Samsung Galaxy A80 första intryck: skriva nÀsta kapitel i smartphone-kamerautveckling

Samsung Galaxy A80

“Samsung Ă€r tillbaka för att göra det de gör bĂ€st, förnya ny teknik och bana vĂ€g för andra mĂ€rken”

Jag har personligen varit en lĂ„ngvarig fan av Samsungs smartphones, eftersom varumĂ€rket aldrig har skakat bort frĂ„n att ta stora steg. LĂ„t mig jogga ditt minne – företaget var först med att ta med en kapacitiv fingeravtrycksscanner med sin Galaxy S5, blĂ€ndade vĂ€rlden med sekundĂ€rskĂ€rmen pĂ„ Galaxy Note Edge (recension) och bedövade fotografer med kameran med dubbla blĂ€ndare pĂ„ Galaxy S9 ( recension) -serien.

Den nya Samsung Galaxy A80 fortsÀtter det arvet. Smarttelefonen markerar ett par förstegÄngar för företaget och mobila enheter i allmÀnhet. 91mobiler var vid lanseringsevenemanget i Thailand och hÀr Àr vad vi tycker om smarttelefonen efter att ha tillbringat lite tid med den.

NÀr Samsung Galaxy S10-telefoner med hÄlskÀrmar tillkÀnnagavs, kommer jag ihÄg att jag tÀnkte att nÀsta frÄn företaget sannolikt kommer att dike Àven piercing. Vad jag var nyfiken pÄ Àr hur företaget kommer att implementera det och titta pÄ Galaxy A80, jag Àr positivt överraskad. Smarttelefonen Àr den första frÄn chaebol som har en skÀrmskÀrm. SÄ var Àr den frÀmre kameran du frÄgar? Samsung har gÄtt med i glidmekanismen men med en vridning.

Den övre bakre delen av smarttelefonen Ă€r en motoriserad glidkomponent med en trippelkameramodul. Modulen roterar pĂ„ den horisontella axeln för att bli selfieskytten nĂ€r mekanismen Ă€r upphöjd. Även om idĂ©n inte Ă€r ny (kommer du ihĂ„g OPPO N3?) Är den den första i sitt slag som finns i en upphöjningsmekanism.

Men innan vi grÀver in i detaljerna i den unika designen av Galaxy A80, lÄt oss ta bort de vardagliga detaljerna. Samsung Galaxy A80 kommer med en glas-sandwich design med en böjd bakpanel, vilket ger god ergonomi. Strömknappen finns pÄ höger ryggrad och volymknapparna finns pÄ vÀnster kant. I nedre kanten finns SIM-facket, USB Type-C-porten och högtalargallret. Samsung har ocksÄ Àndrat positionen för antennband pÄ Galaxy A80. De Àr nu placerade pÄ sidorna, ovanför och under de fysiska knapparna, och juryn Àr fortfarande ute om huruvida den nya positioneringen förbÀttrar mottagningen eller inte.

För att gÄ vidare till skÀrmen Àr Galaxy A80 den första frÄn varumÀrket som har en fascination pÄ hela skÀrmen. Det finns minimala ramar pÄ tre sidor med en liten slits för hörsnÀcka pÄ toppen och en mycket tunn haka. Super AMOLED-skÀrmen mÀter 6,7 tum diagonalt och erbjuder en skÀrmupplösning pÄ 2400 x 1 080 pixlar. Som förvÀntat Àr skÀrmen ganska levande och ljus. Inuti smarttelefonen markerar den senaste chipset frÄn Qualcomm, Snapdragon 730G. Processorn anvÀnder 8nm tillverkningsprocess och Àr tÀnkt att levereras med branschledande AI pÄ enheten. Med chipsetet finns 8 gig RAM och 128 GB utbyggbart lagringsutrymme. Smarttelefonen startar Android 9 Pie-baserat One UI och erbjuder en fingeravtrycksscanner pÄ skÀrmen för sÀkerhet. Att driva handenheten Àr ett rejÀlt 3 700 mAh batteri.

LÄt oss prata om kameramodulen pÄ Galaxy A80, som Àr en av sitt slag just nu. Smarttelefonen har en tredubbla kamerainstÀllningar som bestÄr av en 48-megapixel f / 2.0 primÀr shooter, en 8-megapixel f / 2.2 ultra-vidvinkelobjektiv med ett 123-graders synfÀlt och en 3D ToF-sensor. Installationen Ätföljs av en LED-blixt med dubbelton. Kamerorna ser vÀldigt lovande ut, och det Àr vÀrt att notera att samma uppsÀttning kameror ocksÄ hanterar sjÀlvuppgifter. NÀr du byter till selfie-kameran pÄ smarttelefonen glider den övre bakre delen av smarttelefonen ut och samtidigt svÀnger kameramodulen pÄ sin axel för att vÀnda framÄt. Detta gör Galaxy A80 till den enda smarttelefonen med en sjÀlvkamerainstÀllning med tre linser. VÄra första bilder med telefonen var ganska bra, men vi kommer att reservera vÄr bedömning för den detaljerade granskningen.

Samsung Galaxy A80 fÄr full poÀng för innovation i mina böcker och hoppar inte heller pÄ specifikationsbladet. Detta gör att det senaste erbjudandet frÄn den sydkoreanska jÀtten verkar ganska övertygande. Vi vÀntar och ser hur det gÄr nÀr det sÄ smÄningom tar sig till vÄra strÀnder.

Foton av Mukesh Singh