Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X och andra vikbara telefoner presenteras hittills

Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X och andra vikbara telefoner presenteras hittills

”Den nĂ€st största innovationen inom smartphones har kommit med vikbara skĂ€rmar, massor av kameror och astronomiska prislappar. HĂ€r avrundar du dem. ”

Vikbara telefoner Ă€r hĂ€r, och genom utseendet pĂ„ det Ă€r de hĂ€r för att stanna. Året 2019 handlar om att bli uppvĂ€rmd till konceptet med dessa multiformade enheter, och MWC 2019 har sett flodgrindarna öppna. De första vikbara telefonerna frĂ„n vanliga varumĂ€rken vi har sett Ă€r Samsung Galaxy Fold och Huawei Mate X, Ă€ven om deras implementeringar av vikbara skĂ€rmar Ă€r helt olika. Medan de tvĂ„ företagen vill tjĂ€na pengar pĂ„ den första mover-fördelen, Ă€r andra som OPPO, Xiaomi, LG och Motorola heta pĂ„ sina klackar, med sina egna försök med unika, vikbara mönster.

Med det till hands tittar vi pÄ alla hopfÀllbara telefoner som hittills har lanserats och de som förvÀntas nÄgon gÄng senare, 2019.

Vikbara telefoner meddelade hittills

Royole FlexPai
VÀrldens första kommersiellt tillgÀngliga hopfÀllbara telefon kom inte frÄn nÄgot tungviktigt varumÀrke, utan i stÀllet frÄn det lilla kÀnda flexibla displaymÀrket Royole. Dubbade FlexPai, vÀrldens första hopfÀllbara telefon har en 7,8-tums AMOLED-skÀrm i surfplattform. NÀr den viks inÄt förvandlas det anvÀndbara skÀrmomrÄdet till en 4-tums smartphone-skÀrm. HopfÀllningsmekanismen lÄter inte telefonens tvÄ halvor ligga platt mot varandra och det finns ett synligt gap mellan gÄngjÀrnsomrÄdet.

Royole Flexpai

ÄndĂ„ ger det en kraftfull övergripande enhet med Snapdragon 855-processorn inuti, kombinerat med 6 GB RAM, 128 GB lagring och en 16MP + 20MP kamerainstĂ€llning. Royole FlexPai lanserades i Kina, Mexiko, Kanada och USA, till cirka 1300 dollar (cirka 92 300 Rs). Även om det inte var den mest förfinade implementeringen av den hopfĂ€llbara smartphone-designen, gav den oss en glimt av hur mĂ„nga vanliga enheter som kan se ut i framtiden.

Samsung Galaxy Fold
Den första vanliga vikbara flaggskeppssmartphonen frÄn ett tungviktigt varumÀrke, Samsung Galaxy Fold, ser precis lika premium ut som Samsungs vanliga flaggskepp, vilket vittnar om Samsungs lÄngvariga forsknings- och utvecklingsfas med sin vikbara smartphone-design. Galaxy Fold ser ganska imponerande ut som en övergripande enhet som fÀlls in i en candybar-formfaktor med en 4,6-tums skÀrm som har mycket tjocka ramar som gamla skolanordningar.

IstÀllet för att vika inÄt anvÀnder Samsung Galaxy Fold sin egen Infinity Flex-skÀrm som fÀlls utÄt för att avslöja en 7,3-tums Dynamic AMOLED-skÀrm som fungerar som en surfplatta. Det skrÀddarsydda anvÀndargrÀnssnittet anpassar appar frÄn den mindre skÀrmen till den större surfplattformen automatiskt nÀr du fÀlls ut och du kan till och med multitaska med olika meddelanden, produktivitet och underhÄllningsappar samtidigt i tablettform.

Samsung Galaxy Fold har ocksĂ„ anvĂ€nt gĂ„ngjĂ€rnet till stor effekt av stil, vilket ger det anpassningsbarhet och skapar en suave vikbar design som mĂ„nga kan efterlikna. Åh, det har ocksĂ„ totalt sex kameror för att sĂ€kerstĂ€lla att du kan ta ett fotografi frĂ„n vilken vinkel som helst, i vilken form av enheten som helst. Till 1 980 dollar (cirka 1 40 600 Rs) Ă€r det en ganska dyr enhet, men med tanke pĂ„ nyheten Ă€r priset ganska förstĂ„eligt.

Huawei Mate X
En vikbar design som anvÀnder en bildskÀrmspanel, fyra kameror, fÀlls in i en 6,6-tums smartphone med en 6,4-tums sekundÀrskÀrm pÄ baksidan och ett adaptivt grÀnssnitt som vÀxlar mellan ÄtgÀrder ganska sömlöst. Huawei Mate X har allt detta och framför allt övervÀgt element som ergonomin att passa tÀtt i ena handen genom ett grepp, den övergripande smalheten i den hopfÀllbara skÀrmens passform och alla de finare elementen som gör sÄ mycket kÀnsla i denna snygga, vikbara design.

Huawei Mate X erbjuder en underbar praktisk vikbar telefondesign, en som vi definitivt kan se implementeras i framtiden. Den har alla flaggskeppsklockor och visselpipor, inklusive 5G-anslutning, Kirin 980-processorn, och Àven om Huawei inte har avslöjat mycket om de fyra kamerorna pÄ enheten, har företaget haft en fantastisk historia av att lansera klassledande kameror för sent . PÄ 2 299 euro (cirka 1 85 800 euro) grÀnsar det till nÀstan löjligt dyrt, men det Àr fortfarande en solid mÀngd innovation packad i en enhet.

OPPO (koncept)
Den kinesiska smarttelefontillverkaren OPPO: s hopfÀllbara smartphone-design ser vÀldigt ut som Huawei Mate X. Företaget har visat ett koncept för sin vikbara enhet, och den har en liknande layout som Huaweis enhet, med den mest anmÀrkningsvÀrda skillnaden mellan tjockare ramar nÀr den viks. OPPO verkar vara mer konservativ med sitt tillvÀgagÄngssÀtt och har sagt att de bara kommer att övervÀga att producera enheten om den registrerar tillrÀckligt med konsumentefterfrÄgan i branschen.

Motorola
Av alla kommande smarttelefondesigner som förvÀntas Àr vi mest glada över vad Moto har i butiken. Moto RAZR Àr instÀlld pÄ att göra en ÄtergÄng, den hÀr gÄngen med en vikbar design som efterliknar den övergripande formfaktorn för den klassiska flip-telefonen frÄn Motorola. Företaget har bekrÀftat att en hopfÀllbar telefon Àr under utveckling och bör lanseras under vÄren i Är. Inte mycket Àr kÀnt om det, men med tanke pÄ fördelarna med en hopfÀllbar skÀrm, Àr det mycket meningsfullt att Motos introduktion till det vikbara telefonomrÄdet kommer att vara med Äterkomsten av en klassisk Moto-design.

Motorola RAZR 2019 vikbar telefon

TCL (koncept)
Av alla företag som arbetar med hopfĂ€llbara enheter Ă€r TCL en som kommer att intressera mĂ„nga, eftersom det inte bara Ă€r en pĂ„litlig leverantör av komponenter för mĂ„nga mĂ€rken runt om i vĂ€rlden, den har ocksĂ„ en konsumentinriktad verksamhet som lanserar enheter under sitt eget namn , Alcatel, Palm och BlackBerry. Vid MWC 2019 visades inte TCL: s konceptprototyp i arbetsfasen. ÄndĂ„, vad den visade Ă€r ett bevis pĂ„ konceptet för sin idĂ© bakom en hopfĂ€llbar enhet, och hur kan den bli verklig.

tcl_foldseries

TCL: s huvudsakliga spel bakom vikbara enheter Àr att göra dem överkomliga, sÄ smÄningom. GÄngjÀrnet lÀmnar ett ganska stort gap nÀr det viks och det Àr kanske inte den mest attraktiva designen. Men det Àr verkligen en möjlig design som företag kan implementera i framtiden utan att ta bort nyhetsfaktorn frÄn hopfÀllbara telefoner.

Vikbara telefoner förvÀntas 2019

Xiaomi
Xiaomi har redan gett oss en liten teaser av vad vi kan förvÀnta oss av den nÀr det gÀller vikbara mönster. Den vikbara enheten verkar vara en som kan vikas frÄn bÄda Àndar för att skapa ett smartphone-liknande omrÄde i mitten. VÄra ursprungliga bekymmer kvarstÄr att enheten kan bli ganska skrymmande, men Xiaomi kan anvÀnda sig av plattvikta gÄngjÀrn i bÄda Àndarna för att minska den totala volymen. FörvÀnta dig att enheten ska kallas Mi MIX Flex och kör pÄ specifikationer av flaggskeppsklass nÀr den lanseras. Xiaomis första hopfÀllbara smartphone kommer sannolikt ocksÄ att fÄ 5G-anslutning, som kommer att bli allt vanligare i slutet av 2019 eller i början av 2020.

LG
Ett av de företag som alltid har varit i framkant inom innovation Àr LG. Den koreanska elektroniktillverkaren har arbetat med hopfÀllbara och rullbara skÀrmar ett tag, och vi har upptÀckt LG: s patent pÄ vikbara smartphonedesigner. Med detta sagt har företaget förklarat att det kan vara lite för tidigt att starta en hopfÀllbar enhet och istÀllet fokusera pÄ 5G.

LG-V50-ThinQ-första-intryck-91mobiles-30_thumb.jpg

För nÀrvarande har företaget introducerat en avtagbar sekundÀr skÀrm för sin senaste smartphone, LG V50 ThinQ. Det Àr inte en hopfÀllbar smartphone, men visar en förblick pÄ hur den vikbara smartphone-layouten kan fungera för LG.

ZTE
Den hÀr Àr visserligen mer dunkel, eftersom informationen Àr knapp pÄ marken. ZTE har dock ofta lekt med tanken pÄ att variera formfaktorer i enheter, prova element som smartphones med dubbla skÀrmar. Rykten har föreslagit att företaget verkligen arbetar med en böjbar bildskÀrmspanel, med vissa inlÀgg som till och med tyder pÄ att ZTE istÀllet för att ha en enhet som viks kan till och med försöka anvÀnda en rullbar panel som sveper runt en hel enhet, vilket gör det till en mycket attraktiv affÀr. Deras produktionsmöjlighet ÄterstÄr dock att se.

FjÀrran rykten

Äpple
Vi lever inte lĂ€ngre i en vĂ€rld dĂ€r Apple leder nya innovationer frĂ„n början, lĂ„ngt före andra företag. Titta pĂ„ helskĂ€rmsdisplayer – Samsung fick sin ramlösa, helskĂ€rmsblick pĂ„ punkt lĂ„ngt före Apples hackade form med iPhone X kom till. För en hopfĂ€llbar iPhone mĂ„ste du möjligen vĂ€nta mer Ă€n ett Ă„r för att se den i konceptet, dĂ„ förvĂ€ntar vi oss att en hel massa OEM-tillverkare har hopfĂ€llbara enheter i sin arsenal.

ÄppelfĂ€llbar telefon (koncept)Apple vikbar telefon konceptdesign

Visst, en hopfĂ€llbar iPhone kommer att vara ganska cool, men skyldigheten kommer att ligga pĂ„ Apple för att visa vad den har att erbjuda till utvecklingen av vikbara enheter. Kommer det att introducera ett nytt sĂ€tt att interagera, eller kanske till och med slĂ„ ihop en iPad Mini till en iPhone XS Max och skapa en slags superenhet? Eller kommer Apple, som de ökĂ€nda ‘mod’-jibberna frĂ„n 2016, att bli ett annat adjektiv-laddat ocksĂ„? Vi förvĂ€ntar oss alla svar till 2020.

Microsoft
Den sista i den hĂ€r listan Ă€r en som har varit en del av vikbara smarttelefonrykten sedan förhistoriska tider. Microsofts hemliga projekt Andromeda Ă€r inte lĂ€ngre en hemlighet lĂ€ngre – det har diskuterats, dissekerats, och analytiker har gett flera uppskattningar för nĂ€r Microsoft kan Ă„tervĂ€nda till smartphone-vĂ€rlden. FrĂ„n det det stĂ„r kan Project Andromeda sĂ„ smĂ„ningom bli en hopfĂ€llbar smartphone som körs pĂ„ en modulĂ€r, adaptiv version av Windows 10.

Microsoft Project AndromedaMicrosoft Project Andromeda konceptdesign

Det lÄter lite för bra för att vara sant, men rykten kring Microsofts vikbara enhetsprojekt har spionerat att det Àr en enhet som sÄ smÄningom slÄr samman en PCs bekvÀmlighet och produktivitet, med en smarttelefons mÄngsidighet och rörlighet. Förhoppningsvis kommer vi snart att se mer av det och en möjlig lansering i produktionsformen nÀsta Är.