Samsung Galaxy Fold: 6 unika funktioner i Samsung hopfÀllbar telefon

Samsung Galaxy Fold: 6 unika funktioner i Samsung hopfÀllbar telefon

“Samsung Galaxy Fold Ă€r nu verklighet, och Ă€ven om det Ă€r lika innovativt som du hade förvĂ€ntat dig att det Ă€r, Ă€r det ocksĂ„ lika dyrt.”

Samsung Galaxy Fold Ă€r inte lĂ€ngre Ă€lskling av ryktfabriker – det Ă€r riktigt och hur. Samsung överraskade mĂ„nga genom att öppna sin ivrigt vĂ€ntade Galaxy Unpacked extravaganza med Galaxy Fold, en enhet som har varit sĂ„ lĂ„ng i början att du nĂ€stan skulle ha förlĂ„tits för att inte förvĂ€nta dig att se den nĂ„gon gĂ„ng snart. Det Ă€r hĂ€r nu, och Ă€ven om du förmodligen redan har lĂ€st allt om dess specifikationer, Ă€r Galaxy Fold vĂ€rt mycket mer Ă€n en lista med imponerande specifikationer.

Det faktum att Samsung inte uttryckligen nÀmner Qualcomm Snapdragon 855-processorn som den valda datorplattformen för Galaxy Fold Àr ett bevis pÄ hur enheten skiljer sig frÄn alla smarta smartphones runt. Med det hÀr tar vi en titt pÄ sex funktioner i Samsung Galaxy Fold som gör det till ett mycket unikt förslag att njuta av.

Samsung Galaxy Fold Infinity Flex-skÀrm

Med tiden har Samsung mött lite blandad förmögenhet med sina smartphones. De har varit premium-enheter som erbjuder strÄlande prestanda, men pÄ nÄgot sÀtt saknar panache av lyx som Apple, eller den underskattade glansen av funktionalitet som Google. En faktor som dock har varit Samsungs frÀlsare Àr dess display. Med Galaxy Fold tog Samsung Display Ànnu ett steg mot att leda branschinnovation.

Samsung Galaxy Fold innehĂ„ller det som kallas Infinity Flex. Den första prototypen av hopfĂ€llbara skĂ€rmar visades av Samsung 2011. År 2015 sĂ„g vi Samsungs signatur ‘Edge’ -skĂ€rm med Galaxy S6-kanten – en föregĂ„ngare till denna helt fĂ€llbara bildskĂ€rmspanel, som försökte göra böjbara skĂ€rmar funktionella medan de fortfarande erkĂ€nde deras stil-över-substans nĂ€rvaro. Snabbt fram till nu, och Samsungs senaste smartphones har alla handlat om att maximera skĂ€rmfastigheter. NĂ€r allt kommer omkring Ă€r det de som skapade den ursprungliga designen utan ram.

galaxveck

Infinity Flex-skĂ€rmen skapar vĂ€rldens första dynamiska AMOLED-skĂ€rm – baserad pĂ„ traditionell AMOLED-teknik och Ă€r tĂ„lig nog för att klara tusentals böjningar och veck. Samsung byggde en egen polymer för Infinity Flex-skĂ€rmen, vilket gjorde det möjligt att göra skĂ€rmen tunnare med 50 procent, samtidigt som hĂ„llbarheten hos en typisk smartphone-skĂ€rmpanel bibehĂ„lls. Resultatet? Trots vikningsformfaktorn kunde Samsung raka av sig viktiga millimeter samtidigt som den bibehĂ„ller hĂ„llbarhet och kompakthet.

galaxveck

Galaxy Fold fĂ„r ocksĂ„ en unik skĂ€rmupplösning pĂ„ 2150 x 1536 pixlar nĂ€r den viks ut i sin 7,3-tums tablettform, med bildförhĂ„llandet 4,2: 3. NĂ€r den viks in stĂ€ngs den dynamiska AMOLED av och överlĂ€mnas till en typisk Super AMOLED-skĂ€rmpanel pĂ„ andra sidan. Denna vikta, eller ‘tĂ€ckskĂ€rm’ (som Samsung kallar det) fĂ„r en upplösning pĂ„ 720 x 1 680 pixlar och markerar till och med 21: 9 ultrabrett bildförhĂ„llande som Sony har retat för sina kommande Xperia-enheter.

Sammanfattningsvis Àr Infinity Flex den enskilt största aspekten av innovation om Galaxy Fold, Àven om den fÄr ett ganska stort hack pÄ det omrÄde som Àr vikat in. Det Àr absolut nödvÀndigt att hacket förblir i denna formfaktor just nu, och faktiskt ser den övergripande tablettformen av Galaxy Fold ut som en Pokedex. Det Àr en för nördarna att njuta av.

En unik, hÄllbar gÄngjÀrnsmekanism

Den nÀst mest imponerande funktionen hos Galaxy Fold-smarttelefonen Àr dess unika gÄngjÀrn. Samsung har inte bara lyckats lösa problemet med att utforma ett effektivt stödpunkt som inte förstÀrker enheten, det har lyckats genom att förbÀttra hÄllbarheten för vikmekanismen och fick det att se bra ut ocksÄ. GÄngjÀrnet Àr en tunn kanal som sömlöst integreras med enhetens baksida för att ligga helt platt pÄ en yta nÀr den Àr i surfplattelÀge.

Samsung Galaxy Fold gÄngjÀrn

Det fÄr flera sammankopplade kugghjul för att möjliggöra smidig, stegvis hopfÀllning av Galaxy Fold. BakifrÄn liknar den nÀra en S-Pen som har lagrats mellan en surfplatta och estetiken Àr ganska tilltalande. Samsung tillkÀnnagav att gÄngjÀrnet Àr tillrÀckligt hÄllbart för att motstÄ minst 100 000 veck med lÀtthet, vilket borde vara tillrÀckligt antal veck för enhetens livscykel.

GÄngjÀrnsmekanismen fÄr ocksÄ en graverad Samsung-logotyp för att förbÀttra dess premiumkÀnsla och kan anvÀndas i anpassade fÀrgval, vilket ger en intressant faktor till en redan intressant enhet.

Appkontinuitet

Samsung har ocksĂ„ hanterat anvĂ€ndarupplevelsefaktorn, Ă„tminstone pĂ„ papper. Samsung Galaxy Fold innehĂ„ller appkontinuitet, en funktion som gör att appar kan anpassas sömlöst mellan flera bildskĂ€rmsformfaktorer. Med appkontinuitet vĂ€xlar anvĂ€ndargrĂ€nssnittet automatiskt till en storbildsvy av vad du Ă€n gör – redigera ett dokument, ta ett foto eller helt enkelt blĂ€ddra igenom en tidslinje.

galaxveck

Det Àr detta som kommer att fÄ enheten att kÀnna sig sömlös och lÀgga till sitt krav pÄ att vara den första generationen allt-i-ett-datoranordningen. Appar öppnar och stÀnger sömlöst mellan vyer och anvÀnder 12 GB-minne ombord för att lagra anvÀndningspunkter för att se till att inga data gÄr förlorade vid övergÄngen frÄn omslagsdisplayen till hela skÀrmen. Appkontinuitets utvecklingssats har redan rullats ut till utvecklare, sÄ du kan förvÀnta dig att en hel massa appar snart stöder den expanderande visningsformfaktorn.

Multi-aktiva appar

Den nÀst mest lukrativa mjukvarufunktionen för Samsung Galaxy Fold Àr dess förmÄga att köra flera appar samtidigt, vilket ger enheten seriösa uppgifter för multitasking. Samsung Galaxy Fold fÄr tvÄ huvudsakliga bildskÀrmsomrÄden, som antingen kan tas upp av en enda film eller ett widescreen-film eller delas in i tre zoner för multitasking mellan ÄtgÀrder.

Samsung Galaxy Fold öppen

FrÄn och med nu Àr det bara Google, YouTube Premium, Microsoft Office och WhatsApp som stöder detta lÀge. TÀnk pÄ detta som iPads multitasking-funktion, dÀr du kan fÀsta tvÄ uppgifter sida vid sida och fortsÀtta strömma en video medan du skriver ett dokument och svarar pÄ meddelanden samtidigt. I huvudsak möjliggörs nÀrvaron av multi-aktiva appar med Snapdragon 855-processorn, den generösa 12 GB RAM-minnet och det nyskapande 512 GB UFS 3.0-lagringsmediet. Det ger multifunktionaliteten hos en konventionell surfplatta till den smarta, bÀrbara formfaktorn för en smartphone.

Party trick gjort rÀtt och fungerat av Samsung? Vi hoppas verkligen det och kommer att ge dig vÄr egen Äsikt om det snart.

Tre individuella kamerainstÀllningar

För att sĂ€kerstĂ€lla maximal anvĂ€ndarvĂ€nlighet fĂ„r Samsung Galaxy Fold tre individuella avbildningsenheter som, trots att de fungerar separat, ser till att du kan klicka pĂ„ ett fotografi frĂ„n vilken enhet som helst. Det fĂ„r totalt sex kameror – arrangerade i en trippel-kamera, dubbel-kamera och en kamera konfigurationer.

Baksidan av Samsung Galaxy Fold fÄr trippelkamerainstÀllningen, med en primÀr 12MP-sensor med variabel blÀndare pÄ f / 1,5-2,4, optisk bildstabilisering och autofokus med dubbla pixlar. Dess medföljande modeller inkluderar en 12MP telefoto-sensor med f / 2.4-teleobjektiv, optisk stabilisering, fasavkÀnnande autofokus och 2x effektiv optisk zoom. Den tredje enheten Àr en 16MP-enhet med en ultravidvinkel f / 2.2-lins.

Samsung Galaxy Fold-kamera

NÀr den viks ut innehÄller den frÀmre kameran pÄ den bredare delen en 10MP primÀr kamera med f / 2.2-objektiv och en 8MP medföljande kamera för lÀsning av RGB-data och mÀtdjup för att skapa bokeh-selfies. Det fÄr ocksÄ ett f / 1.9-objektiv för att rymma mer ljus under svÄra förhÄllanden. NÀr du Àr i skyddslÀge (vikat) kommer Galaxy Fold att erbjuda dig en mÄlig (men funktionell) 10MP-kamera pÄ framsidan, inkluderad i skÄran framÄt, med en f / 2.2-lins.

Konfigurationerna Àr upp till standarderna för smartphone-fotografering som vi har kommit att se och förvÀntar oss sent, och Galaxy Fold gör inte besviken hÀr. Medan kamerans officiella funktionsuppsÀttning inte innehÄller nÄgra utvidgade verklighetsÄtgÀrder, bekrÀftar nÀrvaron av AR-applikationer i Samsungs officiella funktionsuppsÀttning för sin Infinity Flex-skÀrm ocksÄ att kamerorna kan anvÀndas för vissa AR-trick framöver.

DeX fÄr en ny dimension med Galaxy Fold

Även om detta inte Ă€r ett helt nytt tillskott, ger nĂ€rvaron av Samsungs DeX-dockningsintegration med Galaxy Fold en ny dimension till Samsungs första försök med en enhet-mĂ„nga-form-filosofi. Galaxy Fold Ă€r i sig en multi-form-enhet som skiftar mellan en smartphone och en surfplatta efter behag. Dessutom har den inuti massor av eldkraft (Snapdragon 855 + 12 GB RAM + 512 GB lagring + valfri 5G-variant) för att skapa en alltid ansluten bĂ€rbar dator.

Med DeX kan Samsung bara ha en enhet till hands som kan anpassa sig till en fungerande Android-baserad bÀrbar dator som kan fungera tillrÀckligt bra för onlinebaserade körningar. Det Àr inte en funktion som Samsung skildrar separat, men vi rÀknar med att det lÀmnar en stor mÀngd mÄngsidighet och möjlighet för Galaxy Fold. Det kan bara oavsiktligt ha blivit den första, verkligt multiformat-enheten som kan ersÀtta minst tvÄ andra prylar med vad den erbjuder.