Samsung Galaxy A30 recension: den koreanska jÀtten blir allvarlig i mellanklassen

Samsung Galaxy A30 recension: den koreanska jÀtten blir allvarlig i mellanklassen

Expertbetyg
3,5 / 5

Design ★★★★★

★★★★★

Visa ★★★★★

★★★★★

Programvara ★★★★★

★★★★★

Kamera ★★★★★

★★★★★

Prestanda ★★★★★

★★★★★

Batteri ★★★★★

★★★★★

Fördelar Underbar Super AMOLED-skÀrm Ett anvÀndargrÀnssnitt Àr en vinnare Inkluderingen av en vidvinkelsensor Bra batterilivslÀngd Nackdelar Valet av kretsuppsÀttningar tvivlar pÄ lÄngvarig anvÀndning Telefonens baksida Àr en fingeravtrycksmagnet

“Galaxy A30 erbjuder en lysande skĂ€rm och en fantastisk anvĂ€ndargrĂ€nssnittsupplevelse som Ă€r oövertrĂ€ffad i denna prisklass”

NÀr nÄgon har bett mig att rekommendera en bra mellantelefon de senaste Ären har mitt sinne omedelbart flyttat i Xiaomis riktning. Förra Äret fanns det nÄgra respektabla erbjudanden frÄn ASUS och Realme i den hÀr prisklassen, men fram till nyligen hade Samsung inte lanserat en huvudtelefon i den hÀr prisklassen.

Tack och lov har Samsung tagit med sig sitt A-spel 2019 med lanseringen av telefoner i Galaxy M-serien tidigare i Är och tar nu det vidare med lanseringen av nya smartphones i Galaxy A-serien. Jag fick nyligen hÀnderna pÄ Galaxy A30 (första intryck), som sitter mellan budgetcentrerad A10 och avancerad A50. Och efter att ha anvÀnt telefonen som en daglig förare under en tid Àr jag redo att berÀtta om det hÀr ska vara din nÀsta telefon eller inte. Utan att slösa ytterligare en sekund, lÄt oss hoppa in i Samsung Galaxy A30-översynen.

Display och design

Jag delar vanligtvis designaspekterna för de flesta telefoner innan jag kommer till skÀrmen men Galaxy A30 Àr ett fast undantag frÄn denna regel. Detta beror pÄ att 6,4-tums full-HD + Super AMOLED-panelen pÄ den hÀr nya telefonen frÄn Samsung Àr underbar. Vi har alla kÀnt i flera Är att Samsung tillverkar nÄgra av de bÀsta skÀrmpanelerna i branschen men för sitt pris erbjuder Galaxy A30 en otrolig skÀrm som Àr skarp, levande och fantastisk att titta pÄ. Chaebol har Ànnu inte tagit Infinity-O-design till den hÀr serien och som ett resultat behandlas du med en vattendroppskÀrning, kallad Infinity-U, vilket inte Àr en kompromiss pÄ nÄgot sÀtt om du frÄgar mig.

samsung_galaxy_a305Jag anvÀnde telefonen för att titta pÄ filmer, musikvideor och surfa Netflix men skÀrmen svikade mig aldrig pÄ nÄgot sÀtt. Det kommer inte att vara fel att sÀga att panelen pÄ Galaxy A30 Àr svÄr att skilja frÄn skÀrmarna pÄ nÄgra av de premiumtelefoner som finns pÄ marknaden. Betraktningsvinklarna Àr bra och skÀrmen hÄller ocksÄ bra under olika ljusförhÄllanden. Night Mode-temat, som jag kommer att prata om senare i detalj, ser sÀrskilt imponerande ut eftersom mörkerna ser sÀrskilt bra ut pÄ Super AMOLED-paneler. De tunna ramarna pÄ ovansidan och sidorna pÄ panelen hjÀlper till att ge anvÀndaren en uppslukande multimediaupplevelse. Med tanke pÄ allt detta kan jag sÀga att skÀrmen pÄ Galaxy A30 Àr den bÀsta du kan fÄ i detta prisklass.

samsung_galaxy_a304

NÀr det gÀller designen, som nÀmnts i vÄra första intryck, kommer Galaxy A30 med en blank polykarbonatbaksida som ger den ett premiumutseende. Bortsett frÄn Samsung-mÀrket finns det en pillerformad fingeravtryckssensor i mitten, medan installationen med dubbla kameror finns lÀngst upp till vÀnster tillsammans med en LED-blixt. Fingeravtryckssensorn Àr snabb och korrekt som man kan hoppas och jag kÀnde aldrig att det fanns nÄgra problem i denna avdelning.

samsung_galaxy_a30_design2PÄ tal om ergonomi, trots en stor skÀrm, sitter handenheten snyggt i handen och du hittar strömbrytaren och volymvippan pÄ höger sida av telefonen. SIM-kortplatsen finns pÄ vÀnster ryggrad. LÀngst ner hittar du USB-typ C-laddningsporten tillsammans med högtalargallerna och ett 3,5 mm ljuduttag. Sammanfattningsvis ser Galaxy A30 ut och kÀnns som en premiumtelefon och Àven om telefonens baksida fungerar som en magnet för fingeravtryck Àr den övergripande designen imponerande.

Samsung Galaxy A30 Design Gallery

Kameror

Samsung Galaxy A30 levereras med en dubbelkamerauppsÀttning pÄ baksidan som har en primÀr 16MP-sensor och en vidvinkel 5MP-sensor. PÄ framsidan behandlas du med en 16MP-sensor för selfies och videosamtal. Nu personligen tror jag att om ett varumÀrke mÄste inkludera flera kamerasensorer pÄ en telefon, Àr den mest anvÀndbara sensorn de kan lÀgga till den primÀra en vidvinkelsensor eftersom den ger ett unikt perspektiv pÄ bilderna och hjÀlper dig att fÄnga nÄgra riktigt bra bilder Àven i utrymmen dÀr det inte Àr fysiskt möjligt att flytta tillbaka. Kudos till Samsung för att lyssna.

samsung_galaxy_a303I standardkameraappen hittar du nÄgra vÀlbekanta alternativ igen i form av autolÀge, livefokuslÀge, panorama och videolÀge pÄ hemskÀrmen. I videolÀget kommer du att kunna spela in videor i upp till FHD-upplösning. TyvÀrr missar det 4k videoinspelning, som finns i rivaler som Redmi Note 7 Pro.

samsung_galaxy_a30_camera_screen1samsung_galaxy_a30_camera2samsung_galaxy_a30_camera3

NÀr det gÀller bildkvaliteten lyckades Galaxy A30 ta nÄgra imponerande bilder med en hel del detaljer. Jag var nöjd med det dynamiska utbud som erbjuds, Àven om jag inte skulle beskriva det som klassledande eller till och med enastÄende. Till min förvÄning visade sig bilderna under nattförhÄllanden inte vara korniga och var faktiskt anstÀndiga, vilket Àr en sÀllsynthet nÀr det gÀller mellantelefoner. Men Äterigen Àr den bÀsta aspekten av kamerainstÀllningen vidvinkelsensorn, och Àven om det finns en liten fiskögoneffekt, som du förvÀntar dig, mÀrks det inte till en punkt dÀr det skulle förstöra bilderna. Ta en titt pÄ skillnaden som vidvinkelsensorn ger med skjutreglaget inbÀddat nedan:


Om vi ​​pratar om den frĂ€mre kameran finns livefokuslĂ€get ocksĂ„ tillgĂ€ngligt hĂ€r. Den övergripande kvaliteten som levereras av den frĂ€mre kameran pĂ„ A30 Ă€r anstĂ€ndig eftersom enheten lyckades fĂ„nga en hel del detaljer och det fanns inte mycket utjĂ€mning om inte AI-skönhet anvĂ€ndes. Jag tyckte att selfieskytten fungerade bra Ă€ven för videosamtal, som oftast gjordes under dĂ„ligt upplysta förhĂ„llanden.

Ta nu en titt pÄ kameraproverna som tagits med A30 sjÀlv och var din egen domare:

Samsung Galaxy A30 kameraprover

Programvara och hÄrdvara

Samsung hÄller fortfarande fast vid Experience UI för telefonerna i Galaxy M-serien men tack och lov har varumÀrket valt Android Pie-baserat One UI för Galaxy A-serien. För de som Àr omedvetna har Samsung redan bytt till ett anvÀndargrÀnssnitt med sina flaggskeppsmodeller och till och med de telefoner som lanserades innan det nya anvÀndargrÀnssnittet officiellt rullade ut har fÄtt det via en OTA-uppdatering. En av de första sakerna du kommer att mÀrka om One UI Àr att plattformen kÀnns otroligt minimalistisk och snyggt jÀmfört med Experience UI.

samsung_galaxy_a306UI-animationerna kÀnns smidiga och det bubblaliknande temat för menyer och meddelanden Àr estetiskt tilltalande. Du kan fÄ tillgÄng till aviseringsskÀrmen genom att helt enkelt svepa ner pÄ startskÀrmen och svepa ned tvÄ gÄnger kommer att presentera fler alternativ dÀr, vilket Àr ett bekvÀmt alternativ pÄ en telefon med en 6,4-tums skÀrm som gör det svÄrt att nÄ de övre hörnen medan du anvÀnder telefonen med en hand. Om du sveper upp tar du dig till applÄdan precis som den gör pÄ lagerversionen av Android.

samsung_galaxy_a30_software1samsung_galaxy_a30_software2samsung_galaxy_a30_software3

Även om standardljuset i sig Ă€r ganska bra i sig var Night Mode mitt favorit tema av de tvĂ„. Ikonstorleken, liksom teckensnittsstorleken för One UI som standard, Ă€r nĂ„got större Ă€n Android, men du kan anpassa dessa tvĂ„ enligt dina önskemĂ„l. Det finns ocksĂ„ avsnittet Digital vĂ€lbefinnande, som hjĂ€lper dig att hĂ„lla reda pĂ„ din telefonanvĂ€ndning och förbĂ€ttra den för att göra livsstilen bĂ€ttre. LĂ„sskĂ€rmsberĂ€ttelser-funktionen, som presenterar dig med information pĂ„ lĂ„sskĂ€rmen enligt dina preferenser, gör ocksĂ„ en retur men kan tack och lov ocksĂ„ inaktiveras. Som de senaste telefonerna fĂ„r du ocksĂ„ funktionen för ansiktslĂ„sning, som fungerar bra.

Under huven drivs Samsung Galaxy A30 av den octa-core Exynos 7904-chipset, som Àr kopplad till 3 GB eller 4 GB RAM. HÄrdvaran fungerar bra och ger inga uppenbara prestandaproblem. Men efter en tid mÀrkte jag nÄgra tillfÀlliga hicka nÀr jag vÀxlade mellan apparna och till och med medan jag helt enkelt Àndrade skÀrmens orientering. Medan du spelar PUBGkörde telefonen överlevnadsspelet med medelstora grafikinstÀllningar bra men kÀmpade med höga grafikinstÀllningar. För lagring levereras smarttelefonen med 32 GB eller 64 GB minne ombord, beroende pÄ vilken variant du vÀljer.

samsung_galaxy_a307Det Ă€r lite olyckligt att varumĂ€rket har valt ett lite mindre kapabelt chipset som annars, telefonen erbjuder bra prestanda. Återigen, för att klargöra det, vill jag pĂ„peka att Galaxy A30 kĂ€nns smidig vid de flesta tillfĂ€llen.

Batteri och mer

Förpackning i ett 4000 mAh batteri, Galaxy A30 levereras med tillrÀckligt med brÀnsle för att hÄlla hela dagen. Eftersom jag sjÀlv var en tung anvÀndare behövde jag i mÄnga fall inte leta efter adaptern före slutet av dagen eller till och med nÀsta morgon. Detta Äterspeglas ocksÄ i vÄrt HD-videoslingtest, eftersom telefonen varade i cirka 17,5 timmar, vilket Àr ett ganska bra resultat. Enheten levereras ocksÄ med en 15W snabbladdare, vilket Àr ett plus.

samsung_galaxy_a308

NÀr det gÀller högtalarens prestanda levererar telefonen en anstÀndig utgÄng och maximal volymnivÄ och ljudkvaliteten Àr bÄda mycket bra. Jag tycker personligen om att titta pÄ multimediainnehÄll med hörlurar inkopplade men det Àr bra att veta att om jag pÄ nÄgot sÀtt lÀmnar mina hörlurar hemma av misstag, besviker inte telefonen sin högtalarprestanda.

Dom

Sanningen att sÀga, Samsung Galaxy A30 levererar en hel del till ett överkomligt pris pÄ Rs 16,999. Handenhetens display Àr dess starkaste punkt och införandet av ett anvÀndargrÀnssnitt gör affÀren Ànnu bÀttre. Det enda kvalet jag har med telefonen gÀller prestationsavdelningen och om sÄ inte var fallet skulle jag inte tÀnka tvÄ gÄnger innan jag rekommenderade det till nÄgon.

samsung_galaxy_a30_design1

I det nuvarande scenariot mĂ„ste dock telefonen ta emot sĂ„dana som Redmi Note 7 Pro, ASUS Zenfone Max Pro M2 (recension) och Samsungs helt egen Galaxy M30. Eftersom Galaxy M30 levereras med en trippelkamerainstĂ€llning och ett större batteri (5.000 mAh mot 4.000 mAh) samtidigt som det Ă€r billigare med 2.000 Rs, kommer det sĂ„ smĂ„ningom att gĂ„ ner till valet av plattformar mellan Experience UI och One UI som kommer att leda beslutet Ă„t sidan. TĂ€nk dock pĂ„ att Galaxy M30 (första intryck) kommer att fĂ„ ett anvĂ€ndargrĂ€nssnitt senare i Ă„r med en OTA-uppdatering. NĂ€r det gĂ€ller Redmi Note 7 Pro fĂ„r du en mycket bĂ€ttre processor jĂ€mfört med Galaxy A30, en 48MP bakre kamera och en diskutabelt bĂ€ttre design. För att inte tala om att Xiaomi har prissatt handenhetenattraktivt till 13999 Rs – en bra Rs 3k mindre Ă€n A30.

I ett nötskal Àr Samsungs Galaxy A30 ett komplett paket i mellanklassen, men du mÄste vÀga dina alternativ noggrant innan du nollstÀller det.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

Underbar Super AMOLED-skÀrm Ett anvÀndargrÀnssnitt Àr en vinnare Inkluderingen av en vidvinkelsensor Bra batteritid

Nackdelar

PrestandafrÄgor mar anvÀndarupplevelse Telefonens rygg Àr en fingeravtrycksmagnet

Foton av Raj Rout