Sammanställningsplan för WhatsApp-Instagram-Messenger-plattform bekräftad av Mark Zuckerberg

Sammanställningsplan för WhatsApp-Instagram-Messenger-plattform bekräftad av Mark Zuckerberg

“VD Mark Zuckerberg bekr√§ftade att Facebook syftar till att f√∂rena Messenger, WhatsApp och Instagram f√∂r s√§krare, krypterade plattformsmeddelanden.”

Facebook-vd Mark Zuckerberg bekräftade vid företagets intäktssamtal Q4 2018 igår att det verkligen arbetar med att bygga en enhetlig plattform för de tre separata tjänsterna. Bekräftelsen kommer efter att interna företagskällor avslöjade för New York Times att Facebook arbetar internt med att helt göra om baskoden för de två tjänsterna för att förena dem med sin egen meddelandetjänst, Messenger.

Enligt Zuckerberg kommer sammanslagningen av de tre tjänsterna att ge end-to-end-kryptering för meddelanden över alla tre plattformarna och till och med bygga en kommunikationsbro över flera tjänster som gör det möjligt för användare att sömlöst kommunicera med andra på någon av dessa tjänster. Detta skulle hjälpa till att införa end-to-end-kryptering av meddelanden på alla dessa plattformar Рför närvarande har bara WhatsApp end-to-end-kryptering för alla sina användare, medan det måste aktiveras separat på Messenger, och Instagram förblir ett foto -centrisk plattform där direktmeddelanden inte är krypterade i slutpunkten.

budbärare

Zuckerberg talade ocks√• om ett “iMessage-liknande lager f√∂r SMS”, vilket i huvudsak kan f√∂rb√§ttra kommunikationsl√§ttnaden, s√∂ml√∂s anv√§ndning av data och fortsatt meddelande i d√•liga n√§tverksomr√•den och l√§gga till fler verktyg till den √∂vergripande plattformen. Detta tror han kommer att fylla luckorna i de meddelandetj√§nster som Facebook f√∂r n√§rvarande tillhandah√•ller. Det kommer ocks√• att tvinga anv√§ndare att f√∂rena sina data √∂ver dessa tre plattformar och d√§rmed skapa en massiv datapool f√∂r Facebook f√∂r att analysera och f√∂rb√§ttra sina riktade annonseringsstrategier.

Som Facebook upprepade gånger har visat, har det inte varit det klokaste valet för den vanliga individen att lita på den med data. Den senaste avslöjandet av en övervakningsliknande Research-app är en slags trailer för vad som kan förväntas av företaget och dess perspektiv på användarnas integritet. Som ett resultat undrar många om föreningen av de tre populära meddelande- och sociala medieplattformarna oundvikligen skulle bli Facebooks karnevallekplats för att bryta data och kväva alla former av konkurrens.

Den ständigt kontroversiella VD för Facebook har sagt att planerna för att förena de underliggande kodbaserna för de tre plattformarna fortfarande är i ett ungefärligt inledande skede och kommer inte att slutföras förrän minst 2020. Från och med nu är det fortfarande oklart om de tre tjänsterna slås samman till en, eller får fortsätta som enskilda enheter.