Samsung 64MP bildsensor för smartphones tillkÀnnagavs

64MP ISOCELL Bright GW1 and 48MP ISOCELL Bright GM2

“Samsungs ISOCELL Bright GW1 kan producera förbĂ€ttrade 16MP-bilder i svagt ljus och detaljerade 64MP-bilder i utomhusbelysning.”

Samsung har utökat bildsensorerna pÄ 0,8 mikrometer med introduktionen av 64MP ISOCELL Bright GW1 och 48MP ISOCELL Bright GM2-bildsensorer för smartphones. Den förstnÀmnda Àr den högsta upplösningen i varumÀrkets bildsensor med 0,8 tum pixlar. BÄda sensorerna har Samsungs egen Isocell Plus-teknik och Tetracell-teknik som kan ge ljusare bilder med svagt ljus genom att kombinera fyra pixlar till en.

64MP ISOCELL Bright GW1 och 48MP ISOCELL Bright GM2

64MP Bright GW1-sensor stöder realtids HDR pÄ upp till 100 decibel, vilket ger rika nyanser och Àr ocksÄ utrustad med en dubbel konverteringsförstÀrkning som minskar ljudet och ökar fÀrgnoggrannheten. Den stöder ocksÄ högpresterande autofokusteknik för fasdetektering och full HD-inspelning med 480 bilder per sekund (FPS) för smidiga filmiska slowmotion-videor. GW1 kan producera ljusa 16MP-bilder i miljöer med svagt ljus och detaljerade 64MP-bilder i utomhusbelysning.

Å andra sidan antar 48MP ISOCELL Bright GM2-bildsensor, liksom GW1, DCG (dubbel konverteringsförstĂ€rkning) för fĂ€rgnoggrannhet samt “Super Phase Detection” för snabb autofokus. Samsung ISOCELL Bright GW1 och GM2 bildsensorer förvĂ€ntas gĂ„ i massproduktion under andra halvĂ„ret i Ă„r. SĂ„ det Ă€r sĂ€kert möjligt att de nya sensorerna kan ta sig in i smartphones i Galaxy Note 10-serien som kommer att bli officiella senare i Ă„r.

Yongin Park, vice vd för sensoraffĂ€rer pĂ„ Samsung Electronics sa, “Under de senaste Ă„ren har mobiltelefonkameror blivit det viktigaste instrumentet för att spela in och dela vĂ„ra vardagliga stunder. Med fler pixlar och avancerad pixelteknik kommer Samsung ISOCELL Bright GW1 och GM2 att föra en ny nivĂ„ av fotografering till dagens snyggaste mobila enheter som kommer att förbĂ€ttra och hjĂ€lpa till att förĂ€ndra vĂ„rt sĂ€tt att registrera vĂ„rt dagliga liv.“