Samsung Galaxy A30 första intryck: förvÄnande Samsung

Samsung Galaxy A20 och Galaxy A30-priserna i Indien sÀnks permanent med upp till Rs 1500

“Samsung Galaxy A30 kommer snart att lanseras i Indien, tillsammans med Galaxy A50”

SĂ„ hĂ€r Ă€r det. Fram till idag tyckte jag inte om att tĂ€cka Samsungs överkomliga utbud av enheter eftersom de – för att fĂ„ ett bĂ€ttre ord – inte var upp till det. SĂ„, vad har förĂ€ndrats, kan du frĂ„ga? Tja, jag fick testa företagets senaste prisvĂ€rda telefon, Galaxy A30 vid varumĂ€rkets monter under MWC och blev blĂ„st bort. SĂ„ mycket sĂ„ kan jag inte vĂ€nta med att granska enheten nĂ€r den landar i Indien. HĂ€r Ă€r varför.

Samsung Galaxy A30 första intryck09

Samsung Galaxy A30 Àr möjligen den mest attraktiva mid-ranger jag lade hÀnderna pÄ pÄ showgolvet i Barcelona. Trots att jag anvÀnde en polykarbonatbaksida lurade A30: s blanka yta mig att tro att den var konstruerad av mer premiummaterial, vilket talar volymer om telefonens estetik. Dessutom kÀnns smarttelefonen ganska bra i handen tack vare sin svaga rygg som böjer sig elegant in i handenhetens ram. Jag testade enhetens vita fÀrgvariant, som Àrligt talat ser bÀst ut.

Samsung Galaxy A30 första intryck10Men om du vill ha nÄgot med lite mindre panache, kan du ocksÄ vÀlja en subtilare svart eller mörkblÄ nyans ocksÄ. Var bara redo att torka av den med en bit tyg ett par gÄnger om dagen. Allt övervÀgs dock, Galaxy A30 slÄr lÄngt över sin vikt i designavdelningen.

Positioneringen av portarna och knapparna pĂ„ smarttelefonen Ă€r en ganska standardaffĂ€r, med volymvippan och strömbrytaren pĂ„ enhetens högra ryggrad. Handenheten har en kapacitiv fingeravtryckssensor bakĂ„t, under modulen med dubbla kameror för biometrisk autentisering. Även om jag inte hade mycket tid att testa det registrerade mina första fĂ„ kranar bra och smarttelefonen var snabb att lĂ„sa upp och tog mig direkt till startskĂ€rmen. Annat Ă€n det kommer enheten med en USB Type-C-port lĂ€ngst ner (bra jobb, Sammy), som flankeras pĂ„ vardera sidan av ett 3,5 mm hörlursuttag (ge dig sjĂ€lv ett klapp pĂ„ ryggen igen, Sammy) och en högtalargaller.

Samsung Galaxy A30 första intryck14

Samsung Galaxy A30 har en 6,4-tums Super AMOLED-panel med en FHD + -upplösning och ett U-cut-skĂ€rm. Om det Ă€r en sak som Samsung utmĂ€rker sig pĂ„, Ă€r det att göra livfulla, kraftfulla skĂ€rmar med djupa svarta och höga kontrastförhĂ„llanden. Galaxy A30-panelen Ă€r inte annorlunda och under min korta period med enheten limmades jag pĂ„ dess underbara skĂ€rm – betraktningsvinklarna var oklanderliga och panelen blev ocksĂ„ mycket ljus. Det rĂ€cker att sĂ€ga att du kommer att Ă€lska att konsumera media pĂ„ enheten.

Samsung Galaxy A30 första intryck07

I prestandaavdelningen stöds Samsung Galaxy A30 av företagets Exynos 7 7904 oktakĂ€rnprocessor som fungerar tillsammans med antingen 3 GB eller 4 GB RAM. PĂ„ motsvarande sĂ€tt fĂ„r köpare antingen 32 GB eller 64 GB inbyggt, anvĂ€ndarutökbart lagringsutrymme med enheten. Nu Ă€r det vanligtvis hĂ€r saker börja gĂ„ nedför för Samsungs överkomliga enheter. Men det finns bara nĂ„got med Samsungs helt nya One UI som gör sina smartphones extremt snygga. Jag stötte inte pĂ„ en enda anvĂ€ndargrĂ€nssnitt medan jag hoppade in och ut ur menyerna eller öppnade multitasking-facket, vilket – om du har anvĂ€nt en Samsung-telefon tidigare – vet att det Ă€r en stor sak. Jag mĂ„ste testa prestandan mer, men hittills ser det ganska bra ut för Samsung.

Samsung Galaxy A30 första intryck03

Som jag nÀmnde tidigare kör Galaxy A30 företagets One UI ovanpÄ Android Pie och för en gÄngs skull bryr jag mig verkligen inte om det. Det förnyade anvÀndargrÀnssnittet ser smidigt ut, har blixtsnabba övergÄngar och har ocksÄ ett minimalistiskt utseende. Jag kommer att prata mer om telefonens programvarufunktioner nÀr jag har spenderat lite mer tid med det sÄ för nu, lÄt oss flytta fokus till kamerorna.

Samsung Galaxy A30 första intryck08

A30 har en dubbelkamerainstÀllning pÄ baksidan, som bestÄr av en 16MP standard shooter och en 5MP vidvinkel shooter. För selfies fÄr enheten en 16MP selfie-kamera. Under mitt korta tillfÀlle med enheten mÀrkte jag att de bakÄtvÀnda kamerasensorerna var snabba att fokusera pÄ ett motiv och kunde exponera bilden anstÀndigt ocksÄ.

Samsung Galaxy A30 första intryck02

Slutligen drivs Samsung Galaxy A30 av ett 4000 mAh batteri som lÀtt ska vara köpare en dag pÄ tung anvÀndning. Smarttelefonen förvÀntas snart lanseras i Indien, sÄ hÄll dig uppdaterad 91mobiler.