Samarbetsplatser Àr mer populÀra Àn nÄgonsin i Chicago

Explosionen av nystartade företag har skapat ett antal betydande förÀndringar i nÀringslivet. Och Àven om de ekonomiska och tekniska konsekvenserna av dessa förÀndringar Àr viktiga för hela samhÀllets struktur, Àr förmÄnerna ocksÄ ganska bra. En övergÄng för mÄnga företag har varit att anvÀnda arbetsplatser snarare Àn kontor. Och den hÀr förmÄnen Àr mer populÀr i Chicago Àn nÄgonsin tidigare.

Om du inte Àr medveten om det hÀr revolutionerande nya sÀttet att fÄ arbetet gjort, Àr coworking-utrymmen i princip kontor att hyra. Du kan hyra ett skrivbord, ett konferensrum eller ett helt kontor per timme, per mÄnad eller Äret. Vanligtvis ingÄr i intrÀdesavgiften tillgÄng till WiFi, konferensrum, tv, kaffe och till och med snacks.

“Du kan vĂ€lja ett annat utrymme varje dag baserat pĂ„ var du behöver vara, hur din dag ser ut eller vad du jobbar med”, sĂ€ger Sam Rosen, grundare av DeskPass, ett samarbetsutrymme i Chicago. “Vi har nĂ„gra utrymmen som Ă€r bra att fokusera och andra fantastiska för att umgĂ„s.”

Populariteten hos dessa kollegor i Chicago Àr mer Àn uppenbar. Mer Àn 100 av dessa uthyrningsstÀllen har inrÀttat butik i Windy City. Företag som Plats har kunnat ta sig in pÄ marknaden och etablera platser i River North och Loop. Ett annat populÀrt coworking space-företag, Vi arbetar, har till och med börjat expandera och flyttat sitt huvudkontor till det tidigare Amalgamated Bank-huvudkontoret pÄ State Street.

Denna popularitet Àr ocksÄ mycket tydlig baserat pÄ fastighetsnumren som kommer ut ur centrala Chicago. Med det senaste antalet lediga platser pÄ kontoret som sjunker till nya lÀgsta nivÄer verkar det som om samarbetsutrymmen tar över starthallen en byggnad i taget. Kontorvakanserna Àr pÄ chockerande 11,8 procent, vilket Àr nÀstan identiskt med det skift som sÄgs under lÄgkonjunkturen 2008, och hyresvÀrdar Àlskar det.

SkÀrmdump 2016-04-19 kl 12.55.49

Men vissa tycker att denna mÀttnad av kollegor i Chicago Àr en dÄlig sak. Med popularitet kommer bördan att matcha dina framsteg. Och stora byggnader som Merchandise Mart kommer inte alltid att vara tillgÀngliga för ombyggnad. Dessa företag kommer att behöva vÀxa och utvecklas pÄ en marknad som kanske inte kan upprÀtthÄlla deras behov. Men i en stad som Chicago Àr framsteg och anpassning en del av kulturen. Och medarbetarutrymmen Àr en alltför bra idé att falla vid vÀgen.

Foto: CBRE