SÀljare pÄ eBay försöker fÄ tusentals dollar för begagnade iPhones med Fortnite installerat

SÀljare pÄ eBay försöker fÄ tusentals dollar för begagnade iPhones med Fortnite installerat
WTF ?! Vill du gissa det senaste som kommer ut ur Fortnite-kriget mellan Apple och Epic Games? Domstolar som beviljar förelÀggande? Nej. Epic drar tillbaka sin rÀttegÄng och följer App Store-reglerna? Nej.

Det senaste i Epic’s episk kamp mot App Store tyranni Ă€r $ 10.000 iPhones med Fortnite förinstallerat. Du lĂ€ste rĂ€tt. GĂ„ över till eBay och sök efter “fortnite iphone.” Du hittar över hundra listor som frĂ„gar tusentals dollar för begagnade iPhones med Fortnite installerat. Vissa gĂ„r för sĂ„ lĂ„gt som $ 450, men de flesta Ă€r över $ 1000, med minst en Ă€gare som börjar bjuda pĂ„ $ 10.000 pĂ„ en tre Ă„r gammal iPhone X!

“Mintvillkor IPhone [sic] X med Fortnite installerat. Fortnite Ă€r nu borta frĂ„n App Store och kanske aldrig Ă„tervĂ€nder, sĂ€ger sĂ€ljarens melodramatiska beskrivning.

Inte överraskande, nĂ€stan alla listor har noll bud, men vi hittade en iPhone 8 med ett enda erbjudande pĂ„ $ 1000 eller “köp den nu för $ 3000.” Vilket kap! Bristen pĂ„ mĂ€nniskor som kĂ€mpar om enheterna indikerar att konsumenterna Ă€r övertygade om att free-to-play-spelet kommer tillbaka i App Store i god tid. Faktum Ă€r att chanserna för att Fortnite-förbudet ska vara permanent Ă€r ganska smĂ„.

Tidigare i veckan, nÀr Apple hotade att avsluta alla Epics apputvecklarkonton, sa skrothunden Cupertino att den vill ha Fortnite tillbaka, men bara under vissa förhÄllanden.

“Vi vill verkligen ha företaget som en del av Apples utvecklarprogram och deras appar i butiken”, sa Apple. “Problemet som Epic har skapat för sig sjĂ€lv Ă€r ett problem som enkelt kan Ă„tgĂ€rdas om de skickar en uppdatering av sin app som Ă„terstĂ€ller den för att följa de riktlinjer de gick med pĂ„ och som gĂ€ller för alla utvecklare.”

Oavsett hur kampen gÄr, kommer Fortnite troligen att vara tillbaka pÄ Apple-enheter sÄ smÄningom pÄ ett av tre sÀtt. Den första Àr att Epic kommer att ge upp och ta bort möjligheten att betala utanför Cupertinos muromgÀrdade trÀdgÄrd. Den andra Àr att en domare kommer att besluta att iPhone-tillverkarens drag Àr ett brott mot antitrustlagar och utfÀrda ett förelÀggande mot förbudet. Det tredje Àr att domstolen kommer att besluta att Apple var inom sina rÀttigheter. I sÄ fall har Epic inget annat val Àn att kapitulera om det vill tillbaka pÄ en marknad som har nÀstan en miljard aktiva enheter.

Om inte röran gĂ„r helt fel bör eBay-anvĂ€ndare inte hĂ„lla andan pĂ„ att fĂ„ tusentals dollar för sina Fortnite-telefoner, men vem vet? Som de sĂ€ger, “En sucker föds varje minut.”