Samsung Galaxy A40 med 25MP selfie-kamera blir officiell: pris, specifikationer

Samsung Galaxy A40 med 25MP selfie-kamera blir officiell: pris, specifikationer

“Galaxy A40 Ă€r ett mellanklassutbud med vattendroppskĂ€rning och dubbla bakre kameror”

För bara nÄgra timmar sedan introducerade Samsung Galaxy A20-smarttelefonen i Ryssland, efter att varumÀrket presenterade Galaxy A10, A30 och A50 förra mÄnaden. Nu har den sydkoreanska teknikjÀttens europeiska arm ocksÄ meddelat Ànnu en Galaxy A-serie smartphone som heter Galaxy A40. Telefonen har anlÀnt som den andra handenheten frÄn varumÀrket för att flagga en 25 megapixel kamerasensor pÄ framsidan för selfies och videosamtal.

Samsung Galaxy A40

Samsung Galaxy A40-pris

HollĂ€ndsk e-tailer Belsimpel har börjat ta förbestĂ€llningar för Samsung Galaxy A40 för € 249 (~ Rs 19 500). Telefonen finns i fyra fĂ€rgvarianter – svart, blĂ„, korall och vit. Handenheten presenteras officiellt vid ett evenemang den 10 april.

Samsung Galaxy A40 specifikationer

Samsung Galaxy A40 har anlÀnt som ett mellanklassutbud. Smarttelefonen har en 5,9-tums Super AMOLED full-HD + Infinity-U-skÀrm och en bakmonterad fingeravtryckssensor. Enheten drivs av en egen octa-core Exynos 7885-processor, med hjÀlp av Mali G71-grafik. Handenheten har 4 GB RAM-minne och 64 GB utbyggbart lagringsutrymme. ProgramvarusmÀssigt startar telefonen Android 9.0 Pie ur lÄdan, med det nyligen introducerade One UI pÄ toppen.

I kameravdelningen har Samsung Galaxy A40 en 16-megapixel primÀr snapper, Ätföljd av en 5-megapixel sekundÀr shooter. Handenheten kan spela in 4K-videor. Som vi har nÀmnt ovan finns det en selfiesensor pÄ 25 megapixlar pÄ framsidan av telefonen. NÀr det gÀller anslutning fÄr du 4G LTE, dubbla SIM-kortplatser, Wi-Fi, Bluetooth och GPS. Ett 3 100 mAh batteri med snabb laddningsstöd kompletterar listan med specifikationer för enheten.