Samsung Galaxy A2 Core vs Redmi Go: pris i Indien, jÀmförda specifikationer

Samsung Galaxy A2 Core vs Redmi Go: pris i Indien, jÀmförda specifikationer

“Galaxy A2 Core Ă€r Samsungs senaste budgeterbjudande som Ă€r hĂ€r för att ta emot telefoner som Redmi Go, ASUS ZenFone Lite L1 och andra”

Samsung Galaxy A2 Core Àr en Android Go-utgÄva-smartphone. Detta Àr den andra Android Go-smarttelefonen frÄn företaget, den första Àr Galaxy J2 Core. Samsung Galaxy A2 Core Àr i huvudsak den senare efterföljaren och ger ny hÄrdvara och förbÀttringar. Samsung har lanserat flera telefoner nyligen och försöker fÄ tillbaka marknadsandelen inom budget- och mellansegmentet. Galaxy A2 Core Àr företagets svar pÄ telefoner frÄn Xiaomi och ASUS, som Redmi Go och ASUS ZenFone Lite L1 (recension). I det hÀr inlÀgget ska vi kolla in skillnaderna i specifikationer och pris mellan Galaxy A2 Core och Redmi Go.

Samsung Galaxy A2 Core vs Xiaomi Redmi Go-pris i Indien

Samsung-Galaxy-A2-CoreSamsung Galaxy A2 Core

Strax utanför fladdermusen tappar Galaxy A2 Core priskriget. Samsung har prissatt den nya telefonen till 5290 Rs. Det finns bara en variant av telefonen, och den levereras med 1 GB RAM och 16 GB ombordlagring. Telefonen finns i fĂ€rgalternativen Röd, MörkgrĂ„ och BlĂ„. Även om det Ă€r konkurrenskraftig prissĂ€ttning har telefonen inte mycket chans mot den billigare Redmi Go.

Redmi Go har ocksÄ en enda variant till salu, som har 1 GB RAM och 8 GB lagringsutrymme. Det Àr prissatt till Rs 4499 och kommer i svart eller blÄ fÀrgval. Trots det mindre lagringsutrymmet ombord Àr Redmi Go ett bÀttre alternativ om du vill köpa telefoner under 5 000 Rs. Du kan alltid utöka lagringsutrymmet genom att lÀgga till ett microSD-kort.

Samsung Galaxy A2 Core vs Xiaomi Redmi Go-specifikationer

NÀr det gÀller specifikationerna Àr Redmi Go Äterigen en bÀttre affÀr, Ätminstone pÄ papper. BÄda telefonerna följer liknande designkoder och har enorma ramar pÄ framsidan. Telefonerna har plastkonstruktion och saknar fingeravtryckslÀsare. Du fÄr dock ett 3,5 mm hörlursuttag pÄ bÄda enheterna.

Redmi Go 01

Samsung Galaxy A2 Core har en 5-tums skÀrm som har en upplösning pÄ 960 x 540 pixlar. Det Àr inte mycket idag, sÀrskilt med tanke pÄ att Redmi Go, som ocksÄ har en 5-tums skÀrm, har en HD-panel. Om du letar efter en bra skÀrm Àr det senare ett bÀttre alternativ.

LÄt oss nu prata om internt. Galaxy A2 Core drivs av en Samsung-tillverkad Exynos 7870-processor. Detta Àr en okta-kÀrnprocessor som Àr klockad pÄ 1,6 GHz och i kombination med 1 GB RAM. För lagring kommer telefonen med 16 GB intern lagring, som kan utökas upp till 256 GB via ett microSD-kort. JÀmfört med detta anvÀnder Redmi Go en Snapdragon 425-chipset klockad vid 1,4 GHz och ihopkopplad med 1 GB RAM. Den har 8 GB lagringsutrymme ombord, vilket Àr lÀgre Àn Samsung-modellen. BÄda telefonerna bör dock erbjuda liknande verkliga prestanda.

Redmi Go 08

I kameravdelningen har bÄda enheterna enstaka sensorer bÄde pÄ bak- och framsidan. PÄ Galaxy A2 Core finns en 5-megapixelsensor pÄ baksidan och en annan 5-megapixel-enhet finns tillgÀnglig framÄt för selfies. Redmi Go har Ä andra sidan en bakre kamera pÄ 8 megapixel och en frontenhet pÄ 5 megapixel.

Slutligen, i mjukvaru- och batterikategorierna, har Galaxy A2 Core en 2600 mAh-cell och kör Android 9.0 Pie (Go Edition). Redmi Go har ett nÄgot större batteri vid 3000 mAh, men kör Android Oreo (Go Edition). Det innehÄller dock stöd för 20 indiska sprÄk och anvÀndare kan prata med Google Assistant pÄ hindi. BÄda enheterna stöder dubbelt SIM- och 4G VoLTE, Bluetooth, GPS och Wi-Fi.

Sammanfattningsvis Àr Redmi Go vÄrt val, eftersom den har en bÀttre skÀrm, större batteri och Àr prissatt lÀgre Àn Galaxy A2 Core. Men vi mÄste vÀnta pÄ en fullstÀndig granskning av den senare för att ge dig rÄd om detta.