Samsung bekrÀftar att de har startat forskning om 6G-nÀtverk

Samsung bekrÀftar att de har startat forskning om 6G-nÀtverk

“Samsung Research, det helĂ€gda dotterbolaget till Samsung Corp, har fĂ„tt i uppdrag att undersöka nĂ€sta generations 6G-nĂ€tverk, tillsammans med AI och robotik”

Samsung har enligt uppgift pĂ„börjat forskning pĂ„ sjĂ€tte generationens telekommunikationsnĂ€t, eller 6G, frĂ„n sitt huvudkontor i Seoul, Sydkorea. Företaget har utökat sitt befintliga team som arbetade med telekommunikationsstandarder och kommer nu att ta upp en hel forskningsnivĂ„ i det nybildade Advanced Communications Research Center i Korea – dess globala forskningskontor.

Utvecklingen, som rapporterats av Korea Herald, Àr relevant eftersom det visar hur lÄng och koncentrerad den anstrÀngning som krÀvs bakom generationshopparna för standarder inom kommunikation. För nÀrvarande stÄr vi vid tidpunkten för antagandet av 5G-telekommunikationsnÀt, med faktisk 5G-anslutning endast tillgÀnglig selektivt i en handfull regioner runt om i vÀrlden, drivs av nÄgra fÄ nÀtleverantörer och Àr kompatibel med ett mycket begrÀnsat antal smartphones sÄ lÄngt. 5G-modem i smartphones har fortfarande inte integrerats helt i de mobila chipsetsen och erbjuds mestadels som ett tillval.

samsung-logo

Som ett resultat Ă€r vi minst ett helt Ă„r frĂ„n att se mainstream, utbredd anvĂ€ndning av 5G. Vid den hĂ€r tiden bör nĂ€tverksdataplanerna börja bli billigare och vanliga enheter bör Ă€ntligen börja ta sig in pĂ„ marknaden. Hela processen tar dock en hel del tid – precis som med all ny teknik var 4G-dataförbindelsen ursprungligen reserverad för ett fĂ„tal utvalda nĂ€tverk och flaggskeppssmartphones och kostade till och med högre Ă€n vanligt. Med tanke pĂ„ fördelarna och överlĂ€gsenheten med 5G-nĂ€tverket Ă€r det troligt att antagandet av den nya nĂ€tverksstandarden skulle vara Ă€nnu svĂ„rare eftersom det krĂ€ver distribution av dedikerade celltorn och 5G-specifik infrastruktur, tillsammans med en specifik antenndesign pĂ„ mottagarenheterna .

Inte mycket Àr kÀnt om vad 6G-anslutning kan ge till bordet, men med tanke pÄ den allmÀnna fördelningen av tidslinjer och forskningstid, förvÀntar vi oss inte att se nÄgra spÄr av 6G-nÀtverksanslutning pÄ flera Är. Förutom Samsung Àr det troligt att andra stora nÀtverks- och elektronikspelare som Ericsson, Huawei och Nokia pÄbörjar sina första forskningsfaser i nÀsta generations nÀtverk, en stund snart. China Mobile har ocksÄ undertecknat ett Memorandum of Understanding (MoU) med Tsinghua University över 6G-forskning, Àven om detaljerna i samarbetet Ànnu inte finns tillgÀngliga.