis förhindra – orsakerna till flygplanskatastrofer. Microsoft anvĂ€nder IoT-enheter (sensorer) för att avgöra vilka av dess produkter som Ă€r populĂ€ra och vilka som inte Ă€r, och sedan eliminera impopulĂ€ra frĂ„n deras sortiment.

Behovet av IoT-sÀkerhet

Oavsett om ditt företag Àr fokuserat pÄ att utveckla IoT-enheter för konsumentanvÀndning, eller anvÀnder denna teknik för att fatta smartare beslut, eller bara för att spara pengar genom att automatisera ditt företags uppvÀrmning och luft eller belysning, bör sÀkerhet vara högst upp pÄ din prioriteringslista . NÀr som helst enheter kommunicerar med varandra finns det potential för intrÄng, infektion och kompromiss. Det finns flera hot dÀr ute som kan sÀtta dina IoT-enheter i fara, inklusive följande:

Virus och skadlig kod

Tror du att virus och skadlig kod Àr begrÀnsad till bara din dator eller bÀrbara dator? TÀnk om. De kan ocksÄ invadera och kompromissa med IoT-enheter. Och för att verkligen köra detta hem, tÀnk bara pÄ hur bra (eller dÄligt, ska vi sÀga) anti-malware och antivirusprogram skyddar dig mot dessa hot.

Hackare

NÀr en hackare trÀnger igenom din yttre sÀkerhetsvÀgg har de tillgÄng till inte bara informationen pÄ komprometterade datorer, utan kan ocksÄ hacka till dina anslutna enheter. Det inkluderar surfplattor och smartphones, men det inkluderar ocksÄ saker som kameror, anslutna dörrlÄs och allt dÀremellan. Med en mycket liten anstrÀngning kan en hackare fÄ tillgÄng till ditt företags mest kÀnsliga enheter och den information dessa enheter kommunicerar.