Samsung Galaxy A50 första intryck: flaggskeppsfunktioner till (relativt) överkomligt pris

Galaxy A90 notchless display bekrÀftad av Samsung

“Galaxy A50 laddar upp avancerade funktioner som tre bakre kameror och en fingeravtryckslĂ€sare pĂ„ skĂ€rmen”

Om det rÄder nÄgon tvekan om att den koreanska jÀtten Samsung tar lÀtt pÄ den indiska smarttelefonmarknaden, Àndrar varumÀrkets Galaxy M10- och M20-smartphones det. Och om det verkade som en engÄngsaffÀr, upphÀver varumÀrkets nyligen aviserade smartphones i A-serien alla dessa misstankar. BÄde Galaxy A30 och A50 kommer snart att lanseras i subkontinenten, men vi lyckades fÄ tag pÄ dem innan det sjÀlv pÄ det pÄgÄende MWC Barcelona. SÄ utan vidare, lÀs vidare för att ta reda pÄ varför jag kom undan imponerad av det större syskonet av de tvÄ, Samsung Galaxy A50.

Samsung Galaxy A50 första intryck - 91mobiler 01

Precis som Samsung Galaxy A30 (första intryck) har A50 en fantastisk design med display som dominerar fascien och en attraktiv glasfinish pÄ baksidan. Medan min demo-enhet var i elegant vit, kan du ocksÄ vÀlja telefonen i intressanta fÀrgalternativ i rött och blÄtt. Intressant Àr att bakpanelen faktiskt Àr en polykarbonat, men har en glasliknande yta som studsar av ljuset som faller pÄ det, vilket sÀkert Àr en huvudvÀndare.

Samsung Galaxy A50 första intryck - 91mobiler 13

Andra designegenskaper liknar till stor del andra Samsung-erbjudanden … dubbla böjda kanter för god ergonomi och den vanliga placeringen för portarna och kontrollerna.

Samsung Galaxy A50 designgalleri

Medan M-serien duo innehöll en Infinity-V-skÀrm, kommer den nya Galaxy A50 med ett nÄgot mindre hack som Samsung har kallat Infinity-U-skÀrmen. Panelen mÀter 6,4 tum diagonalt och har en full HD + -upplösning med ett bildförhÄllande pÄ 19,5: 9. Tack vare det imponerande förhÄllandet mellan skÀrm och kropp verkar telefonen inte för stor för att hantera och kan manövreras (relativt) enkelt Àven med en enda hand.

Samsung Galaxy A50 första intryck - 91mobiler 02

Galaxy A50 levereras ocksÄ med en fingeravtryckslÀsare under displayen, vilket Àr ganska imponerande med tanke pÄ att det fortfarande Àr en nyhet. Naturligtvis kan du ocksÄ lÄsa upp smarttelefonen med ditt ansikte.

Under huven levereras Samsung Galaxy A50 med det egna Exynos 9610-chipsetet. Octa-core SoC bestĂ„r av tvĂ„ fyrkĂ€rniga kluster som körs pĂ„ 2,3 GHz och 1,7 GHz. Att ta hand om grafikkrav Ă€r Mali – GPU, medan multitasking hanteras av 4 GB eller 6 GB RAM. HĂ„rdvaran Ă€r ganska kapabel – och det visar. Under min korta period flög telefonen bokstavligen med allt som kastades pĂ„ den … navigering Ă€r smidig, appar öppnas snabbt och vĂ€xling mellan dem Ă€r ocksĂ„ ögonblicklig. Lagringen pĂ„ telefonen stĂ„r pĂ„ 64 GB, vilket kan ökas ytterligare med hjĂ€lp av ett microSD-kort.

Samsung Galaxy A50 första intryck - 91mobiler 17

En del av anledningen till den smidiga prestandan Àr det faktum att A50 levereras med varumÀrkets nya One UI, som körs ovanpÄ Android 9.0 Pie. GrÀnssnittet skiljer sig vÀldigt mycket frÄn Experience UI och ser inte bara bra ut utan verkar ocksÄ lÀttare pÄ resurser.

Samsung Galaxy A50 första intryck - 91mobiler 15 Samsung Galaxy A50 första intryck - 91 mobiler 14

En annan höjdpunkt i Galaxy A50 Àr det faktum att den erbjuder en trippel-kamerainstÀllning pÄ baksidan. Precis som Samsung Galaxy A7 2018 (recension) har varumÀrkets senaste en standard 25-megapixel f / 1.7-shooter, kombinerad med en 5MP djupfÄngare och en 8MP tele-kamera. Med tanke pÄ att de flesta smarttelefoner i mitten till övre mittnivÄ fortfarande levereras med dubbla bakre kameror, kan A50s bildfunktioner fungera som en bra differentierande faktor. För selfies fÄr handenheten en högupplöst 25MP-sensor som gömmer sig inuti hacket.

Samsung Galaxy A50 första intryck - 91mobiler 21

Fueling the Galaxy A50 Àr ett 4000 mAh batteri som levereras med snabb laddningsstöd.

Samsung Galaxy A50 första intryck - 91mobiler 22

Om rykten ska tros kommer nya Samsung Galaxy A30 och A50 att sĂ€ljas sĂ„ snart som den 28 februari. Medan vi mĂ„ste vĂ€nta och titta Ă€r det uppenbart att Chaebol har en robust fĂ€rdplan för den indiska marknaden för att hĂ„lla alla sina baser tĂ€ckta … den online-exklusiva M-serien i budget- och mellansegmentet, det enda offline-sortimentet för tillgodoser budgeten och gĂ„r upp till den övre mellanklasskategorin och naturligtvis den nylanserade S10-serien i superpremiesegmentet. TyvĂ€rr kĂ€nner vi inte till prissĂ€ttningen för A50, men om vi mĂ„ste gissa ska det prissĂ€ttas mellan 20 000 och 25 000 Rs, och för det priset verkar det som ett laddat erbjudande, sĂ€rskilt för offline-köparen. Vi kommer sĂ€kert att ge dig vĂ„r recension nĂ€r och nĂ€r handenheten blir tillgĂ€nglig i Indien, sĂ„ hĂ„ll ett öga pĂ„ det.