Samsung dominerar Indiens premium-smarttelefonmarknad under Q1 2019: IDC

Samsung Galaxy A80-priset i Indien är 47990 Rs, säljs från 1 augusti

“Samsung tog en marknadsandel p√• 36 procent i premiumsegmentet 500 dollar + i landet, men dess totala marknadsandel sj√∂nk med 4,8 procent”

Marknadsundersökningsföretag International Data Corporation (IDC) har släppt sin senaste rapport om tillståndet för Indiens telefonmarknad för första kvartalet 2019. Rapporten säger att Samsung har blivit den främsta smartphone-tillverkaren i premiumsegmentet i Indien. Den sydkoreanska teknikjätten har överträffat OnePlus och Apple för ledarpositionen i detta segment under Q1 2019 i landet. Den totala marknadsandelen har dock sjunkit från 25,1 procent under samma kvartal förra året till 22,3 procent den här gången.

IDC India Q1 2019

Enligt rapporten har Samsung tagit en total andel på 36 procent i segmentet premium $ 500 + (~ Rs 35.000+) i Indien under första kvartalet i år. Tillväxten bidrog med det nyligen lanserade flaggskeppet Galaxy S10-serien, som fick stöd av enorma marknadsföringskampanjer, tillägger rapporten. OnePlus tog andraplatsen, och dess OnePlus 6T-smartphone var den mest sålda modellen i premiumsegmentet under första kvartalet 2019.

När det gäller de andra spelarna fortsatte Xiaomi att dominera den totala smarttelefonmarknaden under perioden med en total andel på 30,6 procent. Företaget levererade 9,8 miljoner enheter, vilket är en tillväxt på 8,1 procent från året innan. I synnerhet fortsatte de kinesiska telefonvarumärkena att dominera onlineförsäljningsmarknaden med en andel på 48,6 procent.

Samsung tog andraplatsen med en marknadsandel på 22,3 procent och transporter på 7,2 miljoner enheter, en minskning med 4,8 procent jämfört med samma period året innan. Företagets online marknadsandel ökade till 13,5 procent tack vare lanseringen av varumärkets online-exklusiva M-serietelefoner. Säljarens nya telefoner i A-serien hjälpte den att motverka de kinesiska aktörerna på offline-marknaden.

Xiaomi-Redmi-7-18

När vi talar om tredje positionen fortsätter Vivo att sitta på platsen med en marknadsandel på 13 procent. Företaget levererade 4,2 miljoner telefoner under första kvartalet 2019, vilket är en tillväxt på 108,4 procent jämfört med samma period förra året. Varumärkets nyligen lanserade Vivo Y91- och V15 Pro-smartphones bidrog mest till dess tillväxt.

OPPO erövrade den fjärde positionen i Indien genom att ta en marknadsandel på 7,6 procent och sända 2,4 miljoner telefonenheter. Företaget hade en årlig tillväxt på 9,7 procent tack vare lanseringen av nya modeller som OPPO K1, F11 och F11 Pro. Dess spin-off-märke Realme sjönk till femte plats i Indien med en marknadsandel på 6 procent. Företaget levererade 1,9 miljoner enheter under perioden och dess nyligen lanserade Realme 3-serie står för en stor del av försäljningen.

Dessutom säger rapporten att Indiens smartphone-marknad växte med 7,1 procent. Totalt 32,1 miljoner smarttelefonenheter skickades till landet under första kvartalet. Framför allt lyckades onlineförsäljningskanalerna upprätthålla sin takt genom att registrera 19,6 procent odlat år. Slutligen nämns i rapporten att 32,2 miljoner funktionsenheter levererades under första kvartalet 2019, vilket registrerade en nedgång på 42,4 procent jämfört med året innan. Noterbart var det en kraftig minskning med 50 procent jämfört med året innan på de 4G-aktiverade funktionstelefonerna.