Samsung Galaxy Buds recension: en solid utmanare i det verkligt trÄdlösa utrymmet

Samsung Galaxy Buds-uppdatering ger Bixby-integration, alternativ för pekstyrning och mer

“Samsungs senaste riktigt trĂ„dlösa hörlurar, Galaxy Buds, fĂ„r mĂ„nga saker rĂ€tt”

Fram till 2016 nöjdes köpare med Bluetooth-öronsnÀckor i nacken. Men allt förÀndrades nÀr Apple lyfte gardinerna frÄn AirPods, ett par riktigt trÄdlösa öronsnÀckor som gjorde att Bluetooth-hörlurar som brukar fungera som en kvarnsten runt halsen. Genom Ären har populariteten för riktigt trÄdlösa hörlurar ökat exponentiellt, varför varje tillverkare vill komma in pÄ en bit av ÄtgÀrden.

Ett sÄdant varumÀrke Àr Samsung, som nyligen presenterade de helt nya Galaxy Buds tillsammans med sitt senaste sortiment av flaggskeppssmartphones. Om du förbokade en av de tre avancerade telefonerna frÄn företagets stall, Àr chansen att du lyckades fÀsta Galaxy Buds till en enorm rabatt. Men nu nÀr kampanjen har avslutats, Àr Galaxy Buds vÀrda deras Rs 10K-klistermÀrke? Det Àr det jag Àr hÀr för att ta reda pÄ. Stanna hos mig.

Design och komfort

Samsung Galaxy Buds har utformats med samma designprinciper som formade dess föregÄngare. Faktum Àr att om du spÀrrar nÄgra subtila estetiska förÀndringar kommer du att vara svÄrt att berÀtta för de nyare erbjudandenen förutom Gear IconX som jag granskade förra Äret. Galaxy Buds levereras i ett kompakt kapselformat fodral som rymmer de tvÄ öronsnÀckorna. Dessutom Àr öronpropparnas form densamma och de enskilda öronsnÀckorna liknar ett plektrum som anvÀnds för att spela gitarr.

Samsung Galaxy Buds review07

NÀr vi gÄr vidare erbjuder Samsung Galaxy Buds i tvÄ nyanser av svart och vitt. Medan den vita fÀrgvarianten ser mer elegant ut, blir den ganska flÀckig och dÀrför mÄste du torka av knopparna dÄ och dÄ. Men allt annat om enhetens design utstrÄlar kvalitet. Knopparna levereras med IPX2-certifiering, vilket gör dem ogenomtrÀngliga för skador frÄn svett och vattendroppar. DÀrför bör du inte oroa dig för att svettas ut i gymmet med Galaxy Buds i öronen. Dessutom Àr fodralet ganska kompakt, kommer med magnetiska lÄs och snÀpp stÀngs ocksÄ. Ergo, öronsnÀckorna kommer att förbli lÄsta inne i fodralet sÄ lÀnge du inte rycker upp det.

Samsung Galaxy Buds recension04

NĂ€r det gĂ€ller passform och komfort, sitter Samsungs Galaxy Buds bekvĂ€mt i öronen och ger ett fast grepp i örat. Jag utsatte knopparna för ” skakprovet ” och jag Ă€r glad att kunna rapportera att paret fortsatte och inte kom ur mina öron. Företaget buntar till och med olika storlekar av öronspetsar och fenor med Galaxy Buds som utan tvekan hjĂ€lper dig att begrĂ€nsa den bĂ€sta passformen för dina öron.

Samsung Galaxy Buds recension03

NĂ€r det gĂ€ller knappar levereras Galaxy Buds med touchkontroller pĂ„ bĂ„da hörlurarna som tyvĂ€rr inte Ă€r lika intuitiva som jag hade hoppats pĂ„ att de skulle vara. Till att börja med har jag anvĂ€nt öronsnĂ€ckorna under en större vecka och jag försöker fortfarande ta reda pĂ„ den exakta kontaktpunkten som skulle vĂ€xla en funktion. Även om uppspelnings- / pausfunktionen fungerade bra eftersom den krĂ€vde ett enda tryck pĂ„ nĂ„gon av de tvĂ„ öronsnĂ€ckorna, fungerade sĂ€llan mer komplicerade funktioner som att gĂ„ bakĂ„t eller framĂ„t ett spĂ„r (krĂ€ver en snabb trippelknackning) korrekt.

Samsung Galaxy Buds recension02

Med detta sagt kommer jag alltid att vÀlja snygga touchkontroller över att behöva anvÀnda min smartphone för att Àndra en lÄt. Dessutom kan du Àven anpassa lÄngtrycksfunktionen pÄ nÄgon av de tvÄ öronsnÀckorna frÄn Galaxy Wear-appen för att utföra en annan funktion. Som det stÄr kan köpare tilldela en av tre olika funktioner (antingen vÀxla Google Assistant, sÀtt pÄ Ambient sound-lÀge eller öka / minska volymen) till varje hörsnÀcka, men jag hoppas att Samsung kommer att introducera fler konfigurationer i framtiden. Och nÀmnde jag att knopparna automatiskt pausar ett musikspÄr om du tar bort bÄda öronsnÀckorna frÄn öronen? Snyggt, eller hur?

Samsung Galaxy Buds recension01

Intressant nog kommer fodralet för Galaxy Buds med stöd för trĂ„dlös laddning. DĂ€rför, om du har en Samsung Galaxy S10 + (recension) eller en Huawei Mate 20 Pro (recension), kan du anvĂ€nda smarttelefonernas ‘omvĂ€nd trĂ„dlösa laddningsfunktion’ för att fylla pĂ„ öronsnĂ€ckorna. För alla andra har Samsung buntat en USB Type-C-port för att ladda hörlurarna, eller sĂ„ kan du kasta fodralet pĂ„ en Qi-trĂ„dlös pad för att fylla pĂ„ dem trĂ„dlöst.

Ljudprestanda, anslutning och batteritid

Samsung Galaxy Buds ansluts till kompatibla enheter via Bluetooth v5.0. TyvĂ€rr, eftersom paret stöds av Broadcom Wireless ‘BCM43014-chipset, saknar enheten stöd för Qualcomms aptX HD- och aptX LL-codec, som bĂ„da anses vara den gyllene standarden för att vidarebefordra ljud via Bluetooth. DĂ€rför Ă€r köpare som vĂ€ljer paret begrĂ€nsade till SBC, AAC och Samsungs egen skalbara ljudkod. Nu nĂ€r vi har specifikationerna ur vĂ€gen, lĂ„t oss prata om öronsnĂ€ckans ljudförmĂ„ga.

Samsung Galaxy Buds recension06

Strax utanför fladdermusen kan jag sĂ€ga att Galaxy Buds saknar “wow” -faktorn i lĂ„gt slut. Medan basutgĂ„ngen pĂ„ paret Ă€r mer uttalad Ă€n IconX, saknar beats fortfarande brusan och bruset som du fĂ„r med att sĂ€ga, ett par Anker Soundcore Liberty Air (recension) eller Jabra Elite 65t Active (recension) . Även om du sĂ€tter pĂ„ ” boost boost ” -utjĂ€mnaren med Galaxy Wearable-appen kommer Galaxy Buds att göra lite för att fĂ„ blodet att pumpa.

Paret kompenserar dock mer Ă€n för sin sub-par basprestanda genom att erbjuda frodiga och klara mellanrum. SĂ„ngen lĂ„ter surrealistisk pĂ„ Galaxy Buds, och öronsnĂ€ckorna gör rĂ€ttvisa till djupt uttryckta sĂ„ngare som Leonard Cohen, medan de troget Ă„terger de höga tonarna i spĂ„r som Rainberry för. Vad mer, efter att ha lyssnat pĂ„ ett stort antal spĂ„r och podcasts pĂ„ öronsnĂ€ckorna kan jag med sĂ€kerhet sĂ€ga att Galaxy Buds inte lĂ„ter sibilant. DĂ€rför kommer ord som slutar med ett “S” inte att skrika i öronen och fĂ„ dig att slĂ„ en vĂ€gg.

Samsung Galaxy Buds recension02

Överraskande nog, för ett par riktigt trĂ„dlösa öronproppar, ger Galaxy Buds ett fantastiskt par hörlurar för att lyssna pĂ„ rockballader. Riff och kraftackord frĂ„n den elektriska gitarren lĂ€t skarpt, livligt och viktigast av allt, lĂ€tt i öronen. Dessutom, tack vare inte bara parets utmĂ€rkta avbildning, lĂ€t inte kaotiska rockspĂ„r leriga Ă€ven vid höga volymnivĂ„er. NĂ€r det gĂ€ller ljudbilden Ă€r det sĂ„ bra som det blir med ett par hörlurar av in-ear-typ. Medan ljudet inte kĂ€ndes som att det projicerades i mina öron i en enda fil, gav Galaxy Buds inte heller en konsertliknande upplevelse.

Samsung Galaxy Buds recension03

NÀr batteriets livslÀngd kommer stöds Galaxy Buds av en 58mAh-cell som varar lÄngt över sex timmar. Det medföljande fodralet lÀgger till ytterligare sju till Ätta timmars batteribackup och dÀrför bör du kunna anvÀnda hörlurarna i minst tvÄ dagar av en enda laddning. Dessutom behÄller öronsnÀckorna en bunnsolid Bluetooth-anslutning som sÀllan nÄgonsin vacklar. Medan vissa granskare har pÄpekat att Galaxy Buds inte Àr de mest pÄlitliga Bluetooth-hörlurarna pÄ marknaden, stod jag inte inför nÄgra problem med paret i anslutningsavdelningen. Enheten kopplas snabbt till kompatibla enheter och det finns ingen fördröjning av ljud-video nÀr du strömmar innehÄll frÄn tjÀnster som YouTube eller Netflix heller.

Appfunktioner

Precis som de flesta andra tillbehör frÄn företagets stall anvÀnder Galaxy Buds en medföljande app som heter Galaxy Wear-appen. Appen har massor av smidiga funktioner och lÄter anvÀndare finjustera upplevelsen av att anvÀnda knopparna. Till exempel kan du anvÀnda appen för att lokalisera öronsnÀckorna, vilket sparar dig besvÀret att leta efter öronsnÀckorna under en soffa eller en kudde. Appen kommer ocksÄ med en inbyggd equalizer som du kan anvÀnda för att finjustera Galaxy Buds ljudsignatur.

Samsung Galaxy Buds app UI 2 Samsung Galaxy Buds app UI 4

Slutligen kan du ocksĂ„ spela med “omgivande ljudlĂ€ge” inifrĂ„n appen som i ett nötskal slĂ€pper in en del av miljöbuller för att göra dig medveten om din omgivning. Denna funktion Ă€r sĂ€rskilt anvĂ€ndbar nĂ€r du Ă€r ute pĂ„ sprĂ„ng eller nĂ€r du vill lyssna pĂ„ meddelanden pĂ„ en flygplats eller en jĂ€rnvĂ€gsstation.

Samsung Galaxy Buds app UI 1 Samsung Galaxy Buds-app UI 3

Annat Àn det fungerar appen ocksÄ som en gateway för att uppdatera firmware för dina Galaxy Buds. Du kan ocksÄ vÀlja att fÄ meddelanden via öronsnÀckorna för de appar du tycker om. TyvÀrr Àr Galaxy Wear-appen endast tillgÀnglig pÄ Android och dÀrför kommer iPhone-anvÀndare att missa en bit funktioner om de vÀljer att vÀlja Galaxy Buds.

Dom

SÄ, ska du köpa Galaxy Buds? För parets begÀrande pris pÄ 9999 Rs borde hörlurarna verkligen vara högst upp pÄ din önskelista. Paret kostar inte bara mindre Àn de flesta andra riktigt trÄdlösa hörlurar pÄ marknaden, men det erbjuder ocksÄ en stabil Bluetooth-anslutning och en lÄngvarig batteritid. Medan jag skulle ha velat höra lite mer oomph i low-end, lÄter Galaxy Buds för det mesta bra. Och för att jag inte ska glömma lÀgger den kompletterande appen till en mÀngd intressanta och anvÀndbara funktioner som gör Galaxy Buds till ett lockande förslag, minst sagt.

Anker Soundcore Liberty Air recension004Det enda verkliga hotet kommer frÄn Ankers Soundcore Liberty Air (bilden ovan), som kostar mindre, lÄter bÀttre och Àr mer robusta ocksÄ pÄ grund av deras IPX5-betyg. Galaxy Buds Àr dock bekvÀmare att bÀra under lÄnga timmar, ser snyggare ut och kommer frÄn ett mer igenkÀnnbart varumÀrke. Att vÀlja mellan de tvÄ Àr inte lÀtt, men för vad det Àr vÀrt skulle jag gÄ med pÄ Anker Soundcore Liberty Air, bara för att jag Àr slagen med parets ljudsignatur.

Samsung Galaxy Buds recension01

Med det sagt kommer du inte bli besviken om du investerar i Samsung Galaxy Buds. Den koreanska jÀtten gjorde just den riktigt trÄdlösa marknaden sÄ mycket mer spÀnnande och konkurrenskraftig, och jag kan inte vÀnta med att se vilka andra mÀrken som kommer fram till nÀsta.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

Snygg design BekvÀm att bÀra under lÄnga timmar IPX2-certifiering Stöd för trÄdlös laddning TillrÀckligt bred ljudnivÄ och bildbehandling

Nackdelar

BasutgÄngen kunde ha varit bÀttre Touchkontroller Àr inte tillförlitliga Gear Wear-appen stöds inte pÄ iPhone

Foton av Raj Rout